İNSANLARI KORUMA DERNEĞİ - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

İNSANLARI KORUMA DERNEĞİ

30 Ekim 2016, 00:01





Sevmek yaratanın insanlara bahşettiği en güzel ve en kutsal duygudur. Her güzel şeyin başı sevmekten geçiyor, sevmesini bilmeyen yaşamasında bilmez. Sevmek karşılığını istemeden yapılan iyilik gibidir. Sevmenin ardında yatan en büyük olgu saygıdır, saygı duymadığınız hiçbir varlığı sevemezsiniz. Ben doğayı çok seviyorum derken, doğayı katlediyorsanız,yalan söylüyorsunuz demektir.

Eserlerini katleden, çevresini bilinçsizce kullanıp pervasızca kirletenlerin, ben doğayı seviyorum demeye hiç hakları yoktur. Ben hayvanları seviyorum derken, biblo gibi evin bir köşesine koyup hürriyetinden mahrum bırakılan, sırf gösteriş olsun diye suni gıdalarla beslediğiniz kuşlarla, kedi ve köpeklerle, küçücük fanusa sıkıştırılmış balıklarla hayvan sevgisi olmaz, olursa da hayvan eziyetinden başka bir şey değildir.

   Doğayı sevmek korumakla, çevremizi temiz ve düzenli tutmakla olur. Hayvanları sevmek; Aç, yaralı, biçare, yersiz yurtsuz olanları toplayıp onları koruma altına almakla başlar. İnsanları sevmek, onların dertlerini paylaşıp gücünün yettiğince, onlara maddi ve manevi yardımlarla olur. Yoksa adının sonuna koruma getirip dernek kurmakla olmaz. Üç beş kişi bir araya gelip medya tik olmak ve kendilerine toplumda üstün insan vasfı verdirebilmek, geleceklerine yatırım yapıp isim sahibi olmak istemekle olmaz. Olursa da Mudanya’da olduğu gibi olur.

   Şu günlerde başıboş sokak köpekleri terörist gruplar gibi dolaşıp çevreye korku vermekteler. Pis ve bakımsız salya sümük sokak aralarında sitelerin içlerinde insanlara saldıracak kadar cüretkâr durumdalar. Akşam oldumu evlerinden dışarı çıkmaya cesaret edemez durma gelen site sakinleri (İnsanlar) ne yazık ki başıboş köpekler yüzünden korku ve panik yaşamaktadırlar. Bu durum karşısında, çare olarak başvurulan Mudanya Belediyesi!

Hayvanları koruma derneği: Bu hayvanları lütfen koruma altına alınız, eğer iş yapıyoruz dediğiniz kulaklarına küpe taktırıp tekrar sokaklara salmaksa, yanlış yapıyorsunuz. Yakında köpekler tarafından ısırılan insanlar, özellikle çocuk ve yaşlılar çoğalırsa, bu yüzden köpeklere karşı kendi imkanlarıyla mücadeleye başlayan insanları görürseniz, bunun tek sorumluları siz olacaksınız. Sizleri uyarıyorum: Hayvan sevginizi saygıyla karşılıyorum, fakat seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli demekle kurtulamazsınız. En kısa zamanda bir çare bulun, yoksa meydana gelecek vahim olaylarda peşinizde olacağız. Kimler mi? “İnsanları koruma derneği”.

Bu haber 3168 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2052

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2224

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6028

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:304

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.