İDO’mu? BUDO’mu? - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

İDO’mu? BUDO’mu?

23 Kasım 2018, 20:02





Son günlerde tartışılan ve dolaysız biz Mudanyalıları ilgilendiren bir olayı gündeme getirmek istiyorum. BUDO Mudanya iskelesindeki yolcu salonunu, yaşanan trafik nedeniyle İDO’nun kullanmakta olduğu Güzelyalı İskelesine taşımak ve burayı İDO ile birlikte kullanmak amacıyla çeşitli açıklamalarda bulundu.

İDO bu konuda sessiz kalırken itiraz eden bir açıklamada gelmedi. BUDO bu isteği rakibi olan bir firmadan hangi cesaretle isteyebilir? İDO rakibi olan bir firmayı kendi kullanımında olan bir iskeleyi nasıl paylaşır? Normalde asla paylaşamaz; fakat Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan kiralama kontratında böyle bir madde varsa ancak bu şekilde gerçekleşir aynı iskeleyi paylaşmak.

Şimdi gelelim paylaşmanın getireceği rekabet gücünün zafiyetine. Bu zafiyet tabiî ki İDO’yu etkiledi ve ayağına basılanın sesi çıkar misali ilk ses İDO’dan geldi ve yapılan açıklamada,  İDO Bostancı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş ve Adalar’dan oluşan iç hat seferlerini 1 Aralık tarihinden itibaren iptal edeceğini duyurdu; Gerekçe maliyetin yükselmesi.

Aba altından sopa göstermek mi desek, ne desek bilemiyorum ama bu iptallerin boyutunun Mudanya, Armutlu, Yalova, Bandırma ve diğer seferlerde iptal olmasa bile sefer sayılarının azalmasına kadar gidebileceğinin sinyalini veriyor gibi.

Akaryakıt fiyatlarının Yüzde 135 arttığını açıklayan İDO’nun asıl amacı kendisiyle rekabet eden BUDO yüzünden ulaşım fiyatlarını istediği gibi ayarlayamamasından kaynaklanıyor ihtimali oldukça yüksek. Bu konuda şöyle bir görüş var, BUDO İstanbul ve Bursa’da kullandığı iskelelere İBB ile karşılıklı anlaşmaları nedeniyle herhangi bir ücret ödemiyor olması. BUDO’nun Bursa Büyükşehir Belediyesinin bir kuruluşu olması sebebiyle akaryakıtı indirimli kullanıyor olabilmesi, dolayısıyla rekabet edilemez görülmesi yüzünden, bir şekilde ortadan kaldırmak için bir tezgah kuruluyor olması ihtimali kafaları karıştırıyor.

BUDO ortadan kalkarsa ne olur, İDO’nun rakibi olmadığı için istediği zaman sefer koyar kaldırır, istediği kadar fiyat ayarlaması yapar. Velhasıl deniz otobüsü ulaşımı tek ele kalır ve olan yolculara olur. Bu sebeple BODO’ya sahip çıkmak ve rekabetin ortadan kalkmasını engellemek gerekiyor, öyle ya da böyle.

Bu haber 3954 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1820

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2074

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2526

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5636

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:216

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:312

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:700

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:302

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.