Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

ZEYTİN ALIMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDITarih 05 Kasım 2022, 18:09 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

ZEYTİN ALIMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Marmarabirlik'in 2022-2023 Zeytim Alım Kampanyası (iş yılı) bilgilendirme toplantısı  Mudanya Zeytin Kooperatifi'nin Yörükali Mahallesinde bulunan Kongre ve Düğün salonunda gerçekleştirildi.

 Toplantıya  Marmarabirlik Başkan Vekili Ali Yıldız, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve delegeleri, muhtarlar, Oda ve diğer kooperatif başkanları katılım sağladılar. Bilgilendirme toplantısı Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Cüneyt Soylu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Soylu zeytin hasat döneminin ve 2022-2023 iş yılının üreticiye bereketli, hayırlı ve uğurlu olması dilekleriyle başladığı konuşmasında katılım sağlayanlara hoş geldiniz diyerek sözü Marmarabirlik Başkan Vekili Ali Yıldız'a bıraktı.

Ali Yıldız katılımcıları selamlayarak, 13 yıldır ekibiyle birlikte bir yola çıktıklarını ve yola çıkarken Marmarabirlik'in geride kaldığı depolama, ekipman ve tesisleri gerçekleştirmek, Marmarabirlik'in zeytin almak istese bile tesis yetersizliği nedeniyle alamadığı, alım merkezleri önündeki uzun kuyrukları kaldırmak adına teknolojik olarak tesislere yatırım yapmak adına Yörükali tesislerini üreticiye kazandırdıklarını söyledi.

"Biz bunları görevimiz olduğu için zaten yapmak zorundayız. Ama bunun daha iyisini yapmak için bir hayalimiz var" diyen Yıldız modern bir tesisi daha üreticiye kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu yıl sofralık zeytin ve yağlık zeytin rekoltesinde muazzam bir artış olduğuna dikkati çeken Yıldız, dünya genelinde zeytinyağı tüketiminin tercih edildiğini sadece ülkemizde hatırı sayılır bir sofralık zeytin tüketimi olduğunu rakamlarla ifade etti. Zeytinyağı konusunda İspanya'dan bir talep olduğunun konuşulduğunu belirtti.

Ali Yıldız yağlık zeytine 16 TL 38 taneli sofralık zeytine 18 TL. 18 Taneli sofralık zeytine 46 TL olarak bir barem fiyat belirlendiğini ve üreticinin mevcut piyasa koşullarında korunduğunu ifade etti. Marmarabirlik'e bağlı bulunan tüm kooperatiflere eşit ve adil bir uygulama içinde olduklarını özellikle rakamlarla vurgulayan Yıldız bu yıl çok fazla yağlık zeytin olduğunu, 38 ile 18 tane arasında dolu vuruğu olan ürüne kilo başına 2 TL. destek verileceğini açıkladı.

Seçilmemiş Yağlık Zeytin Alımı

Üreticiler zeytini elemeden yağlık olarak Marmarabirlik'e teslim edebilecekler. Yüzde 2'lik bir yaprak payı kesintisi uygulanacak olan alım yöntemi üreticiye büyük zaman kazandıracak. Ali Yıldız "Aslında hiç kesinti de yapılmayabilirdi ama suistimale açık bir hale gelmesini istemiyoruz. Birliğimiz tarihinde ilk defa yapraklı yağlık alacak. Dolu vurukları içinde yeşil kızıl fark etmiyor. Üreticimiz seçme işlemi yapmadan ürününü gelip alım merkezlerimize teslim edebilecek. Yoğun ürün tesliminde üreticimizden biraz süre isteyebiliriz. Çünkü yağlık zeytinde bu yıl muazzam bir artış olduğunu hatırlatırım "dedi.

3-5 Kasa Bile Olsa Sofralık Zeytin Teslim Ediniz

Sadece yağlık değil sofralık zeytinede ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ali Yıldız Marmarabirlik'in 18 - 25 taneli sofralık zeytinden 10 bin ton satışı olduğunu fakat bu yıl sofralık zeytinin az olduğunu belirterek "3 -5 kasa da olsa lütfen sofralık zeytinin an irisini en iyisini kooperatifinize teslim ederek bu kooperatife sahip çıkın. Herkes bunu diğer üreticilere söyleyin yönlendirin. Bu konu çok önemli. Bunu talep ediyoruz." dedi.

Babanızın Oğlu Olsa Gözünün Yaşına Bakmayın.

Zeytin alım kotası olmadığına fiyatların iyi olduğuna işaret eden Ali Yıldız tüm zeytin baremlerine fiyat verildiğini ve üreticiye sahip çıkan bir Marmarabirlik olduğunu hatırlatarak " En hassas olduğumuz nokta Kaçak Zeytin. Birbirimizi uyararak Biz 55 Alım Merkezi 76 köyde bunları yakalama görme şansımız olmayabilir herkes kooperatifine sahip çıkmalı. Şüphelendiğinizde lütfen haber verin. Bu bir namus borcudur Marmarabirlik'e. Bunu söylemek birini gammazlamak değil, kooperatifinize, geleceğinize hizmettir.

Hiç şüpheniz olmasın kaçak zeytine teşebbüs edeni yakalayıp Bursa'ya ve cihanı aleme rezil edeceğim. Hem kanuni hem manevi. Rezil edeceğim ki bu kurumu ayakta tutabilelim. Sizlerde bu kooperatifin birer üyesisiniz. Konuyla alakalı olsun ya da olmasın hiç önemli değil en ufak bir gözleminizde bizlere haber verin. Çünkü kota yok diyor adam, ana rekoltesine yazılmış. Daha önce belki 1 ton zeytin veriyor. Efendim şuradan ben bu zeytini alayım dökeyim Marmarbirlik'e yok. Lütfen bunu yanlış anlamayın bu bizim en birinci sorumluluğumuz cihan-ı aleme rezil edelim. Eğer böyle bir şey varsa yapmak isteyen. Babamızın oğlu olsa acımayalım.

Kongre Düğün Salonu Neden Hizmete Açılamadı?

Üreticiye kazandırılan Yörükali'de ki tesislerin içinde yer alan Kongre ve Düğün salonu için 2018 yılında ruhsat alındığını fakat yapılan tesisin hibe ve desteklerle yapıldığından dolayı ruhsat tarihinden 5 yıl geçmeden amacı yani zeytincilik dışı faaliyetlere açılamayacağı şartından dolayı kooperatif ortaklarına hizmet veremediğini belirten Ali Yıldız "Eğer 2015 -2016 yılında ana tesisimizin işletme ruhsatı verilmiş olsaydı üzerinden şu an 6 sene geçmiş olacaktı bizde bu düğün salonunu üreticimizin hizmetine açılmış olacaktık. Şeytan bunun neresinde ki soru? Bize Ana İşletme Ruhsatının geç verilmiş olması . Kooperatif ortaklarımızın hizmetine açılmadı söylemiyle ilgili odaklanılması gereken nokta budur" dedi.

Kooperatifimize Bir Yağhane Kazandırabiliriz!

Ali Yıldız "Niye Bizim Mudanya Kooperatifimizin bir tane yağhanesi ya da zeytin sıkma makinesi yok?" diye sorarak hedeflerinin Mudanya Kooperatifine modern bir yağhane kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı. Marmarabirlik Başkan Vekili Ali Yıldız "Baştaki muhatabı ben olduğum için açıklamak istiyorum" diyerek şunları kaydetti;

"2014 yılında seçimli kongrede biz bunu Genel Kurul Gündemine getirdik. Ama kabul edilmedi. Yani şu anki sistemde kooperatif ortaklarımızın ödediği yıllık sermaye taksidi var ya, kesinti var ya, onun dışında Marmarabirlik yüzde 2 vergi keser, geriye kalan biz yüzde 4 kesiyoruz ya, geriye kalan yüzde 2'de kooperatif ve afet fonudur. Yani yüzde 4 kesinti. Gelin yüzde 1 daha keselim. Yani toplam yüzde 5 keselim. Mudanya Kooperatifi kendi gücüyle yapsın yağhaneyi. Erdek Kooperatifi kendi gücüyle yağhane yaptı. Yani ortaklarından kesti. Mürefte Kooperatifi ortaklarından yüzde 2 kesti onlar yaptı yağhane. İznik kendi ortaklarından kesti buzhane yaptı. Biz de kendi ortaklarımızdan yüzde 1 keselim, büyük kooperatifiz yüzde 1 bize yeter. 2-3 senede biriken parayla yine oturup konuşalım, tartışalım yağhane mi yapalım, yoksa buzhane mi yapalım, ikinci ektrasyon tesisi mi yapalım. Bir şey yapalım. Bu memlekete hepimiz cebimizden çıkacak yüzde 1 ile yani 50 bin TL'de 500 TL ile gelin bir tane yağhane yapalım. Önümüzdeki ilk kongrede eğer makul karşılanırsa gündeme koymayı planlıyoruz. Çünkü bu Mudanya Kooperatifinin alacağı kararla yapacağı iş. Çok zor bir şey değil. İçinde bulunduğumuz bu tesisi yaparken kısmet olmadı. Yani Düğün Salonunun imar planının içine aldırabildik lakin yağhane kısmet olmadı. Hepsi birde olmuyor çünkü. Ama ben kendi ortaklarımdan kesersem, birikim yaparsam Marmarabirlikle bunu çok rahat bir şekilde yapabiliriz."

Ekibimle Birlikte Mudanya'da Her Zaman Yanınızdayız

Ali Yıldız Marmarabirlik Başkan Vekili olarak üst birlik yönetiminde olduğunu fakat bir ayağının Cüneyt Soylu Başkan ve ekibiyle birlikte Mudanya'da olduğunu belirterek "Sizler için yapabileceğim bir şeyler varsa her zaman telefonumuz açık. Eksikliklerimiz olabilir. Hatamız olduğunu düşündüğünüz vakit bir telefon açıp "Bu böyle olabilirdi diye" söyleyin. Sonuna kadar yapıcı eleştiriye açığım. Ama kinaye ve hainlik düşünceleri olan insanlar varsa onlar her zaman bizden önce karşılarında halkı görüyor zaten. Allah bizleri mahcup etmesin, Allah bu kazanacağımız paraları bereketli yerlere harcamayı nasip etsin. Çünkü iyi bir sezon gibi gözüküyor şimdiden. Buraya kadar geldiniz hepinize teşekkür ediyorum. " demesinib ardından, Toplantı soru ve cevaplarla devam edildi.

Marmarabirlik Başkan Vekili Ali Yıldız katılımcılardan, Mudanya Ziraat Odası Başkanı

Erdoğan Yıldız, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Turan, Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı, Mudanya Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Aşçı,Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Tahammül İlhan, Mudanya Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet İlhan, Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan Abdülazizoğlu ve Toplantıya katılım sağlayan, tüm Muhtar, Delege ve Eksperlere  teşekkür etti.



  |  Bu haber 926 defa okunmuştur.

eski manset  KATEGORİSİNDEN HABERLER

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI Yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen Covit 19 salgını nedeniyle günlerce sokağa çıkılmadığı dönemde birçok insanın içi...

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU Depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardımlaşma seferberliğine Mudanyalı çocuklar da katıldı. Bursa Büyü...

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR Mudanya Tirilye İstikametine giden otomobil karşısına çıkan ekskavatör taşıyan tır ın altına girdi. Mucize eseri ot...

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ?

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ? Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Millennium Challenge 2002 tatbikatını hatırlatarak Türkiye’nin tuzağa çekil...

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Olağan Genel Kurulunda tek liste ile...

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre miktarı en az 70 Lira olarak açıkland...

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU Kadınlar Hentbol 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden ve liderlik koltuğunda yer alan Bursa Büyükşehir Belediyespo...

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST, 9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST,  9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast Mudanya’mızın 2022 yılına dair Mudanya'da yapılacağına dair verilen ...

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI Mudanya’da 2015 yılında faaliyete geçen Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği Yürütme Kurlu, Türk-Yunan Nüfu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1964

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2170

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2692

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5864

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:272

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:358

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:760

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:364

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.