2019 YILLARIN EN İYİSİ OLSUN - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

2019 YILLARIN EN İYİSİ OLSUN

31 Aralık 2018, 16:56





Yıllar ne çabuk geçti o günler arasından; Böyleydi galiba şarkının sözleri. Zaten yaşamda bir şarkı değilmi? Doğarken elimize verilen sözleri besteliyoruz, bazen hüzzam bazen hicaz, birazda arada nihavent ne zaman segah başlasa aklıma Rahmetli Münür Nurettin geliyor aklıma o güzel segah şarkısı; Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç. Hemen ardından üstat şair Cahit Sıtkı Yaş 35 yolun yarısı diyor. Bir başlangıç ve bir bitiş, üstatların birinden duymuştum ölmek içinmi doğduk. Aslında her başlangıcın bir bitişi olduğu gibi ömürde başladığı yerde bitip gidiyor. Yeterki zamanı doya doya yaşayalım yasaklarla tehditlerle kısıtlanmış bir ömürü ha yaşamışsın ha yaşamamışsın ne farkeder.

Bir yıl daha geride kaldı acılarıyla tatlılarıyla, hüzün ve sevinçleriyle, her nekadar acı ve hüzün daha fazla yaşanmış olsada işte yaşandı ve bitti. Oysa ne umutlar beklemiştik yeni yıla girerken kimimize göre beklentilerin çoğu gerçekleşti, kimine görede semtine bile uğramadı. Kimi çok ciddiye aldığı hayatta en büyük kazığı yedi koltuğundan oldu, kimi ummadığı bir anda baş oluverdi idarenin. Allah beterinden korusun derler ya dilerim yeniyılda beteri yaşamayız çünkü kapıda duyulan tamtam sesleri çok uzak kıtalardanda gelse savaş çığlıkları kulağımızda yansıyor gelde söylenme işsizlikten, pahalılıktan, enflasyondan şikayet ederken beterin beteri misali 2019!u burnumuzdan getireceğe benziyor. Dilerim dünya diktatörü savaş meraklısı, çıkar yanlısı gözlerini kan bürümüş bu kişiler Yurtta sulh Dünyada sulh prensibini benimseyen M.Kemal ATATÜRK’ün politikasını benimserler. Yoksa silah tüccarları para kazanıp silah tüketecek diye yepyeni bir yılı kana bulamasınlar. Binlerce masum insanın katledilmesine seyirci kalan medeniyet harikası, insan hakları savunucusu Euroupa’da bu katliama seyirci kalacak gibi görünürken 2019 da terör belasıyla daha fazla karşılacaklar. Terörü lanetleyen ve en büyük tehlike olarak gösteren ülkeler yasal terörizmin ta kendisini uyguluyorlar. Kanıtlanamayan saçma sapan sebeplerle bir ülkeye saldırmanın terörizmin dışında başka tarifi varsa bilmem.

Bu yıl pekte karamsar bir tablo çizmedik ulusça sporda, siyasette, turizmde oldukça eh işte çokta fena değildi. Geçmiş yıllara göre futbolda pek başarılı olduğumuz söylenemez, bunun işaretini  4 büyük takım diye adlandırılan takımların Anadolu ekipleri karşısındaki çaresizliğini gözler önüne seriyor.  Sanayide ihracatta iyi iç pazarda düşük bir grafik çizdik. Hızla yükselen döviz kuru sonrası artan enflasyonda ise yıl sonuna doğru azda olsa düşüş gözlendi.

İyisiyle kötüsüyle bir yıl daha geride kaldı. 2018 yılını uğurlamamıza saatler kala gelecek yıldan pekte umutsuz değilim. Her devirde uç insanların varlığı mutlaka görülmüştür. Kimileri çok can yakmış, kimileri ise başlamadan bitirilmiş. 20. yüzyılın globalleşen dünyasında savaşın çözüm olamadığını olamayacağını bildiğine inandığım önce ulusumun sonrada dünya gençliğinin bu tip insanlara gereken dersi vereceğine, bizi hor gören Euroupa nın(Avrupa demeye dilim varmıyor)  yapılan haksızlığın fakına varıp, Türkiyenin gerçek değerini anlayıp davetkar olacağına inancım sonsuz.

Yeni yılda yepyeni bir Mudanya ve TÜRKİYE olacağımıza daha gelişmiş çağdaş, demokratik, gerçek barışı ve kardeşliği kucaklayan yeni yerel yönetimiyle, sosyal ve dinamik devlet yapısıyla işsizliği, yoksulluğu bitirmiş adalet anlayışında gelişmiş yatırımcı sayisi ve işadamlarıyla dünyada 2019’a damgasını vuran saygın bir ülke olacağımza sonsuz inancımla hoş geldin Yeni Yıl, hoş geldin 2019 diyorum.

Bu haber 1798 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1836

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2090

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2538

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5672

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:218

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:314

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:702

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:304

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.