8 MART KADINLARI


Açıklama:
Kategori: YAZAR
Eklenme Tarihi: 15 Mart 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 12:11
Site: Mudanya Habercisi
URL: http://www.mudanyahabercisi.com/yazar.asp?yaziID=7140


 8 Mart dünya kadınlar günü kutlanıyor. Kadınların 21. yüzyılda hala gözleri yaşlı kalbi kırık, ve yeterli değer verilemeyip tüm dünyada yeri tam manasıyla belli olamayan kadınların. Cinsel istek ve arzuların meta sı olarak görülen, vücutları reklam panoları olarak kullanılıp töre ve namus cinayeti adı altında hayatlarına ucuzca son verilen kadınların. Bir çok ülkede ikinci sınıf insan muamelesi yapılıp sadece bedensel zevklerin insanı olup evde temizlikçi ve aşçı olarak görülen kadınların. Fikirleri ile ülkeler kurtaran, insanlığa yardımlarında çığır açan, fakat çoğu yerde sen sus kadın başınla (Saçı uzun aklı kısa) denilip susturulan kadınların. Daha pek çok meziyetleri olup ta saymadığım cennet ayakları altında olan kadınların gününü kutluyorum. Çocuklarını her türlü koşulda yetiştirip topluma kazandıran kadınların günü kutluyorum. İyi yada kötü günde eşinin yanında olup onu destekleyip yoktan var edip yuvasını kurtaran. Erkeğini tamamlayan onunla birlikte yaşamın maddi ve manevi zorluklarını göğüsleyip aile kavramını başarıyla sırtlayan kadınların gününü kutluyorum. İşlerindeki üstün performansları ve özgüvenleri sayesinde iş hayatında adının saygıyla anılmasını sağlayan kadınların günü kutluyorum. Yazıma kadınların duygu dolu engin duygularını içeren bir hikaye ile devam ediyorum.   
Küçük bir çocuk annesine sordu,
 -    Niçin ağlıyorsun anne
-                  Çünkü ben kadınım oğlum
-                  Anlamadım dedi çocuk
Annesi çocuğunu kucaklayıp,
-                  Hiçbir zaman anlayamayacaksın oğlum dedi
Çocuk bu sefer babasına
-                  Baba annem niçin ağlıyor diye sordu
-                  Bütün kadınlar sebepsiz ağlayabilen yapıdadır oğlum dedi
Küçük oğlan büyüdü yetişkin adam oldu ve hala kadınların niçin ağladıklarını öğrenemedi. Nihayet ölüp cennete gittiğinde Allah’a sordu.
-                  Allah’ım kadınlar niçin bu kadar kolay ağlayabiliyorlar?
Allah dedi ki........
 - Ben kadınları özel yarattım! Tüm yaşamın ağarlığını taşıyabilecek kuvvette olmasına rağmen, başkalarına teselli verecek kadar yumuşak omuzlar. Doğumun acısına olduğu kadar doğurdukları evlatların nankörlüğüne dayanabilecek iç kuvveti verdim. Başkalarının kuvvetinin kalmadığında devam edecek azmi, ailesinin hastalığında yorgunluğa pabuç bıraktırmayacak kudreti verdim. Her türlü şart altında, annelerini çok kötü incitseler de çocuklarını sevme duygusallığı verdim. Bu duygusallık her yaştaki çocukların yaralarını sarmalarına, sorunlarını dinleyip paylaşmalarına yardım ediyor. Kocalarını tüm kusurlarıyla sevmek kudretini verdim. Onları erkeğin kalbini korumaları için yarattım.onlara iyi bir kocanın eşini asla incitmeyeceğini, fakat bazen destek ve kuvvetini deneyecek davranışlarda bulunacağını anlayacak duyarlı bir zeka verdim. Tek zayıflık olarak kadılara birer göz yaşı verdim.
 Tamamen kendilerinin sahip oldukları, ihtiyaçları olduğunda kullanmak üzere. İnsanlık için bir gözyaşı
 Kadını güzel yapan şey ne saçı, ne vücudu, nede kendini ne şekilde taşıdığıdır. Kadını güzel yapabilen sevgisini paylaşabilmesidir. Fedakarlığı
Sorumluluğu, anlayışı, sadece bilgiye değil aynı zamanda kalbe yönelik aklıdır. Allah’ın bu kadar büyük payeler verdiği kadını horlamak hiçbir canlının hakkı değildir.
 8 Mart kadınlar gününüz kutlu olsun.