Mudanya Esnafı Ne Bekliyor? - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Mudanya Esnafı Ne Bekliyor?

15 Ocak 2016, 17:04





2015 Mudanya esnafının en çok konuşulduğu bir yıl oldu. 2016 yılında dilerim esnaf yine konuşulur fakat memnuniyetleri ile şikâyetleri son bulmuş olarak.

 

Şimdi herkes Mudanya’da bu yaz esnafı memnun edecek mi diye düşünüyor. Dilerim Mudanya’ya gelenler umduğunu bulurda bu yıl gerek yerli gerekse yabancı ziyaretçilerimiz Mudanya’ya bereket getirirler. Henüz bir çivi bile çakılmayan, akıbeti hakkında ne olduğu sorularından basın mensupları oldukça muzdarip durumdalar. Çünkü bizlere sahil çalışmaları hakkında henüz net bir bilgi ulaşmadığından beklentileri cevaplayamıyoruz. Kulakta duyma bilgilerin doğruluğu hakkına şüphelerimiz olduğunda bunları kamuoyuna yansıtamıyoruz. Birde özellikle Güzelyalı’dan başlayan ana caddelerdeki asfaltın durumu içler acısı, kış ayının sonlanmasıyla buralara bir el atılması ümidimi taşıyorum. Bütün bunlar çözülmedikçe esnafın pekte mutlu olarak 2016 yılını tamamlayacağını zannetmiyorum.

 

İskele meydanı düzenlemesi ve projesinin hazır olup ihale aşamasında olduğunu duymaktan gına geldi. Projeden bahsedenler “lütfen çıkıp bir resmi açıklama yapsanız iyi olur” üstelik insanların kafasına takılan bir şey var, İskele alan projesinin kapsamına bakılırsa Hastane’ye kadar olan bölümün yıkılacağı söz konusu. İyi de madem öyle, eski KOÇ restoran ın olduğu bina çatır çatır onarılarak faaliyete geçmeyi bekliyor. Ya bu proje balon ya da buraya yapılan yatırım hiçe sayılarak yıkılacak mı?

 

 

İğneyi kendimize, çuvaldızı esnafa batıralım isterseniz: Mahalle araları ve binaların önü park eden araçlar, kiralık araçlar yüzünden, ana caddelerin kaldırımları esnafın işgali yüzünden yayalara kapalı olduğundan yayalar maalesef yol ortasında yürümek zorunda kalıyor. Birde unutmadan hatırlatayım, Meşrubat ve sattığınız mamullerin fiyatlarını makul ve seviyeli tutun lütfen, Lokanta çay bahçesi ve benzeri yerlerde fiyat tabelası ya da fiks mönü olması, gelenler için bir güvence olacağını ümit ediyorum. Birde, bir bardak çay 1 Lira! Sizce bu ücret bir bardak çay için geçerlimi? Kahveleri dolduranların yüzde doksanı emekli ve işi olmayanlardan oluşuyor. Çayı 1 Lira yaparak onları dışlamış olmak bence hiç de uygun bir karar olmamalı. Kiraya yapılan zamlar sebep gösterebilirsiniz, fakat bunu mamullerinize zam yaparak vatandaşa yüklemek ne kadar doğru tartışılır.

 

 

Yıldız tepe, Arnavutköy gezi ve dinlence alanlarındaki başıboşluktan bahsedelim mi biraz. Akşam başladımı buralarda kimin ne yaptığı belli olmuyor. Seyyar meyhanelerden tutunda bir takım pazarlıkların yapıldığı kötü kokular geliyor burnumuza. Bu durumdan tedirgin olan Mudanyalılar buraya pekte rağbet etmiyorlar. Buda buradaki birkaç esnafın sıkıntıya düşmesine ve kazançlarına yansıyor. Mudanya Belediyesinin onarımını tamamladığı ve gerçekten  çok güzel olan Arnavutköy Balıkçı Barınağını, Mudanyalı, günübirlikçi ve yazlıkçı misafirlerimizin faydalanması için mümkün kılacak yatırımlara teşvik edilmesini düşünüyorum.

 

 

Mütareke binası önünde kurulacak kalıcı platformda yapılan organizasyonlar sonucu hafta sonları kendini göstermek isteyen genç sanatçıların, eğlenceli Mudanya akşamlarını yaşatacaklarına eminim. Unutmayın gelecek Mudanya’nın, Mudanya ise ben Mudanyalıyım diyerek Mudanya’ya sahip çıkanlarındır. 

Sevgilerimle. 

Bu haber 2258 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2012

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2196

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2724

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5932

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:372

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:772

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:382

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.