Fırsatçılara Kızıp Fırsatçılık Yapanlar - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Fırsatçılara Kızıp Fırsatçılık Yapanlar

28 Eylül 2018, 19:37





Fırsatçıları eleştirerek, “bunlara fırsat vermeyin, şuraya şikayet edin, buraya şikayet edin” diyerek ahkam kesenler, fırsatçılığın en büyüğünü yapıyorlar. Üstelik Mudanya’da bunları görmek beni ziyadesiyle üzüyor.

 

Stoklarındaki malzemelere döviz kurlarında ki yükselişi bahane göstererek olağan üstü zamlar yaparak yüzleri kızarmayanlar gördüm. Kağıt zammını gazete ve diğer kullanıcılarından önce çocuk bezi, büyük bezi ve külotu ve en çok tüketilen kağıt havlu ve tuvalet kağıdında gördüm. İnanın % 100 ün çok üzerinde, bu etiket satıcıdan mı, imalatçısından mı, toptancısından mı kaynaklanıyor araştırılması gerekir.

AVM’ler de olağan üstü zamlar görüpte fırsatçıların içinizde yaşayanları görmek en çok üzüldüğüm nokta. Hükümeti haklı olarak eleştirirken, özel söktürün bunu fırsata dönüştürmesi bana “dinime küfür eden Müslüman olsa” diye söylenen bir sözü aklıma getirdi. Elbette kimse zarar etmesin, ama zarar etmeyeyim derken haksız olarak vatandaşın cebini boşaltmak bir fırsatçılık değil de ne.

Mudanya’nın Pazarları Fırsat Arenası

Mudanya’nın pazarları ne kadar denetleniyor merak ediyorum, gerek semt pazarları gerekse köylü pazarları. Semt pazarlarında 3,5 Liraya ve Patates satılırken, bazı AVM’lerde bu fiyatların 1,5- 2 Liraya satılmasını görünce kim fırsatçı doğrusu ikilemde kalıyorum.

Özellikle Üretici pazarlarından bahsetmek istiyorum. Halitpaşa Mahallesinde iki haftadır yaptığım gözlemlerimde gördükleri beni çok üzdü. Kış aylarının yaklaşması da sebep olsa gerek bütün ürünler Hal malı. Hal malı ürünlerinde hali içler acısı Manavda 4 Liraya satılıyor, 2-2,5 Liraya Manavda ve AVM’ler de gördüğüm salatalıklar bu fiyatların çok üstünde. Bir örnek yaşadıklarımdan vermek istiyorum. Eşim turşu yapmak için turşuluk salatalık almamı istedi. Üretici pazarında gördüğüm bir pazarcıdan fiyat etiketi olmadığı için ki hiçbir tezgahta bu etiketlere rastlamadım,fiyatını  sordum 6 Lira diye fiyat verdi , 5 Liraya veririmsin dedim, “kurtarmıyor abi, kurtarsa vermezmiyim “cevabını alınca üstelemedim, 6 Liradan kilosunu aldım. Evimin yolunun üzerinde kurulu olan pazardan öğleden sonra geçerken yeniden sorduğumda aynı salatalık için 4 Lira deyice şok oldum. Kurtarmıyor diyerek başka salatalık tezgahı olmadığını fırsat bilip kafasına göre fiyata satmak fırsatçılık değil de ne?

Bu fırsatçılığın bir diğer örneği ise, özellikle üretici pazarlarında fiyat etiketlerini olmaması sebebiyle kişilere göre ayrı fiyatların verildiğini de duydum, istersen al havasında olan pazarcıların davranış bozuklukları olarak yorumluyorum. Değerli arkadaşım Meyve Üreticileri Başkanı Fazlı Aydoğan; Tabelanızı pazarın başlarına dikiyorsunuz, buda pazarlardan sizin sorumlu olduğunu gösteriyor. Olağanüstü fiyatlarla bu pazarlarda satış yapan pazarcıları denetlerseniz, bu pazarların güvenirliliğini arttırmış olursunuz.

Birilerini fırsatçı olarak suçlarken, kendi fırsatçılığımız etik olarak ne kadar doğru olur. 1 Liraya alınan bir mamulü 5-6 Liraya satmak fırsatçılığın daniskası. Bazı pazarcılar müşteri az diye pazara gelmek istemediklerini dudum.

Müşteri neden azaldı acaba?

Bu haber 1998 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1846

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2090

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2540

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5672

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:224

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:316

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:704

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:306

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.