Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

BURSA ENDÜSTRİ ZİRVESİ BAŞLADITarih 30 Kasım 2017, 18:35 Editör: Editör

BURSA ENDÜSTRİ ZİRVESİ BAŞLADI

Makine sektörüne yön veren en önemli firmaları buluşturan, yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Bursa Endüstri Zirvesi ve Fuarı, başladı.

Bursa Endüstri Zirvesi’nin makine satışlarına yapacağı etki ile hem Bursa, hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan “Milli üretim, milli güç” sloganıyla makinede yerli üretimi destekleyecek politikaların oluşturulup yürütülmesi ve markalaşması için çalıştıklarını söyledi.

Özkayan, “İhracattaki kilogram değerimizi önce 15 dolar sonrasında da 20 dolar seviyesine çıkarabilirsek zaten sorunların çoğunu bitirmiş olacağız. Bu noktada, yaratıcılık, AR-GE ve tasarım öncelikli, yüksek teknolojiye sahip ürün ve ara ürünler geliştirirken, iç talebin yerli üretim ile en iyi şekilde karşılanması ve paranın da yurt içinde kalması ana amacımız olmalıdır” dedi.

Özkayan, üretimde emeğin yerini otonom sistemlerin ve öğrenen makinelerin almaya başladığı, Endüstri 4.0 devrimiyle  birlikte gelecekte, insan gücüne ve emeğine daha az ihtiyaç duyan, bilginin ve makinelerin öncelikli olduğu, hızlı ve çözüm odaklı bir üretim dönemi yaşanacağını belirtti.

Makine sektörünün Avrasya coğrafyasındaki en büyük buluşma noktalarından biri olan Bursa Endüstri Zirvesi Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Makina İmalatçıları Birliği (MİB) ve Takım Tezgâhları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) işbirliğinde düzenlenen Bursa Endüstri Zirvesi, eş zamanlı olarak 4önemli fuara ev sahipliği yapıyor.

Aynı anda düzenlenecek Bursa Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı, Bursa Saç İşleme Teknolojileri Fuarı, Kalıp AvrasyaFuarı ve Otomasyon Fuarı gibi birbirini tamamlayan sektörlerin buluştuğu Zirve 4 Aralık Pazar günü’ne kadar sürecek.

Bursa Ekonomi Zirvesi’nin açılışında konuşan Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan, Zirve’nin sektörün nabzını tutan en önemli organizasyonlardan birisi olduğunu belirterek,Türkiye’nin dünya ölçeğinde en güçlü olduğu sektörlerin başında gelen makine imalat sanayinin, gelişen teknoloji ve üreticilerin Ar-Ge’yi odağına alan yaklaşımları sayesinde hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini söyledi.

Endüstri Zirvesi’nin bu yıl da makine satışlarına yapacağı etki ile hem Bursa, hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Özkayan, stratejik öneme sahip olan makine üretim sanayinin gelişmesi ve yüksek teknolojiye sahip ürünlerin sergilenmesi açısınadan dikkat çeken Fuarların, makine sektörünün dünyaya açılan kapısı olduğunu bildirdi.

“120’den Fazla Ülkeye İhracat Yapıyoruz”

Makina İmalatçıları Birliğ’nin, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm makine imalatçılarının buluştuğu bir nokta olduğunu ve Dünya’nın 120’den fazla ülkesine ihracat yaptıklarını kaydeden Özkayan, ülkeye katma değer ve döviz girişi sağlayan bir sektör olduklarını belirtti. Makine imalat sanayisi gelişmemiş ülkelerin, zenginleşmesinin mümkün olamayacağının altını çizen   Özkayan, “500 milyar dolarlık ihracat hedefindeki 100 milyar dolarlık makine ihracatı payı her ne kadar gerçekleşmeyecek gibi gözükse de bu hedefin bizlere gösterdiği çok önemli bir durum ortaya çıkmıştır. Ne kadar çok üretirsek üretelim katma değeri yüksek ürünlere geçiş yapamadıkça ihracattaki kilogram değerimizi yükseltmedikçe bu hedeflere ulaşmak maalesef mümkün gözükmemekte. Ülke olarak, düşük gelir tuzağından kurtulmak için yürütülen çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Rekabetin acımasız olduğu küresel pazarlarda varlığımızı sürdürmek için kendi teknolojilerimizi geliştirmeli ve ithal ettiğimiz ara ürünleri de kendi ülkemizde üreterek hem sektörün güçlenmesi hem de yeni sektörlerin oluşması için çalışmalıyız” dedi.

“Hedefimiz Kilogram Değerini 20 Dolara Çıkarmak”

Ülkenin kalkınma sürecinde kilogram başı ortaya koyduğu yüksek katma değerle makine sektörünün büyük bir önemi olduğunun altını çizen Özkayan, “İhracattaki kilogram değerimizi önce 15 dolar sonrasında da 20 dolar seviyesine çıkarabilirsek zaten sorunların çoğunu bitirmiş olacağız. Bu noktada, yaratıcılık, AR-GE ve tasarım öncelikli, yüksek teknolojiye sahip ürün ve ara ürünler geliştirirken, iç talebin yerli üretim ile en iyi şekilde karşılanması ve paranın da yurt içinde kalması ana amacımız olmalıdır” diye konuştu.

“Milli Üretim, Milli Güç”

Özkayan MİB olarak, “Milli üretim, milli güç” sloganıyla yerli üretimi destekleyecek politikaların oluşturulup yürütülmesi ve markalaşması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Ülkelerin gelişmişliğinin makine imalat sanayisinin gücü ve büyüklüğü ile orantılı olduğuna dikkat çeken Özkayan,“Kendi makineniz olmadansanayileşmekten, gerçek büyümeden ve güçten söz edilemez. İthalata dayalı büyüme ile sanayi devrimi olamaz. Bulunduğumuz bölgede üretmekten başka çaremiz yok. Bu nedenle, makine imalat sanayinin ülke için nasıl yaşamsal bir öneme sahip olduğu ortada.Sanayileşme politikalarının yerli, milli makine üretimini destekleyecek şekilde sürekli olarak düzenlenmesi ve küresel rekabete dayanabilecek markalaşacak bir makine sanayisi oluşturulmalıdır. Bu konudaki lobi faaliyetlerimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“2018 Dijital Dönüşüm Yılı Olacak”

2018 yılnın ekonomik olarak zor bir yıl olabileceğine değinen Özkayan, 2018’de MİB üyelerinin ihracatını arttırması ve bilinirliğinin artması için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.Üretimde emeğin yerini otonom sistemlerin ve öğrenen makinelerin almaya başladığı, sanayinin 4. aşaması olarak nitelendirilen bir dönemin içinde olduğumuza dikkat çeken Özkayan, akıllı ve birbirleriyle iletişim halinde olan makinelerin ön plana çıktığı Endüstri 4.0 devrimiyle birlikte, gelecekte, insan gücüne ve emeğine daha az ihtiyaç duyan, bilginin ve makinelerin öncelikli olduğu, hızlı ve çözüm odaklı bir üretim döneminin başlayacağını ifade etti.

2018 dijital dönüşümün etkisinin başladığı bir yıl olacağının altını çizen Özkayan sözlerini şöyle tamamladı: “2018 robotlar ve otomasyon gibi konuların daha çok ön plana çıkabileceği, insan gücünün ve işlerinin yerini “yapay zeka” ve “robot kolların” alabileceği bir çağın ilk ayak seslerini duyabileceğimiz bir yıl olacaktır. Teknoloji ve bilgi tabanlı bu yeni nesil endüstri sürecine uyum zamanını kaçırmadan bir sonraki yapay zekâ dönemine hazırlıklı olmalıyız. Bu anlamda teknolojinin çok hızlı ilerlemesi yeni fırsatların, yeni alanların önünü açmakta, uyum sağlayan şirketlerin, sektörlerin ve ülkelerin refah seviyesini yükseltmektedir. Bu açıdan Türkiye’nin, geleceğe dönük yüksek vizyonu ve kalkınma planları çerçevesinde; kendi teknolojisini üreten, satan ve küresel rekabetçi piyasada geliştirdiği inovatif ürünleriyle boy gösteren bir konumda olması için biz sanayicilere büyük sorumluluklar düştüğünü de bir kez daha hatırlatıyor, üniversite sanayi iş birliklerinin önemine dikkat çekmek istiyorum. Özellikle makine üreticileri, yüksek teknolojiye geçişte ilkleri gerçekleştirecek donanıma ve yapıya sahip ülkemizdeki en önemli unsur olmaya devam edecektir.”

MİB hakkında (www.mib.org.tr)

Makina İmalatçıları Birliği (MİB), 1990 yılında kuruldu. Makine ve aksamı ile ilgili imalat yapan firmaların üye oldukları sektörel bir birlik ve makine sektörünün tümünü kapsayan tek sivil toplum kuruluşu olma niteliğini taşıyor. Bünyesinde 200’e yakın üye firma bulunuyor. MİB bünyesindeki firmalar, 2014 yılı Türk makine ihracatının yüzde 60’ından fazlasını gerçekleştirdi.

Sermaye malı veya yatırım tipi makineler gibi zor ve teknoloji yoğun imalat konusunda üyeleri büyük bir üstünlük gösteriyor.  Üyeleri, güncel teknolojilerle kaliteli imalat yapan güvenilir, sürekliliği olan ve marka imajı yaratma konusunda da başarılı firmalar. Gıda, paketleme, iklimlendirme sistemleri, takım tezgahları (yatırım tipi makineler), ağaç işleme, plastik işleme, iş, inşaat makineleri, kaldırma, işleme endüstrileri vb. konularda üye portföyüne sahip.Sektörün yurt içinde daha iyi tanınması, yerli makine imalatçılarının pazar payını arttırması ve gelişmesi ile ilgili çalışmalar yanında, yurt dışı tanıtımına da önem veriyor. Bu doğrultuda da, sivil, özel ve kamusal pek çok platformda, sektör ve üye firmaları arasında bilgi aktarımı gerçekleştiriyor. Her yıl sektörün ve üye firmaların tanıtımı amacıyla, değişik ülkelerde düzenlenen çeşitli fuarlara katılarak, üye firmalara daha uygun şartlar sağlanmaya çalışıyor. 



  |  Bu haber 1678 defa okunmuştur.

ESKİ BELEDİYE  KATEGORİSİNDEN HABERLER

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN 2021 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN 2021 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ Nilüfer Belediyesi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu, Nilüfer Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edil...

BURSA’DAN İSTANBUL’A KÜLTÜR TURU

BURSA’DAN İSTANBUL’A KÜLTÜR TURU Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca sürecek olan İstanbul’un manevi mekanlarını kapsayan Kültür Turlar...

ÇİFTÇİNİN HALİNİ ANLATAN “MUHTAÇ” İLGİYLE İZLENDİ

ÇİFTÇİNİN HALİNİ ANLATAN “MUHTAÇ” İLGİYLE İZLENDİ Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Bir yönetmen, bir söyleşi” etkinliğinde izlenime sunulan Muhtaç adlı belgesel f...

"FAZLA PARA ALMADIĞIM İÇİN SUÇLANMAK BENİM İÇİN ŞEREFTİR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, su faturalarından katı atık bedelini kaldırdığı için Mudanya Beledi...

EKOÇİFTLİK MEYVE FİDANLARIYLA DONATILDI

EKOÇİFTLİK MEYVE FİDANLARIYLA DONATILDI Nilüfer Belediyesi Konaklı Ekoçiftlik Alanı’ndaki 45 dekar alanı meyve fidanlarıyla donatıyor. Yaklaşık 2 bin fidan...

SANAYİDE PLANLI BÜYÜME ŞART

SANAYİDE PLANLI BÜYÜME ŞART Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni sanayi bölgeleri açmakla ilgili bir sıkıntının bulunmadığını b...

TARIM ALANI ÜZERİNDEKİ KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR

TARIM ALANI ÜZERİNDEKİ KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR Tahtalı Mahallesi’nde tarım alanı üzerine inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı, Nilüfer Belediyesi yıkım ekipleri...

ESKİ LASTİKLER KEDİLERE EV OLDU

ESKİ LASTİKLER KEDİLERE EV OLDU Bursa Büyükşehir Belediyesi, sokaklardan toplanan atıl haldeki eski otomobil lastiklerini kedi evlerine dönüştürdü....

ANA KUCAĞI’NA HİÇ ÖDÜLÜ

ANA KUCAĞI’NA HİÇ ÖDÜLÜ Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve herkesin okul öncesi eğitim hizmet...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2030

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2202

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2754

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5992

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:378

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:778

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:390

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.