BARSELONA OLMAK! - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

BARSELONA OLMAK!

19 Ağustos 2016, 20:40





Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz vizyon projesi Yıldıztepe ile Mudanya’nın Barselona şehrinden daha popüler olacağını söylerken gözleri parlıyordu. Gözlerini parlatan bu projenin gerçekleşmesi durumunda mutluluğunun ne derece coşkulu olacağını düşünemiyorum bile.

Türkyılmaz yönetimindeki Mudanya Belediyesi bu projeyi geçekleştirebilir mi? Evet demeyi çok isterdim, isterdim de bazı şüphelerim var bunlara cevap arıyorum. Yanlış anlamayın bu cevapları birilerinden değil kendi düşümden ve düşüncelerimden soruyorum. Çünkü böyle bir projeyi düşleyen sadece Türkyılmaz değil, denize bu tür kıyısı olan her belediye başkanının düşlerini süsler.

Gördüğüm kadarıyla bu proje Bursa Büyükşehir Belediyesinin Sahil projesini bile birkaç kere katlar. Dürüst olmak gerekirse ipin iki ucunu bir araya getirmekte zorlanan Mudanya Belediyesi bu yükün altına girer mi, girerse altından sağ salim kalkarımı?

İki parkın yenileme ve onarım çalışmalarında bile zorlanan, park ve bahçelerin yapımında kendi imkânlarını zorlayan bir Mudanya Belediyesinin bu projeyi gerçekleştirmesi olanak dışı olduğu kesin. Peki, nasıl olur? Kendinden daha fazla gelire sahip bir belediyeden alınacak destek ile olabilme ihtimalini düşünü yorum. Bu bursa Büyükşehir Belediyesi olamaz, neden? Çünkü her türlü hakaret içerikli söz ve davranışlarda bulunulan, her fırsatta tehdit edercesine sözler sarf edilen Büyükşehir Belediyesinin ne bu iş için yardım edeceğini, nede bu projeye Meclisinden onaylayacağını hiç sanmıyor hatta tahayyül bile edemiyorum.

Kendi siyasi düşünce ve yapısında olan gelirleri Mudanya Belediyesine oranla çok  çok daha fazla olan CHP’li Belediye Nilüfer’i düşünüyorum, yok oda olmaz, Çünkü; Yaklaşık 3 yılını dolduran Mudanya Belediyesinde Başkan Mustafa Bozbey’i Mudanya Belediyesinin içinde ve Başkan Türkyılmaz’ın yanında hiç görmüyorum. Biliyorum ki kaile bile alınmayan bir Bozbey, bu projeyi ne de bir başka projeyi kaile alacağını hiç sanmıyorum. (Bu benim düşüncem yanılıyor da olabilirim)

O zaman bir tek çözüm kalıyor, “yap işlet devret” . Bu projenin altına girecek bir müteahhit düşünmeye çalıştım, bu kadar büyük bir yatırıma evet diyecek bir adam en az 50 senelik bir getirinin hesabını yapar, buradan kazanç için. Mudanyalının yada buralardan istifade edecek olanların iliğini kemiğini  kurutur, yada kendisi için gelir getirecek bir yapı (otel, motel, gazino,özel hastane v.s.) için Yıldıztepe’nin en gözde yerlerinin kendisine tahsisini ister.

İşte O zaman ne olur?

Her fırsatta Harami, hırsız olarak suçlanan bir önceki belediyenin durumuna düşer Mudanya Belediyesi. Haramilerin diyerek belediyenin kullanılmayan Yeni Mahalledeki milyonluk sosyal yaşam binası, Mudanya stadı yanındaki nikah salonu ve beş katlı binanın altında bulunan yaklaşık 600 metre karelik alanlar gibi.

Var olan ve iptal edilen Mudanya Belediyesi Meclis salonun yerine yıllar sonra bile bir yenisini bile yapmaya muktedir olmayan belediyeden bu projeyi gerçekleştirmesini beklemek düşlerimizin güzelliği olacak gibi. Zira bir Belediye Meclis toplantısı hala tiyatro sahnelerinde yapılıyorsa, sonunda perde iner oyun biter.

Bu haber 2422 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2052

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2224

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6028

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:304

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:786

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.