İŞ EHLİNE VERİLMEZSE HEBA OLUR - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

İŞ EHLİNE VERİLMEZSE HEBA OLUR

18 Aralık 2016, 11:24





Bir işyerinde çalıştıracağımız bir yönetici veya işin herhangi bir kademesinde görevlendireceğimiz bir kişinin, işin ehli olup olmadığına dikkat ediyor muyuz?

 İşi verirken hangi kriterlere dikkat ediyoruz?

Hangi iş olursa olsun, işi ehline, o işin eğitimini almış, tecrübe sahibi birine verdiğimiz zaman, başarılar elde edilir. Eğitimsiz, deneyimsiz ve işin ehli olmayan kişilere işi teslim ettiğimizde sorunların ardı arkası kesilmez. Gün gün, o işte gerileme yaşanır ve nihayetinde o işin akıbeti iflas olur.

Şimdi parasal kazanç sağlamak için, evimizi, arabamızı, işyerimizi usta ve mahir insanlara emanet ediyoruz.

Peki Ya! Yaşadığımız ülkemizi, şehrimizi, ilçemizi gerçekten ehil insanlara mı teslim ediyoruz? Üstelik bu insanlar vitrine çıkıp bizlere kendilerini gösteriyorlar. Bizler yinede sırf bizim tuğumuz partinin adayı diye kalitesine bile bakmadan onu seçip başımıza taç ediyoruz. Sonra oda bize hayatı zindan ediyor.

Suç Kimin?

Eşkıyaya kızıyoruz, eşkıya ne isterse yapıyoruz, kimse eşkıyanın karşısına çıkıp seni başıma ben tebelleş ettim diyebiliyor mu? Diyemezsin.

Önüne iki koyun koysan güdemeyecek, birini kurda kaptırıp diğerini kaybedecek şahıslara emanet edilen birçok işletme nasıl batıp gidiyorsa, ehli olmayan kişilere sırf kendi partinizden diye yeteneksiz ve kapasitesi olmayanlara emanet edilen yöneticilerin elinde olan yerleşim birimlerinde her türlü metanete rastlamak mümkün oluyor.

Yöneticilik vasfı olmayanların sarıldığı tek şey şiddet, tehdit, tek adam olduğunu hissettirme, fikir ve görüş alış verişini ret etme, kalıcı olmak için her türlü ahlak  ve iffet dışı davranışlarda bulunma, kendini haklı göstermek için mahiyetindeki yetenekli insanları alakasız işlerde çalıştırmak gibi.

İşi ehline verme, aslında bir basiret ve feraset işidir. Her bir çalışanını kabiliyetlerine göre görevlendirmektir. Hepsi de işin ehli olarak ellerinden geleni yapmış ve misyonlarını hakkıyla eda edenlerdir. Bu sayede işler tam olarak layıkıyla gerçekleşir.

Ehil olma bazen o işin eğitimini almakla, tecrübesini edinmekle olur. Bu en tabii şeydir. Fakat bazen da ehil olmayı belirleyen şey zeka ve kabiliyettir. Aslında bütün bunların hepsi ehil olacaklarda aranır. Ama zeka ve kabiliyet, bazen yaşı da, makamı da ikinci konuma indirebilir. Yani, ehil kimsenin yaşının küçüklüğü, geldiği kademe, tahsilinin düşük olması, işe vaziyet etmesine engel teşkil değildir. Formalitelerin ağında boğulan kimseler veya toplumlar, maalesef bu sebeple nice kabiliyetlerin atıl kalmasına, nice enerjilerin heba edilmesine ve işlerin sürüncemede kalmasına sebep olurlar. İşi ehli olmayana vermek, o işi öldürmekle eşdeğerdir. Çünkü işin hakkı verilmeyince, her geçen gün kan kaybeder, eriyip gider. Geleceğimizin heba olmaması için, ehline verilmesi temennisi sağlıkla kalın.

Bu haber 3316 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2030

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2202

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2752

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5990

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:378

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:778

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:390

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.