HAYDİ ÇOCUKLAR OKULA - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

HAYDİ ÇOCUKLAR OKULA

16 Eylül 2016, 21:26





       Çocuklar geleceğimizdir. Hayata ilişkin bütün ümitlerimizi onların üzerine kurarız. Hatta kendimiz isteyip de başaramadıklarımızın çoğunu  onlardan bekleriz. Çoğu zaman da onların birer çocuk olduğunu bile unuturuz, onlardan biz büyüklere özgü davranışların umudu içinde oluruz. Ruh ve kapasitelerinin, fizikî güçlerinin, zeka seviyelerinin beklentilerimizi karşılayıp karşılayamayacağını düşünmeden çoğu zaman kasisli bir şekilde göz ardı ederiz.

             Kuşkusuz ki böylesine davranışlar gerçekleri görmezlikten gelmek, onların geleceğini boşa harcamak anlamına da gelir. Çünkü onlara çoğu zaman hiç kaldıramayacakları bir çok işleri yüklemekteyiz. Böylelikle onlar, renkli ve oldukça büyük beklentilerimiz altında ezildikçe ezilirler.Hani bir de biz çocukken, diye başlayan mazi faslını açtığımızda, çocuklarımızla olan diyalogumuz her geçen gün gittikçe zayıflar ve bir gün bir bakarsınız kopma durumuna gelmiş.

            Kuşkusuz biz de çocuktuk. Bizim de çevremizde ailemiz, arkadaşlarımız, okulda öğretmenlerimiz vardı. Elbette bizimde onlarla farklı şekilde ilişkilerimiz, diyaloglarımız oldu. Fakat anılarımızı yokladığımızda kendilerinden çok şey bekleyip te yarışa soktuğumuz, her türlü imkanlarımızı seferber ettiğimiz çocuklarımızın aslında bizim kadar şanslı olmadığının da farkına varıyoruz. Konum ve ekonomik olarak biz belki okumak için fazla kitap bulamadık, kimi zaman cep harçlıklarımızla kitap kiralayan, eski kitapları satan kaldırım kitapçılarının başının etini yer hiç rahat bırakmaz, bulduğumuz, edindiğimiz kitapların canına okurduk. Çoğu zaman aynı kitabı, kitap yokluğu yüzünden defalarca okuduğumuz da olmuştur.

      Şimdi ise her evde küçükte olsa bir kitaplık var. Ne yazık ki , çocuklar yüzlerini dönüp o kitaplara bakmıyorlar bile. Kim bilir, belki de onlar haklı. Çünkü okumak, bilgili olmak eskisi kadar para etmiyor artık.

      Öte yandan, bizlerin çocukluk döneminde kalabalık aile bireylerinin yaşadığı evlerimizde yaşlı teyzelerimiz, halalarımız, yengelerimiz, dedelerimiz, amcalarımız vardı.Üstelik pek çok evlerde elektriğin olmadığı zamanlarda, akşamları sobanın başına çevrelenir, büyüklerimiz tarafından anlatılan masalları, hikayeleri coşkuyla dinlerdik.

      Şimdi ise pek çok alimin  deyimiyle akşamlarda "Çağın putu" egemen oldu akşamlara... İnsanlar onun karşısına geçip saygı duruşunda gibi saatlerce ağızlarını  açarak ona bakıyorlar. Çocukların payına ise en çok "sus, konuşma" “git dersini çalış” dersin yoksa git yat” ihtarları, azarlamaları düşüyor. Ne onların ruh dünyalarıyla ilgilenen, ne de onlara masal, hikaye anlatıp onlarla ilgilenen büyükler var. Varsa yoksa bir televizyon zilleti. Ne zamanki kar yağacak, hayat felce uğrayacak, elektrikler kesilecek, her kes eve kapanacak, işte o zaman başlıyor çocukların mutlulukla dinlediği masalların saadet dönemi.

            Şimdi okullar start alıyor herkesin çocuklarından en büyük başarıyı bekleyip her türlü imkanlarını seferber ettiği yarışma dönemi. Çocuğun yeteneği, ruhsal  durumu hiçbir büyüğün umurunda değil, Dilerim yarış atları gibi çocuklarımızın seyisi olmadan bir öğrenim dönemini sağ salim başlar bitiririz. Çocuklar bizim çocuklarımız, geleceğimiz, yarınlarımız, umutlarımız... Her türlü fedakarlığı yaptığımız küçük insanlar, insancıklar. Unutmayın önemli olan bizim değil onların umutları.

            Çocuklarımız birer yarış atı değil!

 


 

Bu haber 2392 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1846

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2090

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2540

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5672

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:224

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:316

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:704

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:306

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.