ÇOCUK TADINDA KURBAN BAYRAMI - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

ÇOCUK TADINDA KURBAN BAYRAMI

10 Ağustos 2019, 18:34





Çocukken gördüğüm bayramlar nerede? Hani mübarek ellerini öpüp, koklayıp yüzüme sürdüğüm, hayır dualarını aldığım nur yüzlü büyüklerimi mutlu ettiğim bayramlar hani?

Kapılarımızı çalıp elimizi öpen güleç yüzlü çocuklarım, bayram yerlerinde oyuncakların keyfine kendini kaptırmış, çağlayan pınarlar gibi çığlıklarını duyduğum çocuklarım nerede? Keseceği kurbandan kaç kilo et çıkar hesabı yerine kazanılan sevapları bize anlatmayı vazife edinip kurbanın kanını alnıma sürüp bu adetlerin daim olmasını arzu eden ebeveynlerim nerede?

Hani ya o özlem, gurbetten gelecekleri daha arife gününden geleceklerini düşünüp her kapı çaldığında gelenler onlar mı diye hop oturup hop kalktığımız yakınlarımız nerede? Ya o tatlar, tekbir sesleriyle kesilip parçalara ayrılan kurbanın sakatat ve ciğerlerinden doğrayıp ta ailece kapışırcasına yenilen kavurmanın lezzeti tadı nerede? Tepsiler içinde komşulara dağıtılan kurban eti parçalarını her verdiğimiz komşuların hayır duaları nerde? Kaygısız ve içim rahat haftalar öncesi her gün, her saat babamdan sorduğum bayramlar hani? Nur yağan geceler, gündüzler nerde? Neşesini paylaştığım öksüzler dost yollar, dost evler, dost yüzler nerde, huzura erdiğim bayramlar hani?

Kar çiçegim solmuş kar yatağımda uykular haram olmuş, hüzünlü yüzlerin kahırlı bakışlarını hissettikçe yüreğimde. Arife gecesi yer yatağında üstüme serdiğim, yastığımın altına sakladığım bayramlıklarım, babamın hadi bayram namazına diye seslenişini özlediğim bayramlar hani? İki mahalle öteden manileri ve davulunun sesini duyup ta peşine düştüğümüz davulcunun sevgi dolu sözcüklerinin süslediği bayramlar nerde? Bayram demek takvimdeki yazı mı? Bayram hasret, bayram ağrı, sızı mı? Yüreğimi ardına kadar açıp, gözlerimi yumarak özüne girdiğim bayramlar hani?

Bayram af günüdür, barış günüdür, bayramlar rahmete giriş günüdür bayramlar Hak menzile varıp gönül alma günüdür, gönlümü verdiğim bayramlar hani?

Hepsi şuramda tam yüreğimin üstünde, ilk günkü coşkusunda aynı tazeliğinde paylaşmaya hazır bekliyor. Gelgelelim yüreğimdeki coşkumu burnumdan getirmek için hali hazırda bekleyen öyle bir bela var ki kapımda ne insan diyor, ne kadın ne çoluk çocuk nede yaşlı muhtaç. Fakiri fukarayı bilmez, yüreğinde kin ve nefret, gözleri paradan, petrolden başka şeyi görmeyen ağzında salyaları savaş çığlıkları atıp eski bayramlarımızı aratır hale getirmeye çalışanları lanetliyorum, kınıyorum.

Ne olursa olsun, kim olursa olsun ağzımızın tadını tuzunu, gönlümüzün muradını, yuvamızın mutluluğunu; Bu kurban Bayramımızın adetlerini ve geleneklerimizi bozmasına müsaade etmeyelim. Dilerim ki çocukluğunuzdaki bayramlarının neşesinde bir bayram geçirirsiniz.

Huzur, Barış ve Mutluluk içinde nice bayramlara.

Bu haber 1554 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1846

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2090

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2540

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5672

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:224

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:316

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:704

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:306

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.