Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

BAKAN FAKIBABA’DAN BURSA’YA TAM NOTTarih 29 Eylül 2017, 19:51 Editör: Editör

BAKAN FAKIBABA’DAN BURSA’YA TAM NOT

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı bir yandan daha yaşanabilir bir şehir haline getirirken, aynı zamanda kent ekonomisinin de gelişimini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği tarımsal faaliyetler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’dan tam not aldı.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda ağırladı. Bursa’da çeşitli temaslarda bulunan ve Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da tarım ve hayvancılık alanında attığı adımları olumlu bulduğunu belirten Bakan Fakıbaba, ülke ekonomisinin gelişimi amacıyla yeni projelerinin var olduğunu ve bu noktada tarımsal yatırımlara destek vereceklerini söyledi.

 

“Türkiye, Hızlı Bir Gelişim Ve Kalkınma İçinde…”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’daki çalışmalarını Bakan Fakıbaba’ya anlatarak, “Sayın bakanımızı Bursa’da ağırlamak bizler için büyük bir onur. 9. yıldır ilk defa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nı ağırlamış oluyoruz. Bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Öncelikle hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanı’mıza teşekkür ediyoruz. Türkiye, hızlı bir gelişim ve kalkınma içinde… Bu alanda özellikle şehirlere büyük rol düşüyor. Yerel yönetimlerle, güçlü şehirlerle birlikte güçlü bir Türkiye’yi oluşturmak amacıyla, özellikle belediyeler, her konuda çalışıyoruz” dedi.

 

“Kırsalımız Kan Kaybediyordu”

Artık şehirle ilgili tüm konularda belediyelerin aktif rol oynadığını söyleyen Başkan Altepe, Bursa’nın da her alanda örnek çalışmalar yapmaya gayret ettiğini ifade etti. Bursa’da yerli üretimden kültürel faaliyetlere kadar her alanda önemli adımlar atıldığını anlatan Başkan Altepe, “Sanayideki, belediye öncülüğünde yapılan, yerli üretimle artık dünya gündemine giren Bursa’da, kırsalımız kan kaybediyordu. Köylerimizde hızlı bir boşalma vardı. Bu konuda son düzenlemelerle birlikte, Büyükşehir yasasıyla, 1076 mahallemizde artık her türlü tarımsal faaliyet gerçekleşiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Tarım AŞ’yi de kurduktan sonra örnek çalışmalara imza atmaya da başladık. Halkımızın da buna cevabı, “Keşke bunlar daha önce başlasaydı, kırsalımız bu kadar göç vermeseydi” oldu” diye konuştu.

 

“Üreticimizin Daha Da Mutlu Olacağına İnanıyoruz”

Başkan Altepe, bu çalışmalarla güzel gelişmelerin yaşandığını vurgulayarak, “Çiftçimizin, köylümüzün, üreticimizin kazanması ve desteklenmesi için her türlü projeleri gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Bu çalışmalarla Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan da kent ekonomisine katkı ödülü aldık. Sizler de bizim için şanssınız. Özellikle yerel yönetimlerden gelen, bu işi iyi bilen biri olarak, yerel yönetimlerle birlikte bu sinerjinin olacağını ve tüm şehirlerde bu konuda hızlı bir şekilde atılım yapılacağını, köylümüzün, üreticimizin daha da mutlu olacağına inanıyoruz” diyerek çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

 

“Yerel Olmazsa, Hayat Olmaz”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Bursa’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Başkanın projelerini gördüm. Gerçekten, kırsal mahalleler için çok faydalı olacağına inanıyorum. Kırsalda, köyde hayat var. Ben bir köy çocuğu olarak, köyde yaşamayı çok tercih eden bir kişiyim. Üreten, ona emek veren insanlara hayranlık duyuyorum” dedi.

Her şeyin yerelden başladığına değinen Bakan Fakıbaba, “Yerel olmazsa, hayat olmaz. İnsanların kırsalda kalıp, daha mutlu olup, daha fazla üretmesi ve tarımın gelişmesinin küçük ve orta ölçekli çiftçiliklere ve ailelere bağlı olduğuna inanan bir kişiyim. Bu bağlamda her türlü desteği vereceğiz. Hatta bunu ilk defa burada söylemek istiyorum. 81 ilimiz var. 3 tane örnek köy göstersin her il, 81 ilde 245 – 250 civarında köy yapar. Tarım Bakanı olarak bu konuda tüm belediye başkanlarına destek vereceğim. Örnek 250 köy çıkaralım. Toplulaştırmayla ilgili zaten bakanlığımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Hakikaten şu anda hızlı yol alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bakan Fakıbaba’dan Birlik Çağrısı

250 örnek köy hedefini detaylıca anlatan Bakan Fakıbaba, “Yönetimi toplulaştırdığımız zaman, girdiler daha ucuza mal olacak. Farz edelim, bir köyde 10 traktör varsa bu 1 veya 2’ye düşecek. Girdiler maliyeti çok düşecek ve ürünü çok daha pahalıya satabileceğiz. Bu konuda “Ben hazırım” diyen bütün belediye başkanı arkadaşlarıma da ben destek vereceğim” dedi.

Bakan Fakıbaba, bu sayede Türkiye tarımında ithalatın azalıp ihracatın artmasının önemli bir çözümü olacağına inandığını kaydetti. Hayvancılıkta da bu konuda çalışmaların olduğunu dile getiren Bakan Fakıbaba, “Yönetimin toplulaştırılmasının çiftçiyi de daha çok mutlu edeceğine ve daha çok kazandıracağına yürekten inanıyorum. Bu konuda sizin projelerinizi de gördüm. Tebrik ediyorum. Türkiye, büyük bir ülke, Türkiye’de yok yok, her şey var. Yeter ki birlik beraberlik içerisinde olalım. Yeter ki birlikte Türkiye olalım. Tabii ki farklı düşüncede insanlar olacak. Buna saygı duyuyoruz ama onların da amacının sadece ve sadece Türkiye’nin kalkınması olması gerektiğine inanıyorum. Beraber el ele verdiğimizde inanıyorum ki çok güzel bir ülkede, 80 milyonun birbirini kardeş olarak kabul ettiği bu ülkede yaşamanın keyfini hep beraber çıkaracağız inşallah” diye konuştu.

 

Fakıbaba’dan Gençlere Müjde

Çalışmalarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür eden Bakan Fakıbaba, “Burada da söz veriyorum, 81 ilde vali ve belediye başkanlarıyla beraber örnek, yönetimi toplulaştırdıkları takdirde ben tüm Tarım Bakanlığı’nın imkânlarını seferber edeceğim. İnandığım bir olay. Çünkü burada Ziraat Mühendisi istihdam edeceğiz. Mutlaka bir veteriner hekim arkadaşımız olacak. Şu anda doktor sayısı az geliyor ve ben her gün telefon alıyorum, “Ben Ziraat mühendisiyim işim yok”, “Ben veteriner hekimim işim yok” diye… Çok üzülüyorum. Arkadaşlar, çok değerli. Öyle bir çalışma olduğunda, düşünün, bize Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim yetişmeyecektir” dedi.

Konuyla ilgili projelerinden bahseden Bakan Fakıbaba, TİGEM’in arazilerinde mutlaka Tarım liselerinin açılmasının önemine değinerek, “Yabancı dil bilen, sabah derse giden, öğle sahada pratiğini yapabilen, tarımı seven öğrenci arkadaşlarımız, bursunu alın teriyle kazandıklarında emin olun çok farklı bir gıda tarım ve hayvancılık ülkesi olacağımıza inanıyorum. Bu konuda çalışmalarımız var. 81 ilde vali ve belediye başkanları el ele versinler, desinler ki “Biz şu köyde yönetimi toplulaştırdık, bütün köylü buna hazır. Biz de hazırız” ifadesini kullandı.

Başkan Altepe, ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Bakan Fakıbaba’ya Bursa işi el yapımı kılıç armağan etti. Bakan Fakıbaba, ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin onur defterini imzaladı.



  |  Bu haber 1350 defa okunmuştur.

ESKİ BELEDİYE  KATEGORİSİNDEN HABERLER

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN 2021 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN 2021 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ Nilüfer Belediyesi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu, Nilüfer Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edil...

BURSA’DAN İSTANBUL’A KÜLTÜR TURU

BURSA’DAN İSTANBUL’A KÜLTÜR TURU Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca sürecek olan İstanbul’un manevi mekanlarını kapsayan Kültür Turlar...

ÇİFTÇİNİN HALİNİ ANLATAN “MUHTAÇ” İLGİYLE İZLENDİ

ÇİFTÇİNİN HALİNİ ANLATAN “MUHTAÇ” İLGİYLE İZLENDİ Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Bir yönetmen, bir söyleşi” etkinliğinde izlenime sunulan Muhtaç adlı belgesel f...

"FAZLA PARA ALMADIĞIM İÇİN SUÇLANMAK BENİM İÇİN ŞEREFTİR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, su faturalarından katı atık bedelini kaldırdığı için Mudanya Beledi...

EKOÇİFTLİK MEYVE FİDANLARIYLA DONATILDI

EKOÇİFTLİK MEYVE FİDANLARIYLA DONATILDI Nilüfer Belediyesi Konaklı Ekoçiftlik Alanı’ndaki 45 dekar alanı meyve fidanlarıyla donatıyor. Yaklaşık 2 bin fidan...

SANAYİDE PLANLI BÜYÜME ŞART

SANAYİDE PLANLI BÜYÜME ŞART Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni sanayi bölgeleri açmakla ilgili bir sıkıntının bulunmadığını b...

TARIM ALANI ÜZERİNDEKİ KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR

TARIM ALANI ÜZERİNDEKİ KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR Tahtalı Mahallesi’nde tarım alanı üzerine inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı, Nilüfer Belediyesi yıkım ekipleri...

ESKİ LASTİKLER KEDİLERE EV OLDU

ESKİ LASTİKLER KEDİLERE EV OLDU Bursa Büyükşehir Belediyesi, sokaklardan toplanan atıl haldeki eski otomobil lastiklerini kedi evlerine dönüştürdü....

ANA KUCAĞI’NA HİÇ ÖDÜLÜ

ANA KUCAĞI’NA HİÇ ÖDÜLÜ Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve herkesin okul öncesi eğitim hizmet...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2004

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2190

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2716

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5922

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:288

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:368

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:766

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:376

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.