KIŞ KİME GELDİ. - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

KIŞ KİME GELDİ.

25 Eylül 2016, 12:03





Kış geldi değil mi? Hani şu soğuk günler... Duvarlar soğuk, binalar soğuk Yüzler eller, kalpler buz gibi oldu elinizi dokundursanız donacaksınız, sanki havalar soğuktu da duvarlar, binalar ve kalpler çok sıcak mıydı? Kış mı geldi? Hani şu uzun geceler... Sımsıcak kalplerin sohbetlerle sevgileriyle ısıtacağı uzun geceler. Oysaki Kapalı gözlerden hiç gitmedi kış, o gözler hala buzlu görüyor çevresini ve insanları. Öyleyse; Kilitli kalplere hiç bahar uğramadı, hiç yaz güneşi görmedi o buz kesmiş katı yürekler. Soğuk duvarların buz bedenlerinde.

   Kış mı geldi ne? Şu beyaz kaplı yollar mı? Yürümeyen, yerinde sayan, bir adım bile atmayanlar için yaz henüz bitmedi onlar sıcak kaloriferlerinin başından ayrılmayanlar, onlar dışarı çıkıp ta soğuğu iliklerinde hissetmeyen ne tenlerinde ne yüreklerinin soğuğun acısını duymayan soğuk taş ve beton duvarlardan farksız yaşayanlar. Onlar için kış ne demek? Nereye gittiğini bilmeyen, ya da hiç bir yere gitmeyen, etrafında dönüp duranlar baharla tanışmadılar ki kışın tadını bilsinler? Şu beyaz örtü mü, hani şu kış mı geldi? Evet O kış geldi sırtı pek, karnı tok olanların beyaz örtüsü ile beyaz tatili, Karnı aç sırtı açık olanların kara kışı geldi. Renkleri hayatının her yerinde taşıyan, beyazı da renkten hem de en canlı renkten sayanlar ömür boyu bir kış mı yaşıyor yani?

Kış mı dediniz? Sobası hiç sönmeyen, kaloriferinin başında bir mevsimi geçirenlere ve sobasını yakamayanlarla birlikte mi geldi? Evet ellerini ısıtanlar, içlerini de ısıtabilecek mi? Kalpler kaskatı mı kesecek, yoksa sıcaktan eriyecek mi? Sobaları ve kaloriferleri tenini ısıtanların kalplerini de ısıtacak mı ?Bütün ışıklarını yakanlarla ve bir mum bile yakamayanlara birlikte mi geldi?

Yüzlerce wat ışk altında yüzünü aydınlatanların içleri de aydınlanacak mı? Bir mum olsun karanlıkta kalanların yüzlerini  aydınlatacak mı ? Akşam sıcak bir eve gidip kuş sütü eksik sofralarında tıka basa karnını doyuranlarla, akşam gidecek bir evi olmayan bir somun ekmeği sofrasında görmeyen hatta bir sofrası bile olmayan, gündüzü de akşamı gibi karanlık ve soğuk olanlara birlikte mi geldi bu bembeyaz örtülü karakış? Sabah işine kartopu oynayarak şen şakrak gidenlerle, sabah gidecek bir işi olmayıp ta soğuktan ve sinirden tirtir titreyenlere aynı kış mı geldi?

Kış mı geldi? Kalpleri sertliğinden arındıracak bir mevsim mi, katılaştıracak daha da katılaştıracak bir dönem mi gelen? Yüzleri ısıttığı kadar bakışları da yakacak mı? Gözleri aydınlattığı kadar, körlükten de uzaklaştıracak mı? Kış mı geldi? Nereye geldi? Kapımızın önüne kadar mı, ruhların derinliklerine kadar mı? Sadece faturalara mı, avuç içlerinden gözlerin ferlerine kadar mı? Dondurmaya mı geldi, yumuşatmaya mı?

Kış mı geldi? Gülümseyerek geldi, tabi görebilirsen. Müşfik ve yardımsever geldi, seze bilirsen. Sıcacık geldi, faydalanabilirsem. Birleştirerek geldi, harekete geçersen. Kış, mikropsuz arınmış bir dost olarak geldi, anlayabilirsen sevebilirsen, güzel bir sofra gibi geldi paylaşabilirsen...

Kış Hepimize Geldi Kabul Edersen…

 

 

Bu haber 2470 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2044

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2220

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2776

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6026

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:302

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:396

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.