EMİN ELLER TOHUM EKTİ HASAT BEKLİYOR - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

EMİN ELLER TOHUM EKTİ HASAT BEKLİYOR

29 Ocak 2019, 11:29





Mudanya Belediyesi panolara asılan afişlerde “Emin Eller” ve “Tohum Ektik” büyük puntolarla hazırlanmış spotlara yer veriliyor.

İsterseniz önce Mudanya’da ekilen tohumlara bir bakalım:

Yıl 2014 Mart ayının sonu Nisan ayının ilk günleri, göreve gelen yeni belediye yönetimi ve başkanının ilk icraatı ve hedefi Mudanya esnafı oldu. Sahil boyundaki esnafların işyerlerini başına geçirirken, CHP üyesi Esnaf Odaları Başkanının ofisini, mühürlemiş, yine esnaf kredi kooperatifinin bina içinde yaptığı asma katı yıktırarak evindeki bir çıkmayı yıktırılmıştır.

Daha bu icraatlar sona ermeden güvenilir tohumcu belediye ne yazık ki başta HAL bölgesi olmak üzere, belediyeye ait iş yerlerine yapılan %300 ile 500 arasındaki zamlar sonrası bazı esnaflar dükkânlarını kapatırken, emsal teşkil ettiğinden İpar ve M.Kemalpaşa Caddesi üzerinde 2 Bin Lirayı geçemeyen kiraların en ucuzu 3 Bin Lirayı buldu. Bu sayede birçok esnaf kepenk kapatırken 1 Liraya içilen çay 5 Lira, 3 Liraya yediğimiz ekmek arası tavuk bile 7 Liraya çıktı. Sorarsan “sen benim buraya kaç Lira kira verdiğimi biliyormusun” cevabını alıyorsun.

Emin ve güvenli belediyemizin saygıdeğer başkanı Meclis üyelerinden görülen luzum üzerine imzalı istifa dilekçelerini istedi. Meclis üyeleri bu isteği güvenilir olduğunu düşünerek, yol arkadaşları ve kazandıkları zafer sonrası bu dilekçeleri düşünmeden verdiler. O zamanların Güçlü Mudanya CHP üyesi belediye meclis üyelerinden beş kişiye bu dilekçelerini öne sürerek istifa etmelerine neden olmuştur. CHP meclis üyelerinin tamamından alınan dilekçelerden yalnızca beş üyenin dilekçesi, lüks makam aracı alınmasına karşı çıktıkları için, işleme konulduğunu artık sağır sultan bile biliyor.

Üstelik bununla yetinmeyen Güvenilir ve tohumlarını attığı belediyenin sayın başkanı, Bu üyelerden dördü mahkeme kararıyla görevlerine dönmüş, haklarında disiplin soruşturması açıldığından çok sevdikleri partilerinden istifa etmek zorunda kalmışlardır. Birisi de bu kumpas karşısında kahrederek, meclis ve parti üyeliğinden istifa etmiştir. Böylece mecliste CHP üye sayısı azalmasına neden olmuştu.

Emin elli belediye, Mudanya Öğretmen evine göz koyarak, öğretmenlerimizin zamanlarını değerlendirebilecek, konuklarını ağırlayabilecek ortamın sağlandı bu yeri ellerinden almaya çalışmış fakat Mudanyalıların tepkisi karşısında geri çekilmiştir. Olta balıkçılığı yaparak evlerine 3-5 Lira para götürme telaşındaki Arnavutköy balıkçı barınağındaki tekne bağlama ücretlerine, %260 zam yapmış, mahkemelik oldu, davayı kaybetti ancak zamları geri almayarak ne kadar emin olduğunu bir daha göstermiştir.

 Emin eller tohum ekmeye devam etti, Sivil toplum kuruluşlarına müdahale ederek(Engelliler Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği gibi) mağdur edilerek küstürüldü, verilen vaatlerin yerine yerlerinden edilmekle korkutuldular.

Her satıhta Atatürkçü olmakla övünen bir başkan, üstelik emin ve Mudanya’da tohum ekmeyi sürdüren belediye; Atatürkçü Düşünce Derneğine, geçmiş dönemlerde benzer bir işlem yapılmamış olmasına rağmen, kira nedeniyle icra tebligatı gönderilmesi Atatürkçü düşüncede olanlara büyük bir darbe oldu.

Bir tohumda kendisinin başkan olmasını sağlayıp destekleyen partine ekerek gösterdi; ilçe yönetiminin, etik olmayan davranışlar ile düşürülüyor. Sonrasında atanan kayyum yönetiminin öneri ve tekliflerini de önemsememiş, belediye gücünü kullanarak, kendisine bağlı bir ilçe yönetimi oluşturmuştur.

CHP’de ilçe başkanlığı ve il genel meclis üyeliği de yapmış olan Mudanya Kent Konseyi başkanı Soyer Kazancı’ya yaşlı olduğundan bahisle tavır koyarak, yasa gereği atama yapması gereken personeli göndermeyip, ödenek de ayırmamış, Ayrıca konsey binasının tahliye edilmesini talep etti. Ve.. bu eylemleri nedeniyle açılan idari davaları belediye kaybederek emin olmayacağını göstermiştir.

Emin olmak ve Mudanya’da ekilen tohumlardan bazılarını kısaca geçmek istiyorum: Kendisini eleştirmiş olan partililerin, parti bayramlaşmalarında ellerini sıkmayıp havada bıraktı. İşten çıkardığı 80 çalışan için, onur kırıcı sebepler öne sürerek, kendileri hakkında iftiralarda bulundu. Kendine biat etmeyen personelini önce çöpe göndererek bu birim adeta işten çıkartma yöntemi gibi kullanıldı.

Makamının kapılarını kaldırıp beyaz mobilyalarla döşeyen ve lekesiz bir belediye vaadiyle başlayıp, kapısındaki güvenlikler yüzünden ulaşılamayan, ulaşıldığında ise sorunları nedeniyle gelen mahalle meclis yönetimine  “Sizin taleplerinizi yaparsam hiçbir iş yapamam” diyerek yönetim ve davranış zihniyetini ortaya koymuştur.

Durup dururken “Dinç Spor”  diye bir takımı yeniden kurarak 100 Binlerce Lira harcayıp başarısızlıkları sebebiyle kapatırken, Yılladır Mudanya’yı temsil edip zor günler geçiren Mudanya Spor Derneğine barınma yeri tahsis etmemiş, takıma sahip çıkmamıştır.

5 yılını bitiren Mudanya’da güvenilir ve Tohum attıklarını iddia eden bir belediye her platformda “Harami” olarak nitelendirdiklerin giderken bıraktıklarıyla yetinirken, Meclis salonunu yıkara Mudanya Belediye Meclisini bir tiyatro salonunda ciddiyet uzak olarak sürdürme inadını sürdürüp 5 senede Mudanya’ya yakışır bir Meclis salonunu faaliyete geçiremeyen. Halitpaşa Mahallesi Pazartesi Pazarının yağmur çamur içinde faaliyeti devam ederken, Stadyum arkasındaki 2 katlı Pazar yeri alanını görmezden gelip gerekli düzenlemelerin yapılarak faaliyete geçmesin sağlayamayan. Mudanya’nın gerçek ihtiyacı olup, CHP belediyesi olan Nilüfer ve Büyükşehir Belediyesiyle ters düşerek, Mudanya’nın geleceğini oluşturmak yerine, festival ve şenliklerle zamanı heba etmiş, belediye işleri yapacağına partinin yönetim ve işlerine müdahale ederek CHP Mudanya ve birçok üyelerinin saygınlığına zeval getirmiştir.

Aklımdan geçenleri ve not defterimde yazanları dile getirmeye çalışırsam, sayfalara sığmaz ve siz okurlarımın da ekilen tohumların güvenirliği konusunda kafanızı karıştırmış olurum.

Bu haber 1930 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1768

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2014

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2488

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5582

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:200

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:294

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:680

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:278

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.