Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

MUDANYANIN HAFIZLARI İCAZET ALDILARTarih 30 Ekim 2019, 17:03 Editör: Editör

MUDANYANIN HAFIZLARI İCAZET ALDILAR

Mudanya İlçe Müftülüğünce, Güzelyalı Fatma Ana Hafızlık Kız Kur’an Kurslarında hıfslarını tamamlayan öğrenciler için ilk defa, Aydınpınar Mahallesi Havva Ana Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu kursiyerleri için ikinci kez Hafızlık İcazet Merasimi gerçekleştirildi.

Hafızlık İcazet Merasimi münâsebetiyle Mudanya İmam Hatip Okulları Konferans salonunda “Kur’an Kursu, Hafızlık ve Hayat” ile ilgili konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osnman Şahin’in ve Reisü’l Kurra Başvekili Sayın Mustafa Demirkan’ın katıldı. Program ve konferansa, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sami Uslu, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, çok değerli Amir ve Memurları, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftüleri, Emekli İl Müftüsü Kurra Hafız Sadık Uysal, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Sunuculuğunu Müftülük memuru Rahim Yılmaz’ın yaptığı programda, İmam-ı Azam Cami İmam Hatibi Mustafa Hocaoğlu’nun Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Ardından hafızlığını ikmal eden 8 Kız ve 11 erkek, toplamda 19 genç hafız tekbirler ve salavatlar eşliğinde yerlerini aldılar. Hafızların sahneye gelişleri, büyük bir coşkuyla karşılandı, kursiyer aileleri ve yakınlarına duygu dolu anlar yaşattı.

Açış konuşmasını yapan Mudanya Müftüsü E. Mehmet Soylu, Kur’anın, iman esaslarından ve İslam’ın temel kaynaklarından biri olduğunu belirterek; ”Kur’an Yüce Rabbimizin ayetinde belirttiği gibi bir rehber. Bir öğüt ve bir rahmettir, bizim için ilham kaynağıdır. Allah bizden kendisine, Peygamberine zikr’e yani Kur’ana inanmamızı, O’nu okumamızı anlamamızı ve yaşammamızı emrediyor. Bu itibarla ecdadımızın hafızlık müessesesine büyük önem vermişler, onlara karşı ihtiramı şiar edinmişler ve onları Yürüyen Kur’an olarak tarif etmişler. Bu nedenle bizler İslamın temel kurumlarını ayakta tutmak, eğitim ve öğretimini yaptırmak durumundayız.” şeklinde konuştu. Programın, yeni bir heyecan ve farkındalık oluşturmasını temenni eden Soylu, Hafızlık Kur’an Kursları ile ilgili birlendirmede bulundu, tüm katılımcı ve misafirlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İl Müftüsü İzani Turan, ”Günün en önemli öznesi, rahmet vesilesi olan rahmet pınarımızın bülbülleri yavrularımızı kutluyor anne babalarını tebrik ediyorum. Bugün Mudanya çok farklı, ayrı bir güzel, Mudanya farklı berekete mazhar, Mudanya belki de tarihinde bir ilki yaşıyor, Mudanya her yönüyle ilgi odağı olan bir ilçemiz, Bugün Mudanya’mız maneviyatı da yüklenerek iki kanatlı bir kuş olmuştur. Kur’an Kurslarımızı yaptıran, yaşatan bu ortamı sağlayanlara, gecesini gündüzüne katan değerli hocalarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca tüm hazirunu hürmetle selamlıyorum, tüm misafirlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, konuşmasına tüm misafirleri selamlayarak başladı, genç hafızlarımıza, velilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından ”Kur’an Kursu, Hafızlık ve Hayat” konulu konferansını vermek üzere Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin aldı.

Sözlerine öncelikle genç hafızları, emeği geçen tüm hocaları hayırseverleri ve misafirleri selamlayarak başlayan Şahin bu güzel ortamda bulunmaktan şeref duyduğunu ifade etti.

 “Hafızlığın En Büyük Afeti Onu Unutmaktır”

Hadis-i şerifte de belirtildiği üzere hafızların ümmetin en şereflileri olduğunun altını çizen Şahin; ”Ancak bu hafızlarımız şimdi önlerinde büyük bir görevleri daha olduğunu bilecek. Okudukları bu Kur’an'ı asla unutmayacaklar. Çünkü hafızlığın en büyük afeti onu unutmaktır." dedi.

“Kur’an-I Kerim Anlaşılmak ve Yaşanmak İçin Gelmiştir”

Kur’an-ı Kerim’in indiriliş amacına da değinen Hafız Osman Şahin, ”Ayrıca Kur’an-ı Kerim sadece okumak ve ezberlenmek için gelmemiştir. Kur’an-ı Kerim anlaşılmak ve yaşanmak için gelmiştir. O yüzden mutlaka Arapça öğreneceksiniz ve Kur’an'ı anlamaya çalışacaksınız ve ileride de diğer ilimleri tahsil etmek suretiyle ümmetin önderi olacaksınız. Son tavsiyemde öyle bir hayat yaşayacaksınız ki siz başkalarını örnek alarak değil Kur’an-ı Kerim'i ve sünneti örnek alarak yaşayacak ve herkese örnek olacaksınız.”

Programın akışı içerisinde gerçekleştirdiği Kur’an tilavetiyle dinleyenleri mestetti.

Konferansın ardından salyt eşlğinde bir hafızın mektubunu Güzelyalı Hafızlık Kız Kur’an Kursumuzdan Zeynep Naz Bülbül sundu. Sonrasında hafızlığını ikmal eden kursiyerlerimiz teberruken Kur’an-ı Kerim Tilaveti icra ettiler.

Reîsü’l Kurrâ Başvekili Sayın Mustafa Kandemir, Peygamberimiz (s.a.v) başta olmak üzere tüm Peygamberler ve onları takip edenler, Şehitlerimiz Gazilerimiz ve Devlet Ricalimiz, ilim ve kıraat ehli, genç hafızlarımız, onları yetiştiren hocaları ve aileleri, hayırseverlerimizden programa iştirak eden tüm katılımcılar ve bütün insanlık için yaptığı dua ve niyaza cemaatin amin sesleri eşlik etti.

Yapılan dua ve niyazın ardından hayırsever İşadamı ve Vakıf Başkanı Gündüz Güler, Hafızlık hocaları Zehra Yağmur, Yıldız Coşkun ve Lokman Aydın’a Plaketleri takdim edildi. Protokol genç hafızlara da belge ve hediyelerini takdim etti. Ayrıca günün anısına, Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin’e ve Reîsü’l Kurrâ Başvekili Mustafa Kandemir’e birer plaket takdim edildi. Salonu dolduranlar zaman zaman duygu dolu anlar da yaşayarak programı dinlediler ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

Çekilen hatıra fotoğrafının ardından verilen yemek ikramı ile program sona erdi.

RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN:



  |  Bu haber 1434 defa okunmuştur.

Eski Mudanya  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MUDANYALI UMRECİLERE SEMİNER

MUDANYALI UMRECİLERE SEMİNER Mudanya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler için seminer düzenlendi. Mudanya Müftülüğü tarafından verilen...

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN NİHAL ÖĞRETMEN ANILDI

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN NİHAL ÖĞRETMEN ANILDI Mudanya'da 9 yıl öğretmenlik yapan ve çok sevilen Nihal Arat memleketi Hatay Samandağ'da son depremde enkaz...

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI Mudanya Müftüsü Dr. İbrahim Özler, “Miraç Kandili” dolayısıyla yayınladığı mesajda Mudanyalıların Miraç Kandilini k...

MÜFTÜ ÖZLER’DEN MUDANYALILARA TEŞEKKÜR

MÜFTÜ ÖZLER’DEN MUDANYALILARA TEŞEKKÜR Mudanya İlçe Müftülüğü tarafından 10 Şubat 2023 Cuma günü tüm camilerde “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanya...

MUDANYALI UMRECİLERİ DUALARLA UĞURLADI

MUDANYALI UMRECİLERİ DUALARLA UĞURLADI Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Mudanya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler dualarla uğur...

MUDANYA'DA DİN GÖREVLİSİ MAAŞINI BAĞIŞLADI

MUDANYA'DA DİN GÖREVLİSİ MAAŞINI BAĞIŞLADI Mudanya İlçe Müftülüğü personelinden Hasanbey Camii Müezzin Kayyımı Ferhat Aydın “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım...

DOKTORDAN YANLIŞ TEŞHİS

DOKTORDAN YANLIŞ TEŞHİS Mudanya’da ortopedi hastanesinin yapımının Mudanya Belediyesi tarafından engellendiğini iddia eden Dr. Kayhan Turan...

MUDANYA’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

MUDANYA’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ Mudanya İlçe Müftülüğü “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanyasına büyük bir destek verdi.

MUDANYA ESNAFI DEPREMZEDELERİN YANINDA

MUDANYA ESNAFI DEPREMZEDELERİN YANINDA Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu Mudanya esnafının depremzedeler için seferber olduğu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2020

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2200

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2734

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5940

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:374

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:774

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:384

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.