Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

ADALAR SORUNU DEĞİL ÖĞRETMENEVİ MESELESİTarih 07 Eylül 2020, 22:37 Editör: Editör

ADALAR SORUNU DEĞİL ÖĞRETMENEVİ MESELESİ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mülkiyeti Mudanya Belediyesi’ne ait olan hem vatandaşlarımızın hem de öğretmenlerimizin hizmet aldığı ve tamamen kamu hizmeti veren Mudanya Öğretmenevini tahliye ettirdi. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Mudanya Temsilciliği kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi adıma bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Mudanya’da bir öğretmen evi ihtiyacının olduğu herkesin malumudur. İki dönem önce Mudanya’daki öğretmenevi ihtiyacının giderilmesi için dönemin belediye başkanı aynı zamanda bir eğitimci olan Hasan Aktürk ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, Mudanya belediyesinin uhdesinde olan mevcut bina tadilattan geçirilerek öğretmenevine tahsis edildi.

Belki iş bilmemek belki iyi niyetle (zaten iyi amaçla herkesin bunun gibi iyi bir işe evet yiyeceği varsayımıyla) protokolde kira ibaresi konulmamış ve bir kira belirlenmemiş.  Kimsenin aklına aynı zamanda bir eğitim kurumu olan öğretmenevine yapılan tahsisin inatlaşma ve hırs uğruna iptal edilebileceği gelmemiştir. Hasan Aktürk döneminde yapılanların özetinin ardından şimdi geldiğimiz noktayı halkımızın takdirine sunalım.

Mudanya Belediye Başkanlığı 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde el değiştirip Hayri Türkyılmaz belediye başkanı olduktan hemen sonra Türkyılmaz, mülkiyeti belediyeye ati olan binanın boşaltılması için büyük bir mücadelenin içine girdi. Türkyılmaz o kadar büyük bir arzuyla öğretmenevini mevcut binadan çıkarmak istediğini sık sık tekrarlarken, bunların boşaltacağını yok diyerek mahkemeye başvuruyor.  Mahkemede belediye kanundaki belediye malları sosyal amaçlı da olsa bedelsiz verilemez maddesine dayanak belediyeyi haklı bularak tahliye kararı veriyor. Kararı eline alan Türkyılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı göndererek 10 gün içinde binanın boşaltılmasını istiyor.

Malum geçtiğimiz günlerde bu bina boşaltıldı ve belediye başkanı binayı ziyaret ederek burayı vatandaşa açacağını ve sosyal tesis yapacağını açıkladı. Kendisi de bir kamu kurumunu yönetmesine rağmen diğer kamu kurumları ile kavga etmeyi kendisine bir yöntem olarak kabul eden Türkyılmaz, yine belediyenin malımı kimse yiyemez gibi bulunduğu makamı yakışmayacak bir üslupla kendisinden başka tüm kurumları suçlar siyasetine devam etti.

El cevap;

Bu bina Mudanya Belediyesi’nin mülküdür doğru. Ancak halka hizmet için kullanacağım dediği bina zaten tüm halka açık bir hizmet anlayışıyla hizmet veriyor ve tüm diğer öğretmenevleri gibi kar amacı gütmüyor. Mudanya’nın malını kimseye yedirmem sözleri ile ötekileştirilen kesim yani öğretmenlerin ve yakınlarının Mudanya’daki o mallarda hakkı yok mudur?

Burada belirtmek isteriz ki Öğretmenevleri lokal, yemekhane ve  yatakhanelerden oluşur.  Bu üç bölümde verilen hizmetler tüm vatandaşlarımıza açık olup sadece öğretmenlerimize değil tüm halkın hizmetindedir. Yıl boyunca birçok misafir konaklamaları yapılıp, her gün birçok emekli öğretmenlerde dahil olmak üzere vatandaşlarımıza lokal ve yemekhane hizmeti verilir. Mudanya Öğretmenevinde de kurum, kuruluş, STK ve vatandaşların birçok etkinliği yapıldı hizmet verdiği süre boyunca. Toplantı, tanıtım, düğün, nişan davet vb birçok etkinlik yapıldı.

 

Hiçbir öğretmenevinde olmadığı gibi Mudanya Öğretmenevinde de kar amacı güdülmüyor, elde edilen tüm gelirler kaliteyi artırmak için kullanılıyor, Öğretmenevi yönetmeliği doğrultusunda başka alanlarda kullanılamıyor.

 

Hayri Türkyılmaz beyin ısrarı ile öğretmenevimiz tahliye tebliğ bildirildikten sonra 10 gün resmi izin, belediye başkanının lütfu ile bir sürede idari inisiyatif ile Ağustos sonunda kurumun eşyaları apar topar Güzelyalı hizmet veren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasının alt katına taşınarak boşaltılmıştır. Mudanya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün boş katları Öğretmenevi olarak değerlendirilmesi planlansa da gerek önemli bir masrafın ortaya çıkacak olması gerekse bu çalışmaların aylar alacak olması nedeniyle aylarca kapalı kalmasına sebep olacaktır.

Tahliye sonrasında zorunlu olarak Eylül hatta Ekim ayları ve sonrasında alınan tüm randevuları iptal edilmiş, işçiler mağdur duruma düşmüş, hizmetlerin tamamı kesintiye uğramış ve durdurulmuştur. Buradan Mudanya Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen sendikası aynı zamanda yetkili sendika olarak tüm öğretmen ve memurlar adına birkaç soru sormak istiyoruz.

 SORUYORUZ!”

1."Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır" diyerek öğretmene bu kadar önem atfeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partinin temsilcisi nasıl olur da öğretmeni, öğretmenevini yaka paça dışarı atıyor.

2-Protokolü belli bir bedel yazarak yenilemek yerine, nasıl oluyor da tüm vatandaşları bu hizmetten mahrum ediyor.

3- Nasıl oluyor da her bölümü ile her alanıyla toplumun hizmetinde olan Öğretmenevi sanki sadece bir gruba bir mesleğe aitmiş gibi lanse ediliyor. Kamuoyunda yanlış bir algı oluşması için çaba harcanıyor?

4.Nasıl bir belediye ki lokalinden hizmet alan (ki çoğu CHP gönül vermiş öğretmenlerin de olduğu) vatandaşların "Öğretmenevimizi elimizden almayın, bizi evsiz bırakmayın" taleplerine sessiz kalıyor. Tam aksi uygulamaları hızlandırıyor.

5. Mağdur edilen Öğretmenevi çalışanları ve buradan hizmet alan vatandaşlar bu ülkenin 1. Sınıf vatandaşı olarak görülmüyor mu?

Bir kamu kurumunun başka bir kamu kurumuna yönelik bu anlamsız tavrını, hizmet etmesi gerekenlerin hizmeti kesintiye uğratma çabalarını ve yanlış ve eksik bilgilerle kamuoyunun yanıltılmak istenmesini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

 

Taktir Yüce Milletin, Mudanyalı Hemşerilerimizindir.



  |  Bu haber 8740 defa okunmuştur.

eski manset  KATEGORİSİNDEN HABERLER

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI Yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen Covit 19 salgını nedeniyle günlerce sokağa çıkılmadığı dönemde birçok insanın içi...

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU Depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardımlaşma seferberliğine Mudanyalı çocuklar da katıldı. Bursa Büyü...

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR Mudanya Tirilye İstikametine giden otomobil karşısına çıkan ekskavatör taşıyan tır ın altına girdi. Mucize eseri ot...

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ?

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ? Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Millennium Challenge 2002 tatbikatını hatırlatarak Türkiye’nin tuzağa çekil...

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Olağan Genel Kurulunda tek liste ile...

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre miktarı en az 70 Lira olarak açıkland...

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU Kadınlar Hentbol 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden ve liderlik koltuğunda yer alan Bursa Büyükşehir Belediyespo...

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST, 9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST,  9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast Mudanya’mızın 2022 yılına dair Mudanya'da yapılacağına dair verilen ...

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI Mudanya’da 2015 yılında faaliyete geçen Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği Yürütme Kurlu, Türk-Yunan Nüfu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2012

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2196

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2726

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5940

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:372

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:772

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:382

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.