KEMAL BEY HAKKINIZI HELAL EDİN BECEREMEDİM - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

KEMAL BEY HAKKINIZI HELAL EDİN BECEREMEDİM

22 Ekim 2016, 11:33





Yaklaşık 2 ay önce Hasanbey Mahallesinden geçerken tek katlı metruk denilebilecek bir evin önünde yaşlı bir kadının “hadi karnım acıktı ne yedireceksen yedir” sözünü duymamla pencereye yaklaştım. Kemal bey ve hanımının o halini görünce yüreğim parçalandı ve kendilerini incitmeden hatırlarını sordum.

Eşiyle birlikte Kemal Bey derme çatma bir sedirin üzerinden cama doğru bakıp “sen gazeteci değimlisin yazsana bizim halimizi” dedi. Hayrola nedir durumunuz demeden eşi lafa girdi, “ah be oğlum görmezmisin ben felçliyim yerimden kalkamıyorum, Kemal’in ayaklarında kireçlenme var bir iş yapamıyor, evimiz kira ödeyemiyoruz, ev sahibi sürekli çıkın diyor, daha ne olsun. Evet; görüntü de onu gösteriyor, halleri gerçekten içler acısıydı. Buradan kurum ve kişi adları vermeden herkesi aradım ve durumu bildirdim. Kimse olumsuz bir cevap vermedi, Mahalle Muhtarına sorduğumda oda onların haline üzüldüğünü ve yardım edebilecek her yere gerekli müracaatları yaptığını söyledi. Ve sözüne çok güvendiğim bir yetkilinin kesin yardım sözünü almam beni oldukça rahatlattı.

Bir ay önce yolum yine oradan geçti ve manzara yine aynı, derme çatma bir sedir, üzerlerine örttükleri kirli ve ince bir bez parçası, bir mutfak tüpü üzerinde bir alüminyum tencere ve içi boş. Daha beni görür görmez söyledikleri ilk şey “hani be olum kimse gelmedi ya, sen gelecekler sizinle ilgilenecekler demiştin” üzüldüm, başımdan aşağı kaynar sular döküldü güvendiğim dağlara karlar yağmıştı. Yine bir çok yeri ardım “hemen ilgileniyoruz sözleri” yine bir umut.

En son bir hafta önce gittiğimde gördüklerim yüreklerimi dağlarcasına kötüydü, önce kendime kızdım neden zengin değilim diye, sonra yakın komşularına kızdım, yaşlı bir insana yardım edemediklerine. Ve; Kemal amca yüzüme öyle bir baktı ki, kendimi işe yaramaz biri gibi hissettim.       ” Kemal amca hakkını helal et beceremedim” dedim. “İstersen şu halinizle sizin resminizi çekip internette paylaşayım, bir hayır sahibi çıkar yaranıza merhem olur” olur sözüme karşılık, “çekte yakında bizi burada atacaklar, sonra konteynıra gideceğiz bizi nasıl bulurlar” dedi. O anda başımı yukarı kaldırdığımda gördüklerim beni yine ziyadesiyle üzdü, çünkü başlarındaki çatının üzerinde kiremit yoktu, (bizler korunaklı evlerimizde yün yorganlarımıza sarılıp yatarken bu insanlar üstü açık evlerinde bir çaputa sarılarak uyumaya çalışıyorlardı)Deklanşöre bastım ve aynı gün Face’deki sayfamda paylaştım.

Amacım ne bir kişiyi, ne bir kurumu töhmet altında bırakmaktı. Belki çok iyi bir gazeteci değilim, hatta gazeteci bile olamaya bilirim, fakat 80 Bin nüfuslu bir ilçede çok zor durumda adeta ölümü beklercesine çaresiz kalmış insanlara yardım çağrısı yapacak kadar kendimi insan hissettim.

Bunu da beceremedim herhalde Hakkını Helal et Kemal Bey...

Bu haber 4618 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2020

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2200

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2734

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5940

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:374

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:774

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:384

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.