Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

ESNAF CEMİL ÇETİN Tarih 02 Şubat 2021, 23:04 Editör: Editör

ESNAF CEMİL ÇETİN "KREDİ KEFALETE ADAYIM"

Mudanya Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kuruluna Adaylığını açıklayan Cemil Çetin, neden aday olduğunu,amaçlarını ve çalışmaları konusunda Öner Kıran'ın sorularını yanıtladı.

Öner Kıran'ın mudanya.gen.tr için hazırlayıp sunduğu Yerel İmza programına katılan Cemil Çetin merhum Esnaf Teşkilâtları Başkanı Emir Ali Usta'dan sonra kooperatif yönetimine neden aday olduğunu, hedeflerini, personele ve yola çıktığı ekibe bakış açısını, şimdi ki Yönetim Kurulu Başkanı Tahammül İlhan hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Mudanya'da uzun yıllardır çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren ve turizm alanında 3 otel işleten Cemil Çetin Ankara Gazi Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi İktisadi Ve idari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunu.

Neden Aday Oldunuz? Mevcut Yönetime Güvenmiyor Musunuz?

Mudanya Esnaf Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Yönetiminin başında 8 yıldır merhum Başkan Emir Ali Usta'nın ekibi olmasına rağmen başkanlığı talip olmasının kamuoyu tarafından merak edildiğini belirten Öner Kıran'ın  "Merhum Emri Ali Usta'nın ekibine güvenmiyor musunuz? Neden aday oldunuz? Gördüğünüz eksiklikler nelerdir?" sorusu üzerine merhum Başkan Emir Ali Usta'nın özgül ağırlığı olan bir başkan olduğuna dikkat çeken Başkan Adayı Cemil Çetin Emir Ali Usta ile şimdiki Yönetim Kurulunun birbirine karıştırılmamasını istedi. Yönetimlerin değişmesi gerektiğini belirten Cemil Çetin yönetimlerin miras yolu ile kalmaması gerektiğine inandığını vurguladı.

Esnafın sıkıntılarının uzunca bir süredir var olduğunu ve Koronavirüs pandemisinden olumsuz etkilenen bir esnaf camiası olduğuna işaret eden Başkan Adayı Çetin Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin fayda - yarar ilkesine göre çalıştığını ve bu ilke doğrultusunda mevcut yönetimi fayda - yarar bakımından eksik bulduğunu vurguladı.

Başkan Adayı Cemil Çetin'in Programından Satır Başları Şöyle;

- Ahilik geleneklerine önem vereceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, çok çalışacağım, tüm esnaflarımıza hak olmayanı hiç kimseye hak saymayacağız, kesinlikle ayırmayacağız. Eşe dosta kepçe ile verileni üyelerimize kaşıkla verilmesine müsaade etmeyeceğiz. Her üyemin çıkarını, talebini Kredi Kefalet Kooperatifine yansıtacak, ya adil paylaşacağız ya da asla ve asla kimseye pay etmeyeceğiz. Üyelerimize sadece yemek değil, ekmek, iş, aş yolunu açacağız. Ağırlama giderlerimizle değil, eğitim, iş, aş, erişim ve proje giderlerimizle övüneceğiz.

- Benim, Kooperatif Yönetim Kurulumun ve benimle çalışanların üyelere faydası yok ise kimsenin kalemine ve imzasına ihtiyacım yok. Ya liyakat, ya çok çalışma, üretme, proje geliştirme ya da yol ayrımı. Onurlu bir düzenin onurlu bir üyesi olmayı kesinlikle vaat ediyorum.

- Hiçbir kurumla asla kavga etmeyeceğiz ama tartışacağız. Ortak projeler üreteceğiz. Paylaşacağız. Mudanya esnafının kalkınması ve rekabet edebilmesi amacıyla Türkiye'de tarım ve turizme verilmiş tüm KOBİ destek fonlarını ve Avrupa Birliği Hibe Fonlarını araştıracağız. Bunlar için raporlar hazırlayıp akademik yardımlar alacağız.

- Bir gün mücadelemiz esnaflarımızın amacı, çıkarı, dertleri doğrultusundan eksik kalırsa beni kalbinizden ve esnaflıktan da silebilirsiniz diyorum tüm üyelerimize.

Tahammül İlhan Özür Dilemelidir

- Esnaf Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Tahammül İlhan ile yaptığınız programda isim vermeden geçmiş yönetimlerden Nurettin Özgür Yönetiminde yaşanan sıkıntıların bölge birliğinde gündeme getirilmesi üzerine "Hayır biz o yönetim değiliz, biz biziz arkadaşlar" diyerek kendilerini savunduklarını belirten açıklama son derece yanlıştır. Ben geçmiş yönetimlerde Nurettin Özgür'ün altında çalışan arkadaşlardan Tahammül Bey'i her şeyden önce bir özür dilemeye davet ediyorum. 8 yıl önce kooperatif yönetimine gelirken siz Nurettin Özgür yönetiminin bütçesini gelir gider hesaplarını ibra etmediniz mi? Ettiniz. Peki kardeşim yönetim olarak niye suçlamak gereksinimi duyuyorsunuz?

- Geçmiş dönem (Nurettin Özgür) Yönetimin bu memleketteki Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif kasasına tek kuruş zararı yoktur. Yönetim hakkında açılmış bir dava da yok. Nurettin Özgür'ün kişisel arkadaşlıkları dolayısıyla kredi çektirdikleri tanıdıklarını suistimal etti. Sanki kooperatife haksızlık yapmışçasına eski yönetim kurulunu bu torbanın içine koyamayız. Bu yanlış bir yaklaşımdır. Nurettin Özgür için kredi çekip kullandıranlar eleştirebilir Özgür'ü. Thammül İlhan senden ya da mevcut yönetimden ne aldı?

- Kamyonculara 8 yıldan bu yana kredi vermiyordunuz da şimdi neden kredi vereceğiz açıklaması yaptınız? Bir Kamyoncuya verilen kredinin geri dönmemesi genele maal edilir mi? Kötü örnek ile tüm camiaya bedel ödetilir mi? Orada namuslu, şerefi, haysiyeti ile çalışan kamyoncu arkadaş nasıl bu kooperatifin imkanlarından yararlandırılmaz. 8 yıldır aklınıza gelmedi, şimdi mi aklınıza geliyor kamyonculara kredi vermek?

- 4 Avukatınıza 8 yıldır soramadınız hisseli parselleri ipotek olarak alıp almamayı bugün itibarı ile kredi vermeye çalışacaksınız, bunu da yenilik olarak açıklayacaksınız.

- Sizin yönetiminizde 12 kat büyüyen plasmana karşılık kasanızda ki para 12 kat büyümedi. Geçmiş yönetim size bir kooperatif binası satın aldı 8 yıldan beri oturuyorsunuz.

Seçim Ortamını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

- Demokratik bir yarıştan bahsediyoruz. Ama aday olarak Kooperatif üye listesine ulaşamıyoruz, vermiyorlar. Biz üyelerin annelerinin bekarlık soyadlarını, TC Numaralarını, hesaplarını istemiyoruz. Sadece isimleri istiyoruz. Hedef kitlemizi bilemiyoruz. Kişisel Verileri Koruma Kanunu gerekçe gösterilerek hedef kitlemiz olan üye listesi açıklanmıyor. Bu seçim yarışı demokratik bir yarış olmayacak. Ben başkan olsam kooperatif kapısına asarım, diğer adaylara da başarılar dilerim. Sanayi Ve Ticaret Odasından parasıyla bu listeleri almamız tavsiye ediliyor. Kişisel Verileri Koruma Kanunu sadece Mudanya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetimine özgü bir kanun mudur? Biz oradan alabiliyorsak sizden bunu neden alamıyoruz? Şimdi tüm esnafı ziyaret edeceğiz.

Seçimde Siyasi Partilerden Destek Alacak Mısınız?

- Biz bir siyasal birlik oluşturmak için yola çıkmadık. Biz bir esnaf birliği oluşturmak, tüm esnafların kapısını o yönetim kurulu adına açabilmek için onlarında bizim kapımızı açabilmesi için yola çıktık. Ama herkesi ziyaret ederiz. Tüm siyasi partileri ziyaret ederiz. Ama kimseden direktif almıyoruz böyle bir dünyamız yok bizim. Biz o ceketi aday olduğumuzda kendi siyasi görüşlerimizle birlikte çıkarıp bir kenara koyduk.. Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Ana Sözleşmesi'nde esnafın siyasete bakış açısı özetlenmiştir. Ana Sözleşmemizde "Kooperatif yönetimi hiçbir siyasi parti toplantısına katılamaz, destek veremez, yardım alamaz, siyasi bir takibat ve tahakküm altında kalamaz" diyor. Bize de yakışmayacak olan bir şeydir. Biz Kooperatifte tüm üyelerimizi kucaklayabilmeliyiz.

Ya Liyakat Diyorum Ya Da Yol Ayrımı Diyorum.

- Kooperatifte çalışan personel tüm ortaklara hizmet etmeli eşit yaklaşmalıdır. Sadece seçime giden yönetime angaje olmamalıdır. Allah bana Kooperatif Başkanlığını nasip ederse, ben ve Yönetim Kurulum, personelim dahil kooperatife faydalı olmayacaksa proje üretmeyecekse, araştırmayacaksa, raporlarını adam gibi sunmayacaksa kimsenin sadece imzasına ihtiyacımız yok. Ya liyakat diyorum ya da yol ayrımı diyorum. Bu benim Yönetim Kurulum için de geçerli, çalışanlarım için de geçerli. Performans bekliyorum. Çok daha iyi araştırıp, çok daha iyi araştıracaksınız.

Biz Farklı Olacağız, Çalışıp Üreteceğiz.

- Avrupa Birliği Hibe Fonlarını araştıran bir tane esnaf oluşumu gördünüz mü? Akademik yardım alanını gördünüz mü? İnsanlar bize sadece faizle kredi çekebileceğimiz bir yol göstermesinler. Akademik yardım alarak yeni projelerle esnafın önünü açsınlar. 8 Yıldır Mudanya'da bunu göremedik. 8 yılın öncesinde de görmedik. Biz farklı olacağız çalışıp üreteceğiz. Esnafın kazançlı çıkması için çaba göstereceğiz. Ama tabi bunu akademik yardımlarla yapacağız. Önemli olan nokta esnafın kalkınmasına ve gelişmesine sağlanan fayda dır.

Genel Kurul Onayı İle Ortak Girişimlerde Bulunacağız

- Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Ana Sözleşmesinde belirtildiği üzere ve 1163 no'lu kooperatifler kanununun 6. maddesine göre yatırım faaliyeti yapabilir, sosyal tesis kurabilir, işletebilir, kiraya verebilir, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapabilir ve kurulmuş ortaklıklara iştirak edebilir diyor. Amaçlarına uygun gördüğü gayrımenkulleri satın alır veya yaptırır, gerekirse satar diyor. 8 senedir çalışmadığınız dersleri size buradan okuyalım. Genel Kurul onayı ile pek çok yatırım yapılabilir ortaklık oluşturulabilir.

- Siz şimdi Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Ana Sözleşmesini okumayacaksınız, Genel Kurul Kararı ile yapabileceklerinizi bilmeyeceksiniz ondan sonra diyeceksiniz ki "Ya ben arsa için Büyükşehir'e başvurdum, oraya bir tane hizmet binası yapacağım" Valla ben Tahammül İlhan'ın ilk tarifine katılıyorum. Sizin göreviniz sadece kredi dağıtmak bunlar sizin vazifeniz değil. Bunları yapamazsınız siz. Çünkü usul yanlış, yol yanlış, adap ta yanlış.

Bizim Adımıza Kimse Mudanya Belediye Başkanı İle Kavga Edemez.

- Bizim adımıza kimse Mudanya Belediye Başkanı ile kavga edemez. Mudanya Belediye Başkanı da Mudanya Esnaf Başkanlarıyla kavga edemez. Seviye ayarlanmalı. Bunda bir sıkıntı yok. Bizim izleyeceğimiz ilk yol Mudanya Belediyesine başvurup gerek iştiraki ortak, " arzu ederseniz buyurun Belediye Binasını da yapalım iştiraki ortak olursanız." dersiniz bunu yalnız başına tesisler haline de getirirsiniz. Mevcut kooperatif binası yeter 8 kişi 10 kişi çalışıyorsunuz yeter orası yeter size yeter. Daha siz orasının otopark sorununu çözemediniz yarın siz çıkacaksınız buradan bir arsa alacaksınız bir kooperatif binası yapacaksınız adını da Emir Ali Usta koayacaksınız. Vallahi siz yapamazsınız o iş bize kalır.

- Tahammül İlhan Bey'in ve yönetim kurulunu kişilikleri ile ilgili bizim tırnak ucu kadar bir problemi yok. Çokta severim ama biraz yeterlilik birazda çaba aeksikliği konusunda müthiş sıkıntılı. Üzülerek söylüyorum eksik görüyorum.

- Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan hiç ayrılmadık. Yolumuz ilim, bilim ve irfan yolu olacaktır. Takdir Mudanya Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyelerinindir. Kooperatifi bir damla misali yararı, emeği dokunan gelmiş geçmiş tüm yönetimlerine teşekkür ederim. Bu seçim her ne kadar demokratik teamüllerden mevcut yönetim aday olduğu için çıkmış olsa da, üye listelerini alamamış olmamıza rağmen, bu yönetimim listesine de başarılar diliyorum.

- Koronavirüs pandemisi nedeniyle çok zor günler yaşıyoruz ve bir çok esnaf arkadaşımızın işi aşı kayboldu. Maalesef ki esnaflar çok zor duruma düştü. İşinizin aşınızın bol olmasını temenni ederim. Tüm üyelerimize, Mudanya halkına ve Türk Milletine bu malum melanet hastalık ve pandemi süreci nedeniyle geçmiş olsun diyorum. Allah Milletimizin yardımcısı olsun. Yaptıklarımız yapacaklarımızın diyemiyoruz ama yapacaklarımız çok fazla inşaallah izin verirlerse. Saygılarımı sunuyorum.



  |  Bu haber 10314 defa okunmuştur.

Eski Mudanya  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MUDANYALI UMRECİLERE SEMİNER

MUDANYALI UMRECİLERE SEMİNER Mudanya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler için seminer düzenlendi. Mudanya Müftülüğü tarafından verilen...

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN NİHAL ÖĞRETMEN ANILDI

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN NİHAL ÖĞRETMEN ANILDI Mudanya'da 9 yıl öğretmenlik yapan ve çok sevilen Nihal Arat memleketi Hatay Samandağ'da son depremde enkaz...

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI Mudanya Müftüsü Dr. İbrahim Özler, “Miraç Kandili” dolayısıyla yayınladığı mesajda Mudanyalıların Miraç Kandilini k...

MÜFTÜ ÖZLER’DEN MUDANYALILARA TEŞEKKÜR

MÜFTÜ ÖZLER’DEN MUDANYALILARA TEŞEKKÜR Mudanya İlçe Müftülüğü tarafından 10 Şubat 2023 Cuma günü tüm camilerde “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanya...

MUDANYALI UMRECİLERİ DUALARLA UĞURLADI

MUDANYALI UMRECİLERİ DUALARLA UĞURLADI Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Mudanya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler dualarla uğur...

MUDANYA'DA DİN GÖREVLİSİ MAAŞINI BAĞIŞLADI

MUDANYA'DA DİN GÖREVLİSİ MAAŞINI BAĞIŞLADI Mudanya İlçe Müftülüğü personelinden Hasanbey Camii Müezzin Kayyımı Ferhat Aydın “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım...

DOKTORDAN YANLIŞ TEŞHİS

DOKTORDAN YANLIŞ TEŞHİS Mudanya’da ortopedi hastanesinin yapımının Mudanya Belediyesi tarafından engellendiğini iddia eden Dr. Kayhan Turan...

MUDANYA’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

MUDANYA’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ Mudanya İlçe Müftülüğü “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanyasına büyük bir destek verdi.

MUDANYA ESNAFI DEPREMZEDELERİN YANINDA

MUDANYA ESNAFI DEPREMZEDELERİN YANINDA Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu Mudanya esnafının depremzedeler için seferber olduğu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2018

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2198

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2728

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5940

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:374

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:774

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:384

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.