Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

RUHSAT MAĞDURU ESNAFIN TEK SORUMLUSU MUDANYA BELEDİYE BAŞKANIDIRTarih 10 Haziran 2020, 14:43 Editör: Editör

RUHSAT MAĞDURU ESNAFIN TEK SORUMLUSU MUDANYA BELEDİYE BAŞKANIDIR

AK Parti Mudanya İlçe Teşkilatı Başkanı Av. İnci Söğütlü yaptığı basın açıklamasında, Mudanya İlçesi kentsel sit alanında bulunan tescilli yapılardaki (Giritli Mahallesi diye tabir edilen) bölgedeki esnafların düştüğü durumdan Mudanya Belediyesi ve Mudanya Belediye Başkanı ile teknik ekibinin ihmali sonucu olduğunu söyledi.

Söğütlü; siyasi engellemelerin olduğu söylemelerin tamamen gerçek dışı olduğunu, Olayların 2016 tarihinde bir şahıs tarafından yapılan şikayet olarak başlayıp geliştiğini, diğer esnaflara yansıyacak duruma gelmesinin, Mudanya Belediye Başkanının tamamen ilgisizliği ve takipsizliğin sonucudur sözleriyle açıklamalarda bulundu.

 

 Başkan Av. inci Söğütlü yaptığı açıklamasında; " işletme ruhsatlarının iptaline kadar gitmesi muhtemel olan süreç ile ilgili olarak bir kısım açıklamalar ve Mudanya Belediyesi’ne soracağımız birkaç soru hakkında Mudanya Ak Parti Meclis üyelerimiz ile birlikte toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikle konunun ne zamana dayandığını ve nasıl bu günlere kadar geldiği konusunda bilgilendirme yapmak gerekliliği hasıl olmuştur.

Özellikle belirtmek gerekir ki, bu konu tamamen Yerel Belediye olan Mudanya Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanında olup, takibi ve sonuçlandırma işi de Mudanya Belediyesi’nin birinci derecede sorumluğundadır.

Mudanya Kentsel Sit Bölgesinde son dönemde gündeme gelen iş bu konu 06/03/2015 yılında bir vatandaşın şikayetine dayanan bir sürecin devamıdır. 

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa istinaden 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları  ilçe belediyesinin yetki ve sorumluluğundadır.

Dolayısıyla mevzu bahis olan  ;

1/1000 ölçekli Mudanya Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu; Mudanya Belediyesi Meclisi’nin 06.01.2017 tarihli ve 24 sayılı kararı da, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 24.04.2017 tarihli ve 935 sayılı kararı ile uygun bulunmuştur.

 Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi kararının ardından, Mudanya Belediyesi planın incelenmesi isteği ile, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na  iletmiştir.

 Kamu oyuna açıkça vurgulamak isteriz ki, Bursa Büyükşehir Belediye’miz üzerine düşeni yapmıştır.

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu;

1-08.06.2017 tarih ve 7016 sayılı karar

2-04.07.2017 tarih ve 7143 sayılı karar

3-13.01.2018 tarih ve 7515 sayılı karar

4-28.08.2019 tarih ve 9030 sayılı karar

5-24.09.2019 tarih ve 9077 sayılı karar

6-25.10.2019 tarih ve 9202 sayılı karar

İle planı incelemiş, düzeltmeler, ilave bilgi ve analizler ile inceleme taleplerini bildirmiş ve Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanarak kurula sunulmasını istemiştir.

Mudanya Belediyesi Tarafından Kurula Sunuldımu?

Paylaştığımız bu bilgiler ışığında ; Mudanya Belediye Başkanına soruyoruz:

1-)Bu süreçte, kamu yararı adına büyük önem arz edecek olan bu uygulamalar ile ilgili olarak, 2015 yılında bu konu bir kıvılcım halinde iken, 2020 yılına kadar takip edilmeyip, Şimdi Neden Yangına Dönüştürülmesine Seyirci Kalınmıştır? Mudanya Belediyesi olarak 5 YIL içinde Neden Gerekli Özen ve Ehemmiyet Göstermemiştir?

2-)Mudanya’nın geleceğine ve turizmine olacak olan katkısı yadsınamayacak ölçüde büyük olan böyle bir plan ile ilgili Belediye Başkanı olarak, bizzatihi bir kere dahi olsa kurul toplantılarına ve Görüşmelerine Neden Katılmadınız Ve Taleplerinizi  Neden İletmediniz?

 Aynı zamanda, Mudanya’nın en önemli konularından biri olan ve bir çok Mudanyalı esnafımızı ilgilendiren  bu konularda NEDEN ilgisiz kaldınız?

3-)Yaşanan bu süreçte 29.03.2019 tarihli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kararı gereğince, uygulamak ile mükellef olduğunuz idari işlemleri Neden Yaklaşık 15 Ay Sonra Uygulama Gereği Duydunuz?

29.03.2019 tarihli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kararı, bölgedeki tüm esnafı ilgilendiren bir ruhsat iptali olmamasına rağmen, Neden Tüm Esnafı Kapsam Dahiline Alacak Şekilde Yorumlayarak, Bu Yangını Büyütüyorsunuz?

4-)Tüm bu süreç işlerken, Belediye Meclisinde Bu Konu Neden Gündeme Getirilmemiştir? Bütün Meclis Üyeleri, Neden Bu Konu Hakkında Bilgilendirilmemiştir?

Bu konu şayet meclis gündemine getirilmiş olsaydı, Mudanya Belediyesi meclis üyelerimiz ile birlikte, tartışmasız Mudanya yararına olan bu konuya katkı sunardık, şu anda da sunmaya hazırız.

5-)Yaşanan bu yaklaşık 5 yıllık süreçte, bahse konu plan ile ilgili belediye adına yetkili birimlerdeki; "personelin sürekli değişmesi; kurul tarafından istenen belgelerin geç verilmesi, zamanında kurula sunulamaması ,teknik hafızanın silinmesi bu sürecin yavaşlamasına  ne  derece etki etmiştir"?

Kaldı ki, Mudanya’mız için hayati önem arz eden bu konu ile ilgili kurul toplantılarına Belediye Başkanı hiç katılmadığı gibi, bazı önemli kurul toplantılarına da Mudanya Belediyesi’nden temsilci dahi katılmadığı görülmektedir.

6-)Mudanya İlçemiz ölçeğinde, Mudanya Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu uygulamasında, bu planları çözümlemiş Türkiye genelindeki diğer ilçelerin örnek uygulama şekilleri araştırıldı mı?

7-)29.03.2019 tarihinde Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nce, tarafınıza gönderilen karar yazısından sonra, bahsedilen plan sınırları içerisinde kalan herhangi bir işletmeye RUHSAT VERDİNİZ Mİ?

8-)Esnafları ilgilendiren bu konu ile ilgili Esnaf Odası Başkanı Ve İlçemizin Diğer Dinamikleri İle Herhangi Bir Temasınız ve Görüşmeniz Oldu Mu?

9-)Mudanya’da sorun üretme değil, çözüm üretme makamında olmanıza rağmen, neden ortak akılla çözüm yoluna gitmek yerine, çözüme katkı sağlayacak, birçok kurum ve kişilerden uzak duruyorsunuz ?

Sorularını sormasının ardından, "Bizler Ak Parti Mudanya İlçe teşkilatımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte, Mudanya’daki esnaflarımızın yaşamış olduğu sıkıntılara karşı hiçbir siyasi kalıba girmeden Mudanya’mız yararına olacak her türlü katkı sunmaya hazır olduğumuzu, kamu oyuna saygılarımızla sunarız" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.    

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN:



  |  Bu haber 11968 defa okunmuştur.

eski manset  KATEGORİSİNDEN HABERLER

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI Yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen Covit 19 salgını nedeniyle günlerce sokağa çıkılmadığı dönemde birçok insanın içi...

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU Depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardımlaşma seferberliğine Mudanyalı çocuklar da katıldı. Bursa Büyü...

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR Mudanya Tirilye İstikametine giden otomobil karşısına çıkan ekskavatör taşıyan tır ın altına girdi. Mucize eseri ot...

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ?

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ? Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Millennium Challenge 2002 tatbikatını hatırlatarak Türkiye’nin tuzağa çekil...

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Olağan Genel Kurulunda tek liste ile...

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre miktarı en az 70 Lira olarak açıkland...

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU Kadınlar Hentbol 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden ve liderlik koltuğunda yer alan Bursa Büyükşehir Belediyespo...

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST, 9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST,  9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast Mudanya’mızın 2022 yılına dair Mudanya'da yapılacağına dair verilen ...

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI Mudanya’da 2015 yılında faaliyete geçen Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği Yürütme Kurlu, Türk-Yunan Nüfu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2020

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2200

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2734

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5940

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:374

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:774

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:384

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.