Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

DR. ÜNAL RADYO POYRAZ’DA GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ ANLATTI.Tarih 11 Şubat 2019, 11:03 Editör: Editör

DR. ÜNAL RADYO POYRAZ’DA GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ ANLATTI.

Cumhur ittifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat ÜNAL Radyo Poyraz'a konuk oldu. Ünal Mudanya'nın 5 yıllık yerel yönetimini ve yerel yönetime bakış açısını anlattığı Seçime Doğru Özel programında Mudanya Belediye Başkanlığı kendisine nasip olursa Gönül Belediyeciliği ilkesiyle yapacaklarının yanında asla yapmayacaklarını sıraladı.

 

FM bandı 107.1 Mhz. Radyo Poyraz'da Öner Kıran'ın sunduğu programa konuk olan Ünal mevcut belediye başkanının Mudanya'nın en büyük sorunlarından biri olduğu vurgusunu yaptı.

 Gönül Belediyeciliğine Talibiz

Alevi vatandaşların ihtiyaç duyduğu kültür merkezinden, belediye mülklerindeki esnafı ve Arnavutköy Balıkçı Barınağında ki balıkçıları bunaltan kira kıskacına değinen Ünal mutlaka bu durumla ferahlatıcı çözüm üreteceklerini belirtti. Ünal özellikle Alevi vatandaşların her türlü sorunlarına çözüm üreteceklerinin altını çizdi.

Ünal Mudanya Belediyesi mülklerinde ki fahiş kiraların tüm vatandaşa yansıdığını vurguladı. "Bir şehrin mutluluğu oradaki küçük esnafın mutluluğu kadardır. Küçük esnaf ne kadar mutluysa o belde o kadar mutludur" diye Ünal, Mudanya Belediyesi'nin küçük esnafa yazdığı afaki cezalara gönderme yaparak "bizim yerel yönetimimizde küçük esnafımız baş tacı olacak" dedi.

Gençlere yönelik kültür sanat faaliyetleri ile engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak icraatlara imza atmak istediğini vurgulayan Ünal, şu anda Mudanya Belediyesi'nde çalışarak ailesini geçindiren ve sıkıntı içinde olduklarını bildiği hiç bir personeli O'cu, Bu'cu diyerek sudan sebeblerle işten çıkartmayacaklarını tahhüt etti.

Amatör Spor Kulüpleri Arasında Adaletli Paylaşım Yapacağız.

Amatör Spor Kulüplerine adaletli olarak yaklaşacaklarını ve hak ettikleri desteği göreceklerini söyleyen Ünal "Bendensin, benden değilsin ayrımı yapılarak sporda başarı sürekliliği olamayacağını ve gençliğin mağdur edildiğini  geçtiğimiz 5 yıl içinde gördük" dedi. "Spor kulüpleriyle toplantı ve istişareler yapacağız" diyen Ünal "Bugüne dek Mudanya belediyesinde böyle bir toplantı yapıldığını görmedik. Mudanya sporumuzun duş almasın diye statta ki şofbenleri söküldü. Mevcut Belediye Başkanı keşke daha huzurlu bir Mudanya bırakabilseydi" dedi.

Baskı ve Tehditle Hizmet Olmaz.

Ünal "Personele ve vatandaşlara baskı yaparak, tehdit ederek hizmet üretemezsiniz, bizim belediyecilik anlayışımızda baskı olmayacak. Patronun oy kullanan vatandaş olduğunu 5 yıl boyunca unutmadan her günümüzü hizmet için çalışarak geçireceğiz. Mudanya'nın tüm sosyal kesimleriyle iletişim içinde ve müzakereler içinde çalışacağız. STK'lar ve Kent Konseyi bizim için oldukça önemlidir." dedi.

Mudanyayı ve halkı çok iyi bildiklerini belirten Ünal 31 Mart 2019'da ki yerel seçimlerde halktan destek istedi.

Belediyenin Mevcut Borcu Beni Tedirgin Etmiyor

Mudanya Belediyesinin 2014 yılında 30 milyon lira olan borcunun 5 yıl içinde 38 milyon liraya çıkmış olmasının kendisini tedirgin etmediğini ve bununla baş edilebileceğini belirten Ünal, "Beş yıl boyunca her fırsatta harami, harami diyenler kendisinden önceki belediye yönetiminin 50'de biri kadar iş yapmadan algı operasyonları ile iki park haricinde hiç bir işi tamamlamadan üstelik çok beş yıl içinde ciddi gelirleri olmasına rağmen milyonlarca lira borcu arttırdılar" dedi.

Bunları Asla Yapmayacağım

Gönül Belediyeciliği vurgusunu tekrarlayan Ünal, vatandaşa asla tepeden bakmayacaklarını, vatandaşın kalbini kıracak bir işin içinde olmayacaklarını, asla bulunduğu makamın gücünü vatandaşın canını acıtmak için kullanmayacağını, asla vatandaşlarımızı ötekileştirmeyeceğini, vatandaşın belediyeye gelirken endişe ve huzursuzluk içinde gelmeyeceğini, asla kurallara uymak kaydıyla çalışan hiç bir belediye çalışanının işine keyfi uygulamalar nedeniyle son vermeyeceğini söyledi.

Yıldıztepe'ye Törenle Dikilen Türk Bayrağına Yapılanlar Saygısızlıktır.

Mevcut Mudanya Belediye Başkanını Yıldıztepe projesi hakkında konuşan Ünal bu projenin de hesapsız kitapsız işler arasında olduğunu, Yıldıztepe de yol açılması çalışmaları akabinde istinat duvarı yapılırken yaşanan çökme sonucu oturulamaz raporu verilen villadan ve Mudanya Belediyesi ile bir Sivil Toplum Kuruluşunun törenle diktiği ve ankrajında  Atatürk'ün "Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır" veciz sözünün yer aldığı Türk Bayrağı'nın yakışıksız şekilde apar topar sökülmesinden duyduğu büyük rahatsızlığı dile getirdi. ÜNAL "Bayrağımıza yapılan bu saygısızlık bana göre hesap verilmesi gereken bir harekettir" diye konuştu.

Çok Katlı Bina Yapmayacağız. İnsanımıza Hizmet Edeceğiz.

Çok katlı bina yapmayacaklarını belirten Ünal Mudanya'nın acilen yapılması gereken düzenlemelerle içinde yaşayan insanının ferahlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Projelerini henüz açıklamayacağını belirten Ünal çok kısa bir süre sonra ayakları yere basan, akla mantığa uyan, çözüm odaklı, insan odaklı projelerini Mudanyalılar ile paylaşacağını söyledi.

Karavan Turizmini uluslararası standartlarda Mudanya'ya getirmek istediklerini belirten Ünal, otopark sorunları, trafik sorunları, olta balıkçılığını geliştirecek yapay resifler atacaklarını, sosyal donatı alanları, BUSKİ işbirliği ile beşinci yılın sonunda mavi bayrak bir kaç plajı olan bir Mudanya hedeflediklerini açıkladı.

Sahil Bandı Eksiklikleri Kamunun Cebinden Çıkmayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu ve bazı eksikliklerin yaşandığı Sahil Bandını dile getiren Ünal "Müteahhidin henüz içeride ödenmeyen 2 milyon lirası var ve bu eksikliklerin giderilmesi noktasında Bursa Büyükşehir Belediyemiz gerekeni yapacak. Dolayısyla burada vatandaşın mağduriyet yaşadığı aksaklıklar giderilirken yapılacak işlerin maliyeti kamudan çıkmayacak. Eksikler mutlaka giderilecek." dedi.

Hizmetin Önündeki En Büyük Engel Büyükşehir ile Uyumlu Çalışmamak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi arasındaki uyumlu çalışmanın önemini defalarca vurgulayan Ünal Mudanya ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri arasındaki iletişimsizliğin ve sürtüşmenin kendisinin Mudanya Belediye Başkanı olması durumunda acilen giderileceğini ve uyumlu bir çalışmanın halka hizmet olarak yansıyacağını belirtti.



  |  Bu haber 1728 defa okunmuştur.

Siyasi  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI

İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Ersin ERDÖNMEZ, Erkan CAN’ın Mudanya Belediye Başkan adaya dayı açıklamasında İYİ Pa...

BÜLENT ERDEN MHP MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

BÜLENT ERDEN MHP MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeliği ve Gurup Başkanlığında Mudanya’nın geleceği ve Mudanyalının hakla...

“MUDANYA’YA VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM”

“MUDANYA’YA VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM” Mudanya Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıklayan Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Dalgıç, Mudanya iç...

POROY MUHTARLARLA BULUŞTU

POROY MUHTARLARLA BULUŞTU CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Akın Poroy Muhtarlarla bir araya geldi. Mudanya’nın hizmet alması için her t...

ERKAN CAN “CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI DEĞİLİM”

ERKAN CAN “CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI DEĞİLİM” “Mudanya sorunlarıyla can çekişiyor. Mudanya’ya CAN gelecek” sloganıyla yerel seçim startı veren genç siyasetçi Erk...

ERDAL AKTUĞ CHP MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

ERDAL AKTUĞ CHP MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI “Projelerim Hazır, Mudanya Bursa’nın Türkiye’ye Açılan Yüzü Olacak” Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başka...

DİLEK DURAK İYİ PARTİ MUDANYA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

DİLEK DURAK İYİ PARTİ MUDANYA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Ekonomist- Bütçe Maliyet ve Finans Uzmanı Dilek Durak İYİ Parti kurmaylarıy...

BAŞKAN ADAY ADAYI GÖKHAN DİNÇER TANIŞMA TURUNDA

BAŞKAN ADAY ADAYI GÖKHAN DİNÇER TANIŞMA TURUNDA Mudanya AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan DİNÇER Mudanya Sivil Toplum Kuruluşları'nı ziyaret ederek ke...

ERDAL AKTUĞ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

ERDAL AKTUĞ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI Erdal AKTUĞ, “Mudanya'da değişimi, gelişimi ilke edinen, kendi ile barışık kenti ile barışık bir anlayış ile yo...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2004

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2188

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2714

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5912

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:288

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:368

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:766

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:374

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.