Sevgiden Uzak Saygıdan Yoksun - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Sevgiden Uzak Saygıdan Yoksun

08 Ocak 2016, 18:25





Hiç kimse yarın ne olacağını bilemez, ancak tahminlerde bulunur. Bunu daha önce deneyenler her zaman hüsranda olmuşlardır. Oysaki insan kendini tanıyan  kendisini en iyi bilen, yaratılmışların içinde eşi ve benzeri olmayan tek akıllı canlı türüdür. Fakat ne yazık ki bu varlık kendi değerini bilmek ve anlamaktan aciz durumda. Öyle olamasaydı milyonlarca kişinin ölümüne, yaralanmasına, evsiz barksız kalıp aç açık acı çekmesine sebep veren savaşlar olur muydu? Gün geçmiyor bir televizyon kanalında yeni bir bombalama, yeni bir saldırı ve yine onlarca yüzlerce ölü.

            Bu hengamenin içinde olanlar oldukça yüksek tahsil görmüş kişiler. Kendilerine sorduğunuzda yanıtları hazır; Barışı koruyoruz. Kimi kimden koruyoruz barışı. Teknoloji ve ilmin sonsuz derecede ilerleyip beyinlere kazdırdığı bilgiler, ne yazık ki girdiği beyinler ve kalplerden sevgiyi şefkati hoş görüyü kaldırıyorlar. Metaryalist bir kavramın yer aldığı beyinlerden duygusallık ne yazık ki sökülüp atılıyor.

            İnsan varlığını ve yaradılış gayesinin çok ötelerine geçiyor, aldığı bilgiler pozitif enerjiyi yükledikleri beyinlerinde çıkarcı düşünce kavramları sayesinde negatif enerji haline geliyor. Bu yüzdende sevgi gibi aşk gibi, hoşgörü ve saygı kavramlarını aklından kalbinden silip atıyor. Bu sebeple düşüncelere yerleşen üstün olma, çok kazanma, yalnız bende olsun düşünceleri yıllarca beraber yaşamış çok iyi dostları bile düşman ediyor. Daha düne kadar yardımıyla ayakta durabilenler biraz palazlanınca elinden tutanın elini kapmaya, kafasını uçurmaya kalkıyor.

            Anadolu insanın akıl ve düşüncesi sayesinde yüzlerce yıl egemen olduğu topraklarda her zaman barış ve mutluluk vardı. Dil din ırk gözetmeksizin yönetilen topraklarda yetişen nesillerin uzantıları olan bizler, ne yazık ki her geçen gün dejenere oluyor ve kendini ya acınacak yada gülecek duruma sokuyoruz. Egemenliğimiz altında olup teknolojiyi sanayii ve diğer faktörlerde en üst düzeyde kullanan milletlerin aksine bizler cep telefonlarımız amacının dışında, televizyonlarımızı türlü yarışmalarla insanları maskara yapmakta kullanıyor, birbirimize saygımızı azaltıyoruz.

            Avrupa ve Amerika’dan saygı beklerken her geçen gün kendimize olan saygımızı sevgimizi yitiriyoruz. Ne yazık ki Türk insanına mahsus olan birlik ve beraberliğimizi tüketmek için çaba sarfedenlere çanak tutuyoruz. Önümüzde önemli bir sınav var; Yerel seçimler, dilerim bayram havasında birlik ve beraberlik içinde tahriklere kapılmadan gözümüzü oymadan bitiririz. Böylece salyalarını akıtıp bekleyen Türk düşmanlarına gereken dersi de vermiş oluruz. Saygılarımı sunuyorum..   

Bu haber 2462 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2042

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2216

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2776

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6026

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:298

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:396

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.