YURDUMUN ÖĞRETMENLERİ - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

YURDUMUN ÖĞRETMENLERİ

23 Kasım 2016, 18:24





Yılların emeğinin karşılığını görmek herkese nasip olmaz. Nadir insanlar emeklerinin karşılığını ölünceye kadar alır ve eserlerini daim görüp onlarla övünürler. Çokları hatırlanmasa bile sıkça hatırlanıp kendileri için hayır dua edenleri çoktur. Kendileri için atasözleri, hadisler söylenmiş onlar için kutsallığın abideleri olarak bakılmıştır. Daim elleri öpülesi huzurlarında saygı gösterilen ve en çok imrenilen meslek olarak bakılmıştır. Herkesin yapamayacağı saygı ve sevgisinin yanı sıra cefası çok olup,  maddiyatı yetersiz kalan, gönül işi olup fedakârlık isteyen bir meslek ÖĞRETMEN’ lik.

                Bütün dünyanın kabul ettiği mesleğin neferleri öğretmenler. Annelerin olduğu gibi yılda bir kez anılmanız doğrusu gücüme gitmiyor değil. Madem yılda bir günü size tahsis etmişler yinede saygıyla karşılıyor gününüzü kutluyorum. Yetiştirdiğiniz başarılı öğrencilerinizle övündüğünüzü, tahsil hayatını tamamlayamayıp hayat yolunda başarılı olup insan olma başarısını gösteren öğrencileriniz içinde onur duyduğunuzu biliyorum.

                Globalleşme belasına kapılan dünyada güçlü olanların güçsüzleri egemenliği altına almaya çalışıldığı şu dünyada kıymetiniz çok daha iyi anlaşılıyor. Başarılı insanlarımıza ihtiyaç duyduğumuz, teknolojisi üstün olanların hayatta kalabileceği bir dünya yaratılıyor. Ne yazık ki duygusallıktan uzak çıkar savaşlarının egemen olduğu vahşi bir medeni dünyada ayakta kalabilmek siz vefakar öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır. Bu ülke her zaman olduğu gibi geleceğini yine sizin ellerinize emanet etmenin onurunu yaşayacaktır.

                Yüreği küçük ama teknik bilgi ve becerileri sayesinde herkese kafa tutan, bir avuç milletlerin karşısında eğilmeden onların hükmüne değil hükmümüze bağlamanın tek çaresi; Eğitilmiş yüksek bilgiye sahip kendi teknolojisini yaratan insanların, gelişmiş beyinlerin çok olduğu bir ülke yaratmaktır. Bu eserler sizin ellerinizde şekillenip, siz öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır. Parası olanın değil aklı olanın, okumak isteyenlerin okuyabildiği bir eğitim sistemi içerisinde geçekleşeceğine inandığım, öğretmenleri refah içinde ek bir iş ihtiyacı duymadan yaşayabileceği, sosyal bir yaşamın içinde başarılı olacaktır. Ulusumun o zaman sırtının asla yere getirilemeyeceğine inanıyorum.

                Her türlü methiyeye mahzar olan öğretmenlik müessesesinin cefakar ve vefakar neferleri ÖĞRETMEN’lerimiz. Öncelikle ilk öğretmenimiz M. Kemal ATATÜRK’ ün ve siz yurdumun öğretmenlerinin, Öğretmenler gününüzü en içten dileklerimle kutluyor önünüzde saygı ile eğiliyorum. Dilerim ki daim sağlık ve mutluluk içinde anılan, adınızdan bahsedildikçe onur duyulanlardan olursunuz. Devletimizin sahip çıkacağını mutlu ve refah seviyesi yüksek bir yaşamı sizlere bahşeden bir politikayı benimseyeceğini, öğretmenlik müessesesini en üst seviyeye getireceğini umuyorum.

                Eğitimsiz bir toplumun egemenliğini yitirip, bilgisi üstün milletlerin kölesi olacağını ve bir zaman sonra yok olup gideceğini biliyorum. Öğretmenlerimize sahip çıkarak üstün medeniyet seviyesinde taşıyıp, bilgili insanların oluşturduğu geleceğin teknoloji devi TÜRKİYE’ sini oluşturacağımıza bütün kalbimle inanıyorum.

 

Bu haber 2376 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1846

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2090

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2538

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5672

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:224

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:316

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:704

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:304

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.