Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

TAŞIYICILARIN YÜKÜ AĞIRTarih 07 Mart 2020, 10:36 Editör: Editör

TAŞIYICILARIN YÜKÜ AĞIR

1978 Yılında kurulan ve 42 yıldır hizmet veren 65 No'lu Mudanya Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahiner Öner Kıran'ın hazırlayıp sunduğu Radyo Poyraz'da yayınlanan Yerel İmza programında önemli açıklamalar yaptı.

 

09 Şubat 2019 günü olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında ekibiyle yönetime gelen Şahiner eski kooperatif başkanı dahil kendisinin de içinde bulunduğu eski yönetimi incelenmek üzere mahkemeye verdiğini ayrıca eski kooperatif başkanının 1 milyon liraya yakın borcundan dolayı icraya verildiğini ve müfettiş raporunun beklendiğini vurgulayarak "Şimdi tüm gelir üyelerimize akıyor, tehditler alıyoruz, şahsıma silah çekildi bu konuda yargıda ama bizi bu kutlu yoldan kimse döndüremeyecek, kamyoncu bir babanın kazandığı helal lokma ile bugünlere gelmiş birisi olarak üyelerimizin tek kuruşuna zeval getirmemek için mesai mevhumu olmadan ekibimle çalışıyoruz" dedi.

Evet Bana Silah Çekildiği Doğru Konu Yargıda

Öner Kıran'ın fısıltı gazetesinde kulaktan kulağa dolaşan dedikoduları Servet Şahiner'e ısrarla sorması ve "Açık açık anlatın" demesi üzerine kooperatif başkanı Şahiner  "Artık tüm gelir kooperatifimizin üyelerine akıyor. Bu konuda rantı kesilen bazılarından tehditler alıyorum. Ve sizin dile getirdiğiniz gibi şahsıma silah çekilmiş konu yargıya taşınmıştır. Fakat üyelerimiz ve aileleri müsterih olsunlar. Beni ve ekibimi bu kutlu yoldan asla vazgeçiremeyecekler. Kamyoncu babamın kazandığı helal lokma ile bugünlere gelmiş birisi olarak Kooperatif Üyelerimizin tek bir kuruşuna zeval getirmemek için tüm gayretimle ve yönetim kurulumla çalışıyorum" dedi.

Öner Kıran'ın sorularını Radyo Poyraz'da katıldığı Yerel İmza programında yanıtlayan Kooperatif Başkanı Şahiner'in konuşmalarından dikkat çekici satır başları şöyle;

* Kooperatif Yönetiminde Denetleme kurulu üyesi olmama rağmen kooperatif evraklarını incelemek istediğimde önüme çıkarılan zorluklar neticesinde ve gördüğüm bazı olumsuzluklar neticesinde  kendimin de bir kaç ay görev yaptığı eski yönetimi şahsım dahil mahkemeye verdim. Ayrıca müfettişler kapsamlı bir inceleme yapıyorlar ve müfettiş raporu yargıya sunulacak.

* Ekibimle olağanüstü kongre sonucu göreve geldiğimizde ilk yaptığımı iş kooperatifte tespitlerde bulunmak borç alacak durumunu çıkarmak ve çalışmalarımızı kesintisiz devam ettirmek olmuştur.

* Tespitlerimize göre;

Mudanya Belediyesine 393 bin TL.

Vergi Dairesine 204 bin TL.

Piyasaya 378 bin TL.

Üyelerimize 840 bin TL. olmak üzere toplam borcumuz 1milyon 815 bin TL' idi.

Buna Karşılık Borusan, Maden şirketlerinden ve üyelerimizden toplam alacağımız 1 Milyon 405 bin TL'dir. Ayrıca yargıya intikal etmiş yasal sürece girmiş alınamayacak olan batık alacağımız toplam 830 bin TL'dir.

* Üyelerimiz ve aileleri müsterih olsunlar, hesap verebilir, şeffaf yönetim anlayışımızla kooperatifimizi kısa sürede çok güzel seviyelere yükseltmek için çalışıyoruz.

* Göreve geldiğimizden bugüne dek yaptıklarımız ödediğimiz borçlar ;

1-Durum tespiti sonrasında ilk iş olarak borçlarımızı yapılandırdık.

2-Mudanya'da bulunan resmi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek yeni yönetimimizi tanıştırdık.

3-Asıl çalışma alanımız olan Prysmian kablo Borusan Lojistik CVK maden şirketi ve Marmarabirlik yöneticilerini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk

4-Profesyonel bir yönetim şekline geçmemiz için Lojistik Müdürü almaya karar verdik. Müdür alımında bizimde tespit ettiğimiz ve görüştüğümüz, kendisi 30 yıl Prysmian kabloda değişik görevlerde çalışarak lojistik bölümünden emekli olmuş Mehmet Kuş'u Prysmian üst yönetiminin tavsiye ve görüşleriyle Kooperatif Müdürü olarak Mayıs 2019 da göreve başlattık.

5- Yük sigortalarımızı yeniledik. Eski yönetim zamanında 150 binTL'ye kadar olan her araç üzerinde bulunan yük sigortalarını 600 bin TL'ye çıkardık. Bu oldukça önemli bir konuydu ve bu konudaki riskleri karşılayacak sigorta limitlerini sağlamış olduk.

6-Kooperatifimizi güvenli hale getirmek için Güvenlik kameralarıyla donattık ve bekçi sayımızı birden ikiye çıkardık.

7-Uzun yıllar boş ve atıl duran bin metrekare kapalı alana sahip depomuzun çatı bakım ve onarımlarını 49 binTL'ye yaptırarak Prymian kablo fabrikasına önerdik yapılan incelemede uygun bulundu ve sözleşmeyle kapalı alanımızı Prysmian kablo fabrikasına aylık 9 bin TL'ye kiraladık.

8-Kooperatif elektrik tesisatları yenilenerek bakımları yapıldı daha güvenli hale getirildi. Yine su kaçaklarının önüne geçecek tüm bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

9- Ekim ayı sonunda Marmarabirlik çiğ zeytin taşıma ihalesine çok titiz bir çalışma yaparak hazırlandık ve 48 alım merkezinin tamamının taşıma ihalesini kazandık.

10-Eski yönetim tarafından kullanılan lüks ve masraflı kooperatif aracını satarak yerine uygun ve KDV avantajı olan yeni yönetim aracı aldık.

11-İlk kez Borusan ile taşıma sözleşmesi imzaladık ve çalışma şartlarımızı netleştirdik.

12- Prysmian ile kira sözleşmesi imzaladık. 42 Yıllık koopeartif tarihinde sözleşmeyle yapılan iş yoktu. Şu an her adımda hem mali müşavirimiz hem de avukatlarımızla adım atıyor, üyelerimizin bir tek kuruşuna zeval gelmemesi için çok titiz bir çalışma içindeyiz.

13-Kasım ve Aralık 2019'da eski yönetimin yapmış olduğu uygunsuz uygulamalarını konu alan müfettiş denetlemesi geçirdik. Bizim kendi talebimiz doğrultusunda şahsım Servet Şahiner ve ekibimin dönemini incelettirdik. Bizim dönemimize ait hiçbir sıkıntı olmadığı  ve başarılı olduğumuzla ilgili görüş bildirdiler.

14-Kooperatifimiz için en önemli olay kamyon ve TIR garajı olarak kirada olduğumuz yaklaşık 6 dönümlük alanı 1 milyon 500 bin TL bedelle satın alma çalışmamız ve inşaallah kısa sürede bunun müjdesini paylaşacağız.

15- Kooperatifimize mazot veren firmanın geçikmelerinden dolayı çalışmayı kestik ve 2 ayrı marka ile sözleşme imzalayarak yola çıkacak kooperatif üyemizin zaman kaybetmesinin önüne geçtik. Şu an mazot bekleyen üyemiz yok. Zamanında yola çıkıyorlar ve yüklerini zamanında teslim ediyorlar.

Artık Borçlarımızı Ödüyoruz

Kooperatif yeni yönetimi olarak durum tespitimizin hemen ardından yapılandırılan borçlarımızı ödemeye başladık. Şu anda Maliyeye olan borcumuz bitti. Mudanya Belediyesine olan borcumuz düzenli olarak ödeniyor ve 215 bin TL kaldı.

Piyasaya 370 bin TL'ye

Üyelerimize olan borcumuz 600 Bin TL'ye

Toplam Borcumuz 1 Milyon 185 Bin TL'ye geriledi.

Toplam alacağımız ise 1 Milyon 220 Bin Türk Lirası dır.

Yapacaklarımız Ve Hedeflerimiz Var

65 No'lu Mudanya Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Servet ŞAHİNER kooperatifin üyelerine kazandırmak adına yol haritalarının ve hedeflerinin belli olduğunu belirterek koopeartif üyelerinin haklarını sonuna kadar korumak ve kollamak adına avukatlar ve mali müşavirleri ile sürekli istişare içinde bulunduklarını yineleyerek hedef ve yapacaklarını sıraladı.

1- Prysmian kablo ile 42 yıllık çalışmalarımızı daha etkin, daha düzenli, daha kurumsal yaparak direk (aracısız) çalışma ortamını yakalamak istiyoruz. Kooperatifimiz bünyesine kazandırdığımız deneyimli lojistik müdürümüz, avukat ve mali müşavirlerimizle sürekli iletişimimiz bu hedefe odaklandığımızın göstergesidir.

2- Kooperatif sıra değerlerini hak ettiği üst seviyelere taşımak

3-C2 Uluslararası yük taşıma belgesini alarak en azından sınırımıza komşu ülkelere taşımacılık yapmak.

4-Üyelerimize yıl sonuna kadar peşin ödeme sistemine geçmek ve her hafta düzenli ödeme yapmak



  |  Bu haber 1472 defa okunmuştur.

Eski Mudanya  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MUDANYALI UMRECİLERE SEMİNER

MUDANYALI UMRECİLERE SEMİNER Mudanya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler için seminer düzenlendi. Mudanya Müftülüğü tarafından verilen...

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN NİHAL ÖĞRETMEN ANILDI

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN NİHAL ÖĞRETMEN ANILDI Mudanya'da 9 yıl öğretmenlik yapan ve çok sevilen Nihal Arat memleketi Hatay Samandağ'da son depremde enkaz...

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI Mudanya Müftüsü Dr. İbrahim Özler, “Miraç Kandili” dolayısıyla yayınladığı mesajda Mudanyalıların Miraç Kandilini k...

MÜFTÜ ÖZLER’DEN MUDANYALILARA TEŞEKKÜR

MÜFTÜ ÖZLER’DEN MUDANYALILARA TEŞEKKÜR Mudanya İlçe Müftülüğü tarafından 10 Şubat 2023 Cuma günü tüm camilerde “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanya...

MUDANYALI UMRECİLERİ DUALARLA UĞURLADI

MUDANYALI UMRECİLERİ DUALARLA UĞURLADI Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Mudanya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler dualarla uğur...

MUDANYA'DA DİN GÖREVLİSİ MAAŞINI BAĞIŞLADI

MUDANYA'DA DİN GÖREVLİSİ MAAŞINI BAĞIŞLADI Mudanya İlçe Müftülüğü personelinden Hasanbey Camii Müezzin Kayyımı Ferhat Aydın “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım...

DOKTORDAN YANLIŞ TEŞHİS

DOKTORDAN YANLIŞ TEŞHİS Mudanya’da ortopedi hastanesinin yapımının Mudanya Belediyesi tarafından engellendiğini iddia eden Dr. Kayhan Turan...

MUDANYA’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

MUDANYA’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ Mudanya İlçe Müftülüğü “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanyasına büyük bir destek verdi.

MUDANYA ESNAFI DEPREMZEDELERİN YANINDA

MUDANYA ESNAFI DEPREMZEDELERİN YANINDA Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu Mudanya esnafının depremzedeler için seferber olduğu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2048

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2220

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2776

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6026

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:304

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.