NE ARSAYMIŞ BE - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

NE ARSAYMIŞ BE

10 Nisan 2016, 12:18





Bu hafta gündemde bomba gibi patlayan arsa yüzünden onlarca kişinin adı zikredildi dillerde. Bunların Başında Eski AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman’dan tutunda Belediye Başkanının Kayınbiraderinden kayınpederine kadar birçok insanın adı dillerden düşmedi.

Ne arsaymış be! Diyeceksiniz, haklısınız da çünkü Merhum Marangoz Ahmet Çetintaş bu yeri Belediyeden kazanmak için tam 25 sene uğraştı ve kazanamadan dünyadan göç etti. Mekânı cennet olsun Ahmet abimizin 25 yılda çözemediği bu garipçe arsa olayını oğlu Mehmet Akif nasıl olduysa birkaç ay içerisinde çözüverdi.

İşte ne olduysa bu çözülme olayı insanların kafasında soru işareti yarattı. Herkesin merak ettiği olay bu, nasıl oldu da 25 yılda çözülemeyen arsayı kazanma olayı birkaç ay içerisinde çözüldü? Kafaları karıştıran sorunun muhatabı kim? Ne oldu da çözüldü? Karşılığında alınan verilen neler? Bu işe aracılık edenlerin bir kazancı oldu mu?

Bütün bu sorular cevap bekliyor, arada bir Kuveytli bir iş adamının ismi geçiyor, kendi arsasını belediyeden parayla aldığı söylenen Çetinkaya daha sonra bu arsayı bu Kuveytli olarak duyum aldığımız iş adamına sattığı ve bu arsa üzerine yapılacak olan taşınmazın yapımının Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın kayınbiraderi tarafından yürütüldüğü doğrultusunda.

Buraya kadar her şey normal, bir iş Belediye Başkanının kayınbiraderi veya kayınpederi tarafından yapılamaz diye bir kural kaide yok, niye olmasın. Kendisi belediye başkanı oldu diye Asansörcülüğü bırakmasını isteyebilirimsiniz?

Esas kafaları karıştıran olay 25 yıllık bir ömrün tükendiği zaman dilimde hallolmayan, AK Parti Belediyesi zamanında bile Sayın Kahraman tarafından kurtarılamayan, şu anda aynı görevde hasıl olan Metin Şen tarafından reddiye gören bu yer, daha sonra Sayın Cemil Ç’in aracılığıyla yapılan görüşmeler sonrası çok kısa bir zaman içinde ek parsellerin breleştirilmesi ve terki istenen bu yerin satılması konusu.

Şimdi işin bir garip yanı, burada aynı kişiye ait bir parselin yeşil alan olarak gösterilmesine rağmen kamulaştırılamayıp üzerinden geçen yıllar bu hükmü geçersiz saymasıyla, gerçek sahibi tarafından satılması gündeme gelme ihtimali göz önüne alınırsa ne olacak?

Anlaşılan bu arsa daha uzun zaman birilerinin çenesini ve kafasını yoracak. Ne olacak derseniz, bu güne kadar bu tür olaylar ne şekilde sonuçlanmışsa yine aynı şekilde sonuçlanacak. Ortada kanun ve yasalara uygunsuz bir alışverişin olmadığını düşünürsek, olay sadece vicdanların muhasebesine kalacaktır.

Bu haber 3210 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1846

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2090

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2538

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5672

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:224

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:316

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:704

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:304

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.