Lütfen Mudanya’ya Artık Park Yapmayın! - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Lütfen Mudanya’ya Artık Park Yapmayın!

08 Eylül 2018, 16:33





Mudanya’da hemen her mahallede bir park var. Bunlar küçük büyük, kapsamlı, kapsamsız parklar. Ve hala park yapmak için girişimlerde bulunan Mudanya Belediyesinden rica ediyorum, “Lütfen artık park yapmayın”

Neden?

Çünkü Mudanya’daki parklar denetimsizlik yüzünden, alkol müptelalarının, balicilerin, Fuhuş için köhne ışıksız ve ağaçlık alanlar altında konuşlanan kişilerin mekânı haline geldi. Bunu uydurmuyor, her mahalleden gelen şikâyet ve tepkileri dile getiriyorum. Muhakkak ki belediyeler için en ucuz ve görsel olarak bir hizmet aracı olarak gösterilen parklar içler acısı durumda. Bakımsızlıktan birçok park otlarla kaplanmış durumda, spor aletleri deseniz bir o kadar da bakıma ihtiyaçları var.

Mahalle halkının faydalanması için Mudanya Belediyesi tarafından yapılan kamelyalar Alkoliklerin mekânı haline gelmiş durumda, sadece orayı açık hava meyhanesi gibi kullanmalarının yanı sıra, alkolün dozajı aşınca yüksek sesle ve nara atarcasına konuşmalar ve küfürleşmeler yakınında ve bitişiğinde oturanları had safhada rahatsız ediyor. Yapılan şikâyetler sonrası birkaç günlüğüne kaybolan bu şahıslar daha sonra yerlerini alıyorlar.

Yetersiz aydınlatma, kamera ve diğer denetimlerden yoksun olan bu alanlarda her geçen gün artan bu olayları denetleyemiyor veya engelleyemiyorsanız lütfen park filan yapmayın.

BODO Dolgu Alanına mı Gidiyor?

Geçenlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yarımada olarak bildiğimiz dolgu alanında fizibilite çalışması yapıldı. Geç kalınmış bir kararın ilk adımları olarak nitelemek istiyorum bu çalışmayı. “Yanlışın neresinden dönerseniz kardır” diyorum ve bir an önce BUDO iskelesinin buraya taşınmasıyla İskele meydanı eski rahatlığına ve trafik açısından rahatlamasına sebep olur.

Cuma Namazları Ücretlimi?

Vaiz hocalarım inanları namaza çekmek için çaba sarf ederek, namazın fazileti ve camide namazın sevabını anlatarak vazifelerini eda ederken “vakit namazlarını kılamayanlar inancımız ve dinimiz açısından önemli olan CUMA namazına mutlaka geliniz” diyerek çağrıda bulunuyorlar. Bu çağrıya cevap veren Mudanyalı Müslüman Cemaat camileri doldurarak CUMA namazlarını eda edip CUMA hutbelerini dinliyorlar. Asıl mesele burada başlıyor; hutbenin sonunda aziz cemaat diye başlayan hoca efendinin sözleri namaz sonrası yardım toplanacaktır sözleriyle sona eriyor. Ve; ne yazık ki bu yardım istekleri her CUMA namazında devam ediyor.

Vatandaş ise Diyanetin ve Diyanet vakfının bunca gelirine rağmen, her namaz sonrası bu şekilde para toplamasına bir anlam veremediklerini söyleyerek “arada sırda olsa neyse, bu para toplama işi namazları ücretli hale getirdi” diyerek yakınmalarını sürdürüyorlar. Ben uyarıyorum siz bildiğinizi yapabilirsiniz.

Ezanların sesinin neden kısıldığı ve camilere uzak olan hoparlörden ses gelmediği konusunda Müslüman Mudanyalıların şikâyeti var. Bu konuda Mudanya Müftülüğünün bilgisi olduğu kanaatindeyim.

Son olarak, Mudanya Halitpaşa Mahallesinde yapılması gündeme gelen camiyi iki müteahhit üstlenmişti, fakat aradan aylar geçmesine rağmen bir çivi bile çakılmış değil. Aldığım son duyum Mudanya Belediyesinin buraya camii inşaatı olduğu için projesine onay vermediği. Dilerim bunlar sadece dedikodudur.

Şimdilik bir virgül atalım, bir cevap alırsam mutlaka sizinle paylaşırım.

Bu haber 1986 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2052

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2222

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2788

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6028

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:304

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.