Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

İNİSİYATİF GRUBU “MEVCUT BELEDİYE BAŞKANINA KEFİL DEĞİLİZ”Tarih 23 Ocak 2019, 16:16 Editör: Editör

İNİSİYATİF GRUBU “MEVCUT BELEDİYE BAŞKANINA KEFİL DEĞİLİZ”

Mudanya İnisiyatif Gurubu yaptığı toplantı sonrası aldıkları kararlar doğrultusunda yaptıkları basın açıklamasıyla görüş ve düşüncelerini yazılı açıklamayla paylaştılar.

 

Gurup açıklamasına ”Halen Mudanya Belediye Başkanlığı görevini yürüten partilimizin görevi süresince, siyasi oluşumlarla, meslek kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleri ve partililerle olan ilişkileri, aşağıda yazılan örneklerden de anlaşılacağı üzere, olumsuz bir durumdadır.

1-Başkan seçildiğinde ilk iş olarak parti üyesi Esnaf Odaları Başkanının ofisini, kendisine oy vermediği savıyla mühürlemiştir.

2-Partimize mensup belediye meclis üyelerinden beş kişiye kumpas kurarak istifa etmelerine neden olmuştur. CHP meclis üyelerinin tamamından alınan dilekçelerden yalnızca beş üyenin dilekçesi, lüks makam aracı alınmasına karşı çıktıkları için, işleme konulmuştur.

Bu üyelerden dördü mahkeme kararıyla görevlerine dönmüş, haklarında disiplin soruşturması açıldığından çok sevdikleri partilerinden istifa etmek zorunda kalmışlardır. Birisi de bu kumpas karşısında kahrederek, meclis ve parti üyeliğinden istifa etmiştir. Böylece mecliste CHP üye sayısı azalmıştır.

3-Arnavutköy balıkçı barınağındaki tekne bağlama ücretlerine, %260 zam yapmış, mahkemelik olmuş , davayı kaybetmiş ancak zamları geri almamıştır. Böylece, orta gelirli vatandaşların denize ulaşması neredeyse imkânsız hale gelmiştir.

4-Sivil toplum kuruluşlarına müdahale ederek(Engelliler Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği vb.) mağdur edilmiş ve küstürülmüştür.

5-Atatürkçü Düşünce Derneğine, geçmiş dönemlerde benzer bir işlem yapılmamış olmasına rağmen, kira nedeniyle icra tebligatı gönderilmiştir.

6-Kendisinin seçilmesine önemli oranda katkıda bulunan ilçe yönetiminin, etik olmayan davranışlar ile düşürülmesini sağlamıştır. Sonrasında atanan kayyum yönetiminin öneri ve tekliflerini de önemsememiş, belediye gücünü kullanarak, kendisine bağlı bir ilçe yönetimi oluşturmuştur.

7-CHP eski ilçe başkanlığı ve il genel meclis üyeliği de yapmış olan Mudanya Kent Konseyi başkanına, yaşlı olduğundan bahisle tavır koyarak, yasa gereği atama yapması gereken personeli göndermemiş, ödenek de ayırmamıştır. Ayrıca konsey binasının tahliye edilmesini talep etmiştir. Bu eylemleri nedeniyle açılan idari davaları belediye kaybetmiştir.

8-Kendisini saygı sınırları içinde eleştirmiş olan partililerin, parti bayramlaşmalarında ellerini sıkmayıp havada bırakmıştır.

9-İşten çıkardığı 80 çalışan için, işten çıkarma sebebi sorulduğunda, tamamını uyuşturucu kullanmakla suçlamış ve iftira atmıştır.

10-Kendisini mahalle sorunları nedeniyle, heyet halinde ziyaret eden bir mahalle meclis yönetimine ” “Sizin taleplerinizi yaparsam hiçbir iş yapamam” diyerek yönetim ve davranış zihniyetini ortaya koymuştur.

11-Söz verdiği halde Mudanya Spor Derneğine barınma yeri tahsis etmemiş, takıma sahip çıkmamıştır.

12-Mudanya belediye başkanı, 4,5 yıllık sürede kentin geleceğini oluşturmak yerine, festival ve şenliklerle zamanı heba etmiş, belediye işleri yapacağına partinin yönetim ve işlerine müdahale etmiştir.

13-Bir kısmını buraya sığdırabildiğimiz, bu tür davranışlarından vazgeçmesi konusunda yapılan telkinlere ve barış taleplerine daima karşı çıkmış, akil partililerin uyarılarına kulak vermemiştir.

14- Bu koşullar nedeniyle, belediye başkan adayı açıklanıncaya kadar, belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvurmama konusunda, aramızda fikir birliği oluşmuştur.

Bizler, CHP sine gönül vermiş kişiler olarak amacımız, enerjimizi, mücadelemizi bir birimize karşı değil,2019 yerel seçimlerinde “Mudanya’da nasıl başarılı olabiliriz?” düşüncesinde olan parti üyeleriyiz.

Ortak akıl ve anlayış ile sakin kafayla düşünerek, konuşarak, anlaşarak mücadele yerine hırsla, kavgayla, kinle mücadelenin, ilçemize hiçbir şey kazandırmadığını tespit etmiş durumdayız.

İlçemize; seçmenin tamamını kucaklayacak özellikleri olan, birleştirici, insani değerleri önemseyen, gerçek demokrat üye sayısını artırabilecek, vicdanlı, çağdaş ve halka hizmeti özümsemiş, partisini seven, ilçesinin yarınını düşünen, gerçek CHP li bir başkan adayı gerektiği gerçeği ile karşı karşıyayız.

Üzülerek ifade ediyoruz ki, mevcut belediye başkanında, bu özelliklerin hiç birisi bulunmamaktadır.

Aynı kişi ile yola devam etme kararı olduğu takdirde, ilçemizde yerel seçimin kaybedileceği endişemizi ve tehlikesini partililerimiz ve parti yöneticilerine iletmeyi, CHP li üyeler olarak görev bildik.

Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, mevcut belediye başkanına bundan sonra kefil olmayacağımızı ifade ediyoruz” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdılar.

RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN:



  |  Bu haber 1072 defa okunmuştur.

Siyasi  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI

İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Ersin ERDÖNMEZ, Erkan CAN’ın Mudanya Belediye Başkan adaya dayı açıklamasında İYİ Pa...

BÜLENT ERDEN MHP MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

BÜLENT ERDEN MHP MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeliği ve Gurup Başkanlığında Mudanya’nın geleceği ve Mudanyalının hakla...

“MUDANYA’YA VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM”

“MUDANYA’YA VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM” Mudanya Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıklayan Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Dalgıç, Mudanya iç...

POROY MUHTARLARLA BULUŞTU

POROY MUHTARLARLA BULUŞTU CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Akın Poroy Muhtarlarla bir araya geldi. Mudanya’nın hizmet alması için her t...

ERKAN CAN “CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI DEĞİLİM”

ERKAN CAN “CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI DEĞİLİM” “Mudanya sorunlarıyla can çekişiyor. Mudanya’ya CAN gelecek” sloganıyla yerel seçim startı veren genç siyasetçi Erk...

ERDAL AKTUĞ CHP MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

ERDAL AKTUĞ CHP MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI “Projelerim Hazır, Mudanya Bursa’nın Türkiye’ye Açılan Yüzü Olacak” Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başka...

DİLEK DURAK İYİ PARTİ MUDANYA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

DİLEK DURAK İYİ PARTİ MUDANYA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Ekonomist- Bütçe Maliyet ve Finans Uzmanı Dilek Durak İYİ Parti kurmaylarıy...

BAŞKAN ADAY ADAYI GÖKHAN DİNÇER TANIŞMA TURUNDA

BAŞKAN ADAY ADAYI GÖKHAN DİNÇER TANIŞMA TURUNDA Mudanya AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan DİNÇER Mudanya Sivil Toplum Kuruluşları'nı ziyaret ederek ke...

ERDAL AKTUĞ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

ERDAL AKTUĞ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI Erdal AKTUĞ, “Mudanya'da değişimi, gelişimi ilke edinen, kendi ile barışık kenti ile barışık bir anlayış ile yo...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2014

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2196

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2726

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5940

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:372

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:772

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:382

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.