Mudanya’da Turizm İşleri Ne Alemde? - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Mudanya’da Turizm İşleri Ne Alemde?

13 Şubat 2016, 12:48





Barış ve kardeşliğin Başkenti olma yolunda, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la yeni bir ivme kazandı. Bu güne kadar bu olguyu aklına getirip kullanmak ne siyasilerin nede Mudanya Belediyesini yönetenlerin pek aklına gelmedi.

Dilerim bu güzel ivme Mudanya’ya yakışır bir tanıtımla, Turizmde marka olma yolundaki Mudanya’nın önünü açar.

Marka kent olmak derken CHP Mudanya Belediye Meclisi sözcüsü ve Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen’in bu konuda önemli kentlerden birisi olma yolunda önemli çalışmalarda bulunacağını söylemişti, hatta bu konuda önemli projelere start verdiğini duyurmuştu.

Bu çalışma kapsamında, Turizm Master Planı hazırlanacağı, belirlenen noktalarda Turizm Danışma bürolarının kurulması, Mudanya’nın hava kalitesinin ölçüm çalışmalarının yapılacağı açıklanmıştı.

Girit Danteli’nin marka patentinin alınarak tescilli bir marka haline getirilmesi, Mudanya Beceri Geliştirme Merkezi Projesi’nin uygulanması, Mudanya’nın turizm röntgeninin çekilerek yol haritasının belirlenmesi gibi projelerin gerçekleştirilerek, Mudanya’nın saklanan ve göz ardı edilen güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılacağını vurgulamıştınız.

Sayın Esen, bütün bu saydıklarınızın neresinde acaba Mudanya.  Şu an Mudanya turizmi için herhangi bir proje, çalışma veya planlanmış bir yol haritası belirlediniz mi?

 Hibe Destekli Projelere de önem veriyoruz diyerek bu konuda ilk projemizi hazırladık dediğiniz, Mudanya Kadın Beceri Geliştirme Merkezi projesi için Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Çerçevesinde başvuruda bulunduğunuz proje tutarı toplam 132.000 dolar ve bunun 85.000 dolarlık kısmı Japonya Büyükelçiliği’nden beklenen hibeye ne oldu?

Girit dantelini Mudanya’nın tescilli markası haline getirme çalışmalarınız kapsamında, Belediye Personeliniz Sevgi Akuş’un elinde zenginleşiyordu, ne Sevgi hanımı ne Girit Danteliyle uğraşanları göremiyoruz. Sayın Akuş’la birlikte Girit Danteli Çalışmaları sona mı erdi? Girit Dantelini Mudanya’nın tescilli markası haline getirmek için çalışmalarınız ne alemde merak ediyorum.

Mudanya’nın Turizm Röntgenini çektiniz mi?

Röntgende neler çıktı acaba, Mudanya’nın hangi hastalığını gördünüz? Girişi olup çıkışı olmadığı gördünüz mü? Daha Mudanya’nın girişinden itibaren bir harabeyi andıran görüntülerin gelenleri karşıladığını gördünüz mü? Teneke kaplı sahilinden, nüfusu 10 binlik Mudanya’nın araç yollarının 100 bini bulan Mudanya’da hala aynı kaldığını ve 2 kilometrelik yolun nasıl 30-40 dakikada kat edildiğini gördünüz mü? Denize girilecek alanların başıboşluk içinde olup, kişilerin elinde olan birkaç yer dışında nasıl pespaye olduğunu gördünüz mü? Gelen konukların bir çay içecek yerleri bile olmadığını, var olan Giritli Mahallesinde ki ortamın düzenlenmesi gerektiğini gördünüz mü? Zeytin diyarına gelenlere gösterecek zeytin ağacı bulabilecek misiniz? Bunları artırabilirim benim çektiğim röntgen filminden, dileğim sizin röntgeninizde de bu görüntüler vardır.

 28 Nisan’da Mudanya Belediyesi, MUTOB, TÜRSAB  ve Mudanya’daki turizm dinamikleriyle bir araya gelerek TÜRSAB ve turizm acentelerinin beklentilerini masaya yatırıp, Mudanya’nın yol haritanızı belirlediniz mi?

Barış ve Kardeşliği simgeleyen Mudanya olma yolunda, yolumuzun Turizmden başka çıkar yolu olmadığını çok iyi biliyoruz. Mudanya’yı cazip hale getirecek planlarınız ve çalışmalarınızı hızlandırsanız iyi olur. Bursa Büyük Şehir Belediyesi ile yapılacak mutabakatlar sonucu önümüzde yaz sezonuna az bir zaman kalmışken, esnafın yüzünü güldüren günübirlikçileri Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Gemlik ve Kurşunlu’ya kaptırırsak, bu yazda sen ben bizim oğlan birlikte, kendimiz çalar kendimiz oynarız.

Bu haber 2632 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1846

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2090

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2538

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5672

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:224

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:316

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:704

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:304

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.