DEPREM ve TRAFİK PANELİNDEYDİM - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

DEPREM ve TRAFİK PANELİNDEYDİM

28 Ağustos 2016, 12:42





Mudanya Belediyesinin Uğur Mumcu Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği “sarsılmayalım Yıkılmayalım” konulu deprem ve trafik konulu panelinde bulundum.

Öncelikle katılımcılar kadar izleyicilerin olmamasına ben Mudanya adına üzüldüm. Hayati önemi olan konularda Mudanya’ya gelen konukların her birinin değerli bilim adamlarının olduğu panelde salonunun dolması beklerdim.

Konusunda uzmanlaşmış kişilerin yaptığı açıklamalardan alınacak küçücük bir dersin bile bir hayat kurtarabilme olasılığını düşündükçe ne kadar vurdumduymaz bir toplum olduğumuzu düşünmeden edemedim.  Ben sonradan olma gazeteci olarak oradaydım, Mudanya’nın güzide gazete ve gazetecilerine, kahvaltı sofralarını dolduran köşe yazarlarına rastlayamam beni derin endişelere soktu. İlla bir yazı yamak için ya da haber yapmak için ekşin mi olması gerekiyor.

Üç konuya değinmek istiyorum bu yazımda ilki Şehir Plancıları Odası Bursa şube Başkanı Füsun Uyanık, ikincisi Belediye Başkan Yardımcısı Şehir Plancısı Hakan Karademir ve son olarak da Trafik Uzmanı Hakan Ayan’ın sunumları.

Sayın Uyanık geniş bantlı deprem ve fay hatlarını içeren sunum hazırlamış. Görsel efektlerin kullanıldığı sunumda Mudanya içeriğinden çok Gemlik fay hattı ve meydana gelecek bir deprem sonrası oluşma ihtimali olan mal ve can kayıplarının bir dökümünü gördüm. Oysa benim beklentim Mudanya’nın daha çok konu edildiği ve Mudanya’da depreme karşı yapılabilinecek imar uygulamaları ile zayıfta olsa Mudanya üzerinde bulunan fay hattındaki yerleşim birimlerinde alınacak önlem ve etüd çalışmalarıydı. Belli ki elinde bulunan veriler ile yetindiği bu sunuma Mudanya için fazla ağırlık verilmemiş, Mudanya ile ilgili söz ettiğinde ise sözün sonu Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlanıyordu.

Sayın Karademir’in hazırladığı ölçekli imar planları kafamı karıştırdı, bu konulara çok vakıf olmadığım için doğrusu hiçbir şey anlamadım. Çünkü Sayın Karademir her sözünün sonuna, Uyanık gibi Bursa Büyükşehir Belediyesini ekledi. Sayın Karademir bu planlar hazırlanırken ya da bazıları, o zamanlar Bursa Büyükşehir Belediyesinde görevli olduğu kanaatindeyim. Bütün bu planların sorumlusu Bursa Büyükşehir Belediyesi ise bu panele Büyükşehirden konuklar çağırılsaydı, çünkü; kendilerine cevap hakkı doğmuştu. Mudanya’da imara açılan yerlerin müsebbibi Mudanya Belediyesi olmayabilir, peki bu alanlarda gerek jeolojik, gerek arkeolojik ve diğer konularda denetleme yetkisini elinde bulunduran Mudanya Belediyesi ne kadar başarılı, onunda bu panelde kedisinden beklerdim. Özellikle kesilen zeytin ağaçlarının kesimindeki yüzde oranına uyuluyor mu bu alanlarda? Bunu sormamın sebebi son 3 yıldır tüm inşaatlar zeytinliklerin bulunduğu arsalar üzerine yapılıyor olmasından kaynaklanıyor.

Gelelim Trafik uzmanı Ayan beyin Mudanya için trafik sorununu çözme stratejilerine. Sayın Başkan Türkyılmaz panelde hararetle bu açıklamayı bekliyor ve Mudanya’da trafiğin çözüleceğini müjdelemek için sabırsızlanıyordu. Zannederim Sayın Ayan’ın yaptığı açıklamalar sonrası oda benim gibi beklentilerini karşılayacak somut bir açıklama bulmadı. Varsayımlarla konuşmaya başlayan Ayan Bey, hazırladığı sözel ve görsel sunumunda bildiklerimizin dışında, Mudanya için yarar sağlayacak bir çözüm duyamadım, beklide ben duyamadım Ayan beyin sesinde bir problem olacak ki kelimeler bazen kayboluyordu. Büyük şehirler için hazırlandığı belli projelerden oluşan ve ekonomik gücü yüksek yaptırımların gerçekleşmesiyle ve Büyükşehirlerin gücüyle trafiğin rahatlatılacağı konusun işlendiği sunumda ki bilgiler hepimizce malum üzere. Oysa Mudanya’da trafik sorunu olduğuna inanmıyorum, Mudanya’da park sorunu vardır; sağlı sollu araçların parklara giriş ve çıkışları sırasında sıkışan trafik sorun olmaktadır. Bir zamanlar bu yollara park yasağı uygulandığında ne Cuma ne de hafta sonu trafik sıkışıklılığı diye bir şey yaşanmamıştı. Yollardaki araçlara park alanı bulunup, kaldırım işgallerini kaldırın bakın trafik sorunu diye bir şey kalıyor mu, üstelik masrafsız.

Panelden naçizane anladıklarım bu kadar sevgiyle kalın…

 

Bu haber 2562 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2050

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2220

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2782

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6028

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:304

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.