MUDANYA’DA HAFTANIN PANORAMASI - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

MUDANYA’DA HAFTANIN PANORAMASI

04 Haziran 2016, 17:03





Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerimiz, 42 yıl sonra uğruna canlarını hiçe sayarak savaştıkları Kıbrıs’a Mudanya Belediyesinin organizasyonuyla gönderildi. Yapılan organizasyon tam anlamıyla uygun ve duygusal, Yalnız kafamı karıştıran bir durumu söylemeden geçmek istemiyorum, bu organizasyonu sağlayan turizm firmasını Mudanya’nın gezi organizasyonların oldukça sık görmeye başladım.

Bursa’da 1897 yılında Ahmet Tevfik önderliğinde bisiklet gezisini yaşatmak ve toplumlara sevdirmek amacıyla düzenlenen “Bisikletle Yüzyıllık Macera”nın 7’nci startı Mudanya’dan verilirken adeta Belediyenin üzerinde bir yük ve biran önce bitirelim havasında gibi geldi bana. Hatta Mudanya Basınından sorduğum birkaç arkadaşım bu strarttan son anda haberi olduklarını söyledi.

Sürekli çalıştay ve tanıtımı yapılan, aylardır maket projesi tamamlanamayan Mudanya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan “Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Vizyon Geliştirme Çalıştayı’nın ikincisi gerçekleştirildi. Dilerim bu çalıştaylar sona erer ve projenin alan çalışmalarını da görürüz.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Mudanya’da çeşitli kurum ve okulların yaptıkları eylem ve sergilerle geri dönüşümün önemine vurgu yapıldı. Mudanya İmam Hatip Ortaokulunun geri dönüşüm çalışmalarında oluşan sergisi etkileyiciydi. Bu eylem ve etkinlikler genele bir şeyler hatırda, çevre dengesi yeniden kurulur.

Bu haftaya Okullarımızın damga vurduğu mezuniyet kutlamaları oldukça renkli geçti. Ana oklundan Liseye kadar geleneksel hale gelen cübbe ve kep giymenin ardında yapılan eğlenceler gençlerin yıllarca verdikleri emeklerini bir derece olsun hafifletmiştir. Ufak tefek yaşana kazalar dışında kayda değer bir olayın olmadığı kutlamalarda, Sami Evkuran Anadolu Lisesinde yaşanan Havai Fişek kazasında hafif yaralanmaların dışında bir şey olmaması teselli oldu.

Haftanın üzücü olayı ise 4850 öğrenciye çeşitli branşlarda eğitim veren Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nin Belediye İş Merkezinde bulunan derslikleri kirası ödenmediğinden adeta sokağa atılırcasına boşaltılması, burada eğitim veren, eğitim alan öğretmen ve öğrencilerin aşırı derecede üzülmesine neden oldu. Belediye beni bağlamaz dercesine verdiği yanıtın ardından Kaymakamlık ve İlçe Eğitim Müdürlüğünün bu Konya bir çözüm getireceğinden eminim.

Mudanya’nın yüzünü güldüren ve hepimizi sevince boğan olay ise Altın Kızlarımızın kazandığı Türkiye şampiyonluğu. Türkiye Okul Sporları Federasyonunun 2015-2016 Sezonu faaliyet programında yer alan Küçük Kızlar ve Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası final karşılamalarında bütün rakiplerini yenerek namağlup şampiyon olan İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu öğrencilerini 7 den Yetmişe bütün Mudanya Alkışladı.

Haftanın en enteresan ve sıradan olayı ise Mudanya Belediye Meclis toplantısıydı. Aylarca sonra hala bir tiyatro sahnesinde yapılan toplantılar, adeta bir tiyatro oyunundan öte gitmiyor. İkili diyalogların hiçbir çözüm getirmediği toplantılarda Başkan Türkyılmaz’ın veciz sözleri toplantıya damga vururken, “30 yılda yapılamayanları yaptık” “Haramiler” “siz ne yaptınız” “kendini gazeteci sanan fotoğrafçılar” sözleri dikkati çekenlerden birkaçı. Alınan kararların Mudanya için hayırlı olmasını diliyorum.

Bu haftalık gözüme çarpanlar bunlar, haftaya kadar ne olur bilmiyorum. Pazar günü Ulaştırma Bakanlığı tarafından böyle bir Liman, planlarımızda yok dendiği halde Ketendere’de yapılacak protesto eyleminin amacını anlayamadım, bazı kesimlere göre gezi ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlendiği ifade ediliyor. Neyse onlara da kolay gelsin.

Bu haber 3308 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2006

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2190

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2718

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5930

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:290

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:370

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:768

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:378

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.