Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

MUDANYA’DA YANGINA KARŞI ÖNLEMTarih 21 Haziran 2023, 21:42 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

MUDANYA’DA YANGINA KARŞI ÖNLEM

Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya Belediye Meclis üyesi, gurup Sözcüsü Bülente Erden, 9 yılını doldurmaya az bir zaman kala Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın verdiği sözlerle ilgili yaptığı açıklamasında, " Doğrularda yanında, yanlışlarda karşında, eksiklerinin tamamlayıcısı olacağız" sözlerinin arkasında olacağını ifade etti.

Bülent Erden açıklamasında, "Mudanya Depreme Hazır Olmadığı Gibi Yangın Felaketine Karşıda Savunmasız!

2019 Yerel ve Mahalli İdareler Seçimlerinden  bu güne kadar aldığımız oyları helal ettirebilme adına gördüğümüz eksiklikleri ve yapılmasına inandığımız icraatları Mudanyamız adına çözüm önerilerimizle birlikte MHP teşkilatı ve Belediye Meclis Üyeleri olarak Saygıdeğer halkımızla paylaşıyoruz.

Mudanya Belediye Meclis Salonunda mikrofon tekeli maalesef Sayın Belediye Başkanında olduğundan dolayı "Barışın ve Kardeşliğin Başkenti" dediği Mudanyamızda gerçekleşen meclis toplantılarında mikrofonumun kapatıldığı ve ifade özgürlüğümün engellendiği  olmuştur.

Bu hususu özellikle meclis toplantılarını düzenli olarak takip etmeden  "Bunları Meclis Toplantısında dile getir, şov yapma" diyen, ortak paydamız olan Mudanya'nın çıkarları noktasından uzaklaşmış, ön yargılı ve aşırı derecede politize olmuş bazı kesimler için açıkladım.

Hani Verdiğin Sözler Misali.

Yeri gelmişken Belediye Meclis Toplantılarını Mecliste verdiğimiz önerge üzerine  internetten canlı yayınlama sözü veren ve bunu mecliste kabul eden Başkan Türkyılmaz bu sözünü tutmayalı yıllar geçti. Sayın Türkyılmaz hani verdiğin sözler?

Yaklaşan Deprem İçin Mudanya'da Hiçbir Şey Yapılmadı.

17 Ağustos Marmara Depreminin 24. yıl dönümü yaklaşırken 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli olarak güney doğu illerimizde gerçekleşen ve 50 bini aşkın vatandaşımızı feci şekilde hayattan koparan deprem felaketi senesi dolmadan unutuldu gibi.

Mudanya için dile getirdiğimiz belediyemizin eldeki imkanlarla yapabileceği hayati önem arz eden pek çok önemli çalışma maalesef yapılmadı.

Halkı adeta avutacak bir kaç toplantı fotoğrafı paylaşan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz "Yapacağız, edeceğiz" söylemlerinin ötesine yine geçemedi.

Mudanya'mızda içinde insanların oturduğu ömrünü çoktan tamamlamış, taşıyıcı kolonları dökülmeye başlamış, pek çok apartman zorlukla ayakta duruyor. Bir kaç tanesinin durduk yerde çökmesinden bile endişe ediyorum. 

Vicdanen tekraren soruyorum "Sayın Başkan Hayri Türkyılmaz, belediyemizin eldeki imkanları doğrultusunda sunduğumuz çözüm önerilerine rağmen depremden sonra bugüne kadar ne yaptın? Bu hususta vebalin büyük bilesin."

Yangına Hazırlıksız Bir Mudanya'da Yaşadığımızın Kaç Kişi Farkında?

Genelleme yapılarak ülke genelinde bu eksiklikler var denilebilir. Herkes kapısının önünü süpürürse sokak tertemiz olur düşüncesiyle yaşadığımız yer olan Mudanya'mız için tespitlerimi halkımızla paylaşmayı boynumun borcu olarak görüyorum.

Emin Olun Mudanya'mız Büyük Yangın Felaketlerine Gebe.

10 Haziran 2023 Cumartesi günü Hasanbey Mahallesi Çerçi Apartmanı çatı katında elektrik prizinden çıktığı iddia edilen yangında yardım amaçlı olarak binaya giren Mahalle Muhtarımız Vezir Sağlam çok ciddi şekilde yanarak yaralandı. Şehir Hastanesi'nde tedavisi süren ve üç ameliyat geçiren Muhtarımız Vezir Sağlam'a Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Yine hatırlayalım 22 Ekim 2021 günü Şükrü Çavuş Mahallesi Seven Apartmanı'nda çatı tamiratı sırasında çıkan yangında 4 adet dubleks daire yandı. Maalesef bir evcil kedi 5. kattan düşerek hayatını kaybetti. Mudanya yine de ucuz atlattı denilebilir.

Mudanya Belediyesi Harekete Geçmeli

Mudanya Belediyesi olası yangınları önlemek için çok şey yapabilir. Can ve mal kaybına yol açabilecek, etrafa sıçrayabilecek büyük yangınlar büyümeden söndürülebilir. Halkımız su yüklü itfaiye araçlarının dik rampalardan çıkışını beklerken alevler yükselmeyebilir. Bu mümkün.

Mudanya Belediyesi ilçemizde yönetimi kurulmamış apartmanları- siteleri tespit ederek her apartmanda yönetici bulunmasını elindeki yaptırımlarla mutlaka sağlamalıdır.

Mudanya'mızda her apartmanın yöneticisi, Apartman  Yönetim Planı, Apartman / Site İşletme Projesi mutlaka olmalıdır.

Kanunen yürürlükte olan Apartmanlarda Yangın Tüpü Yönetmeliği  Belediye Zabıtamız tarafından çok sıkı takip edilmeli Yangın Tüpü Yönetmeliğine uymayan apartman ve sitelere gerekli uyarılar, hatta yaptırımlar uygulanmalıdır.

Yangın felaketinde insanlarımızın pisi pisine ölmesine göz yummak yerine alınması gereken önlemler bir an önce Mudanya Belediyesi öncülüğünde alınmalıdır.

Apartmanlarda Yangın Tüpü Yönetmeliği Ne Diyor?

Yangın tüpleri apartmanın her katında bulunmalıdır. Katlarda bulunan her ortak alanda, bir adet 6 kg lık taşınabilir yangın tüpü olmalıdır.

Düşük tehlike sınıfında her 500 m2, orta tehlike ve yüksek tehlike sınıfında her 250 m² yapı inşaat alanı için 1 adet olmak üzere, uygun tipte 6 kg’lık yangın söndürme tüpü bulundurulması gerekir.

Binalardaki yangın tüpleri, dışarıya doğru, geçiş boşluklarının yakınına ve dengeli dağıtılarak, görülebilecek şekilde işaretlenir ve her durumda kolayca ulaşılabilir yerlere yerleştirilir.

4 kg’ dan daha ağır ve 12 kg’dan hafif olan yangın söndürme cihazlarının, zeminden olan yüksekliği yaklaşık 90 cm’yi aşmayacak şekilde montaj yapılır.

Depolarda, otoparklarda, kazan daireleri, tesisat dairelerinde ve buna benzer yerlerde tekerlekli yangın söndürme cihazı bulundurulması mecburidir.

Bu yangın tüplerinin bakımını yapan üreticinin veya servis firmalarının T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın dolum ve servis yeterlilik belgesine sahip olması gerekir.

Yangın söndürme tüplerinin altı ayda bir kontrol edilmesi. Ayrıca yıllık bakımlarının yapılması, standartlara uygun toz kullanılması ve dört yıl sonunda tozunun değiştirilmesi gerekmektedir.

Mudanya Belediyesi İşbirliğine Açık Olmalıdır.

Mudanya Belediyemiz sadece apartman - site yönetimi, yönetim ve işletme planı olmayan binalarda bu eksikliklerin giderilmesiyle yetinmemeli, Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve BUSMEK ile iletişime geçerek tüm site, apartman yöneticilerine Bina ve Site Yönetimi konusunda eğitim seminerleri ve kurslar verdirmeli, bu konuda eğitimleri cazip hale getirmek için harekete geçmeli mümkünse yaptırımlarla zorlayıcı olmalı.

Bina yönetimi kursu yanında sertifikalı ilk yardım kursu imkanı sağlanmalı. Apartman ve sitelerde yangın tatbikatı Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Timi (MAK) ya da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçilerek yapılmalıdır. Yangın merdivenleri denetlenmeli, yangın merdiveni olmayan apartmanlara hiç değilse 15 metre kancalı halat merdiven zorunluluğu alınacak meclis kararı ile uygulamaya konulmalıdır. Apartman Merdivenlerine acil durum led aydınlatmalı (küçük akülü) sensorlu merdiven lambaları takılması konusunda farkındalık sağlanmalıdır.

Mudanya Belediyemiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odamız ile ortak bir proje geliştirerek esnaflarımıza ilk yardım, yangın tüpü kullanma eğitimi, iş yeri güvenliği (duman, gaz detektörleri kullanımı konusunda mutlaka farkındalık sağlamalıdır.

Mudanya Kent Konseyi Görev Almalıdır.

Belediyemizin sağladığı bütçe ile faaliyetlerini sürdüren Mudanya Kent Konseyi ve bileşenleri toplumu organize etmek ve bilinçlendirmek adına Yangın ve Deprem Tedbirleri, İlk Yardım konularında çalışmalar içine mutlaka girmelidir.

Mudanya'mızda faaliyet gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşları da bu çalışmalara dahil edilerek çarpık kentleşmenin çanak tuttuğu olası büyük felaketlere karşı önlem alınmalı, farkındalık sağlanmalıdır.

Mudanya Belediyesi Sorumluluğunu Yerine Getirmelidir

Mudanya Belediyemizin görevi sadece apartman asansörlerini tepki çeken  fiyatlara denetlettirmek olmamalıdır. Marka değeri oluşturmayan festivalciklere, sözde kitap fuarlarına, konserlere, VİP Makam Minibüslerine para harcamak yerine vatandaşını samimi şekilde düşünen bir belediye başkanına Mudanya'mızın acilen ihtiyacı olduğu siyasetin ötesinde bir gerçektir.

9 yılı aşkın zamandır Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Sayın Hayri Türkyılmaz'ın Belediye Binamızın bakımını bile zamanında yaptırmaktan aciz bir zihniyete sahip olduğu sıvaları vatandaşın üzerine dökülen belediye binamızda açıkça görülüyor.

Saygıdeğer Mudanyalı Vatandaşlarımı Buradan Uyarıyorum!

Mudanya'mız öyle perişan bir haldeki, şimdi ve geçen seneler içinde öyle hor yönetilmiş ki  " GEMİSİNİ KURTARAN KAPTAN " misali yarını beklemeden bugün apartmanlarda yaşayan komşularınızla toplanın, farkındalık sağlayarak alabildiğiniz yangın ve deprem önlemlerinizin alın.

İstinat duvarlarınızın durumunu görmemezlikten gelmeyin. Merdiven acil aydınlatma sisteminizi ve doğalgaz kaçak detektörlerinizi, yangın söndürücülerinizi kontrol edin. Varsa eksiklikler ihmal etmeden giderin" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.



  |  Bu haber 1340 defa okunmuştur.

Siyasi  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI

İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Ersin ERDÖNMEZ, Erkan CAN’ın Mudanya Belediye Başkan adaya dayı açıklamasında İYİ Pa...

BÜLENT ERDEN MHP MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

BÜLENT ERDEN MHP MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeliği ve Gurup Başkanlığında Mudanya’nın geleceği ve Mudanyalının hakla...

“MUDANYA’YA VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM”

“MUDANYA’YA VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM” Mudanya Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıklayan Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Dalgıç, Mudanya iç...

POROY MUHTARLARLA BULUŞTU

POROY MUHTARLARLA BULUŞTU CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Akın Poroy Muhtarlarla bir araya geldi. Mudanya’nın hizmet alması için her t...

ERKAN CAN “CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI DEĞİLİM”

ERKAN CAN “CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI DEĞİLİM” “Mudanya sorunlarıyla can çekişiyor. Mudanya’ya CAN gelecek” sloganıyla yerel seçim startı veren genç siyasetçi Erk...

ERDAL AKTUĞ CHP MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

ERDAL AKTUĞ CHP MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI “Projelerim Hazır, Mudanya Bursa’nın Türkiye’ye Açılan Yüzü Olacak” Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başka...

DİLEK DURAK İYİ PARTİ MUDANYA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

DİLEK DURAK İYİ PARTİ MUDANYA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Ekonomist- Bütçe Maliyet ve Finans Uzmanı Dilek Durak İYİ Parti kurmaylarıy...

BAŞKAN ADAY ADAYI GÖKHAN DİNÇER TANIŞMA TURUNDA

BAŞKAN ADAY ADAYI GÖKHAN DİNÇER TANIŞMA TURUNDA Mudanya AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan DİNÇER Mudanya Sivil Toplum Kuruluşları'nı ziyaret ederek ke...

ERDAL AKTUĞ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

ERDAL AKTUĞ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI Erdal AKTUĞ, “Mudanya'da değişimi, gelişimi ilke edinen, kendi ile barışık kenti ile barışık bir anlayış ile yo...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2060

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2228

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6030

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:312

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:392

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:798

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:400

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.