AĞLAYALIM MI GÜLELİM Mİ? - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

AĞLAYALIM MI GÜLELİM Mİ?

01 Ağustos 2019, 18:57





Mudanya Belediyesi, Temmuz Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda özellikle hafta sonları yaşanan trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla Kapalı Pazar Yeri'nin kapatılmasına karar verdi. Bursa 2. İdare Mahkemesi Kapalı Pazar Yeri’nin imar planında turizm alanında kaldığı gerekçesiyle bölgenin pazar yeri olarak kullanımına ilişkin iptal kararı verirken, Mudanya Belediyesi Pazar Yeri Kuruluş Komisyonu, oybirliğiyle pazar yerinin kaldırılarak, modern bir pazar yeri yapılıncaya kadar, Ömerbey Mahallesi’nde Yeşildere ve Çırna Sokak’ta kurulmasını kararlaştırdı. 

Gündemin birinci maddesi; Pazarlar kanunu uygulaması başladı, bu gün Cuma Gıda Pazarı, aynı alanda kurulan giysi pazarı. 31 Mart yerel seçimler sonrası Mudanya belediyesi ilk icraat olarak söylediği türkünün adı “pazarlar kaldırılacak” söyleminin ilk icraatları oldu.

AK Parti gurubunun çekimser olduğu olağanüstü meclis toplantısında bu Pazar yerinin kaldırılma kararı oy çokluğuyla belli oldu ve onlar erdi muradına biz çıkalım pazarın yeni yeri Çırna yokuşuna. Ülkemdeki belediyelerin sokak pazarları kapalı Pazar alanlarına dönüştürürken, Mudanya Belediyesi kapalı Pazar alanını sokak pazarına dönüştürdü. Şimdi diyeceksiniz ki “modern bir pazar yeri yapılıncaya kadar”.  Neden o modern pazaryeri kurulduktan sonra yeri değiştirilmedi?

Ağlayalım mı gülelim mi?

Bütünşehir Yasası ile birlikte yapı ruhsatı bulunmadığı için tasarruf yetkisi kaybedilen 21 yapı, İmar Barışı ile yeniden Mudanya Belediyesi’nin mülkiyetine geçti. Önemli yapıların yasal bedellerini ödeyerek yeniden belediye mülkiyetine kazandırdıklarını kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da halkın malı halkın oluyor. Mudanya’nın ve Mudanyalıların hakkını korumaya devam edeceğiz” dedi.

Gelelim Gündemin 2. Maddesine; Bu 21 yapı, Tirilye’de Liman içinde, Sahil boyunda bulunan kafe ve lokantalar ile dolgu alanındaki balık lokantalarını kapsıyor. Her ne kadar çağdaş metin yazarı bu 21 mülkiyetin hangileri olduğundan bahsetmediyse de! Hayırlı olsun belediyemize. Fakat buradaki işletme sahiplerine ne kadar hayırlı olacak onu zaman gösterecek,  Buralar ihaleye çıkıp rakamlar uçmaya başladığında, bu işletme sahipleri adına;

Ağlayalım mı, Gülelim mi?

Neyse güleceğimiz olaylarda var, mesela Tirilye’de yeni çeşme hizmete girdi. 4. Katta mahsur kalan köpek kurtarıldı. Mesudiye Mahallesine su desteği verildi.

Bu haber 1516 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2012

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2196

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2724

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5934

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:372

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:772

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:382

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.